PodSvojoStreho.net Splošno Skupinski nakupi Sistemske plošče za talno, Hirsch (AT), marec/april 2011

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odpiram novo temo o sistemskih ploščah in nasploh izdelkih firme Hirsch iz Glanegga nad Celovcem, da ločimo skupinske nakupe inšt. materiala v HS Vertrieb in sistemskih plošč Hirsch.
Danes sem bil pri Hirschu. Prijazni, radi pokazali proizvodnjo, fabrika za moje pojme ogromna, ponudba bogata, ampak ne vedno tudi za posameznike. Skoraj izključno prodajajo veletrgovcem po Evropi.

Z manjšim kamiončkom Renault Master (odprt keson) sem pripeljal domov sistemske plošče s 3cm izolacijo, popolnoma nepoškodovane, brezhibne, po bruto ceni 3€/m2. Pofotkam jutri. Vodja proizvodnje jih je kar pred mano na tleh sestavljal, položil nekaj metrov cevi... Enostavno!!! Cevi dobro držijo, se ne snemajo. Skratka, boljših SP za tako ceno je verjetno nemogoči dobiti. Dobil sem še vzorce ostalih modelov, ki so občasno na voljo v maloprodaji po enakih cenah.

Problemček je le v prevozu, saj je prostornina plošč, pakiranih po 6m2 v kartonih, zelo velika. Naložil sem lahko le 180 m2 od 250 potrebnih. Bo treba še enkrat gor. Če se organiziramo podobno kot pri HS Vertriebu, lahko hitro napolnimo kak šlepar plošč. Skratka, sistemske plošče so brez napak, po 3€, vredno razmisleka.

Kakšne plošče so na voljo, lahko izvem po telefonu ali mailu. Zato sem tudi vzel vzorce z imeni, da si lažje predstavljam model. Pri Hirschu se zelo striktno držijo dogovorov s pogodbenimi odjemalci, zato v maloprodaji ponujajo SAMO:

A) blago 1. klase, ki je bilo že naročeno s strani kakega velikega kupca, pripravljeno za njega v skladišču, ni pa bilo plačano. V tem primeru ga lahko ponudijo malim kupcem.

B) blago 2. klase, ki ga pri notranji kontroli označijo kot neprimerno za pošiljanje "velikim": malček odškrbljen vogal stiroporja, počena plastika, potlačen čepek... Kljub tem bolj kot kot ne vizualnim napakam so plošče enako uporabne za svoj namen kot tiste iz prve klase.

V mojem primeru je šlo za plošče 1. klase, ki stanejo 3€/m2, 2. klasa pa 2,85€/m2.

Postopek naročila in plačila: Potrebno se je najaviti, povprašati, kaj in koliko je na zalogi, priti v skladišče s primerno velikim vozilom (najbolje s cerado), plačati z gotovino in odpeljati.

Če boš šel tja: tovarna se nahaja v industrijski coni vasice Glanegg dobrih 10 km nad Celovcem. Ni težko najti, sploh če ti pomaga prijazna teta iz navigacijske naprave. Wink Naslov je Glanegg 58, na [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")hirsch-gruppeunichr("46")com/homepage/com/?navid=0]spletni strani[/url] so vsi podatki s fotografijami različnih modelov plošč, govorijo (nekateri) angleško, slovensko pa žal nihče.
A si kupil sistemske plošče brez čepkov?
A lahko še napišeš dimenzije škatle, da si lahko izračunamo volumen.
Sem našel še enga ki ima tovornjak s cerado za 17 euro palet, koliko m3 je mi ni znal povedat. Lahko pa mi javi dimenzije. Cena 70 centov / km.

Zelenec koliko km je od LJ do te firme?
snoopy Napisal:Sem našel še enga ki ima tovornjak s cerado za 17 euro palet, koliko m3 je mi ni znal povedat. Lahko pa mi javi dimenzije. Cena 70 centov / km.

Zelenec koliko km je od LJ do te firme?

Če greš čez Ljubelj jih je 105km, pod Karavankami mimo Beljaka pa 132km.
matoz Napisal:A si kupil sistemske plošče brez čepkov?
A lahko še napišeš dimenzije škatle, da si lahko izračunamo volumen.
Ne, plošče so s čepki. Običajno se dobijo naslednji modeli:
[url=httpsunichr("58")//picasawebunichr("46")googleunichr("46")com/tvbiba/SPHirsch?authkey=Gv1sRgCKCR3NWk_Zjf4gE&feat=directlink]fotke vzorcev[/url]

Dimenzije točne ne vem, bom šel kasneje izmerit. Največ 110x60x60 en karton (6m2 oz. 12 plošč). Še sporočim točne mere. Se pa mere seveda razlikujejo glede na debelino izolacije in višino čepov.
kakšne razmake med cevmi pa dopuščajo čepi?
črna praviš, da dobro drži cev. kakšen premer cevi pa si uporabil? ker za 16 in 17 praviš, da rabijo dodatno pritrditev.

so to vse plošče, ki so debele samo za debelino čepkov? najbrž imajo tudi debelejše, kajne? imaš morda kak info o ceni, če so debelejše. če nimaš, bom pa njim napisal.

hvala in lep dan
To pomeni, da jih brez čepkov nimajo? Škoda.
Vsi tehnični podatki o ploščah so na spletni strani proizvajalca. Malo pobrskajte, pa boste našli vse odgovore.
obnavljac Napisal:kakšne razmake med cevmi pa dopuščajo čepi?
črna praviš, da dobro drži cev. kakšen premer cevi pa si uporabil? ker za 16 in 17 praviš, da rabijo dodatno pritrditev.

so to vse plošče, ki so debele samo za debelino čepkov? najbrž imajo tudi debelejše, kajne? imaš morda kak info o ceni, če so debelejše. če nimaš, bom pa njim napisal.

hvala in lep dan
Najbrž nisi dobro pogledal? Zelene v ovinkih ne omogočajo tako dober prijem cevi kot črne, če vstavljaš 16mm. 17mm tudi zelene držijo zelo dobro. Pa tudi s 16 mm ni problemov, če pravilno sproti odvijaš kolut cevi. Pomembno je, kam usmeriš silo pri zvijanju in polaganju cevi v ovinkih.

Debelejše sistemske plošče nimajo smisla, ker se za debelejšo izolacijsko plast uporablja podložni stiropor, ki ga moraš položiti in prilagoditi napeljanim inštalacijam za vodovod, odtoke, cevi CSSja...
če prav razumem, za 16mm predlagaš črne plošče kot najboljše (oz. rdeče)
Jah, nekako so me najbolj prepričale. Čeprav tudi zelene zelo dobro opravijo svojo funkcijo. Sem še doma poskusil na zeleni vijugati s kratko šestnajstico sem in tja, pa ni težav niti v ovinkih.
Jaz sem za skupni nakup v Avstiji. Potreboval bi cca 160 m2 plošč
Tudi jaz! 160m2!

Sem iz Šmartnega ob Paki.
Jaz še nisem 100% moram vprašat vodovodarja ki bo peljal cevi za talno.

Sicer pa 250m2.
Ljubljana

Uroš
1 2 3 4 5 ... 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi