PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Izolacija stropa neogrevane garaže

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živijo Mario, hvala za tvoj prispevek.

Res lepilo tako lepo prime? Koliko cm pa ga nanesem? To je tisto fasadno sivo lepilo v žaklju, ki se meša z vodo? Koliko bi potem bila poraba za cca 20 m2? Ker bom mešala na "roke".

Ja, želela pa bi to izvest s čimmanj packarije. Ali bi bilo smiselno vzeti namesto fasadnega kakšno montažno lepilo ali lepilo za stiropor? Poraba bi sicer verjetno bila večja, pa cena tudi...kako pa je tam oprijem?

Kaj pa priporočaš za rezanje stiropora? Ko sem delala stene, sem rezala kar z nožem. Ampak rezi potem niso tako lepi, ampak ker je šlo za stene, sem imela malo rezanja...tu pa predvidevam, da bo malo drugače...

Purpren imam, tako da to je ok. Zanima me samo, ker sem do sedaj uporabljala tistega komercialnega, ko ima priloženo "pištolo" oz tisto plastično brezvezno cev. Ali bi bilo smiselno nabavit pištolo za purpeno? Kako je potem s čiščenjem - kako hitro se zasuši?

Lep dan, M

PS: ja, višino imam, ker je bil prej tam spuščeni strop Smile oz. lesni opaž
Pojavilo se mi je še nekaj vprašanj in bi prosila za pomoč:

- na enem delu stropa se pozimi zaradi kondenza naredi plesen: ali je potem ok dati stiropor ali tvegam, da bi se med ploščo in stiroporom razvijala plesen še dodatno?
če prav razumem, če lepilo dobro namažem, ne bo prostora za plesen?!
Pa tudi kondenza ne bo, saj bo strop "toplejši" kot je sedaj zaradi izolacije. Ne vem, če pravilno razmišljam...

- kje je najbolj ugoden stiropor za takšne zadeve

- ali je smiselno nabaviti še razvlaževalnik zraka?

Čedalje bolj razmišljam, čedalje manj mi je jasno :S
Lep pozdrav,
M
Citat:če prav razumem, če lepilo dobro namažem, ne bo prostora za plesen?!
Ne se bati, da si plesen nebi našla prostora pa čeprav znotraj XPS ali lepila. Tako, kot je do sedaj napisano, bo sigurno kondenz prisoten, ne na površini ampak v notranjosti izolacije na prehodu proti betonu.

Betonske stene (stropa) ne moreš toplotno izolirati z notranje strani brez rizika za kondenz. Ne glede na lepilo, tip stiroporja (stirodurja) in tip tankoslojnega ometa, kondenz prav gotovo bo. Najmanjšo količino kondenza dobiš z res dobro parno zaporo (folijo) na topli strani izolacije.
Nimam časa - sem v penziji!
Živijo Žerjavar!

Hvala za pojasnilo!

Torej je moje kolebanje med stirodur in stiropor totalno neproduktivno - torej vzamem stiropor (ker je cenejši in ker ne pridobim nič manjši rizik za kondenz).

Pri lepilu pa, če želim čimmanj packarije, vzamem tekapur oz. kakšno drugo lepilo? A enako hitro prime - brez polcanja? Skoraj raje bi vzela lepilo, ki ga je svetoval Mario, vendar se mi zdi lažje s peno :S Vem pa, da se samo točkovno nanaša, torej je možnost plesni večja? Kako pa ščiti stiropor npr. fasadna barva, ki je po nanosu menda vlagoodbojna? Kako lahko izvedem parno zaporo pri stiroporu - je sploh smiselno?

Glede plesni pa - ja a ni to malo škodljivo? Najprej zaradi zdravja, kaj pa lahko naredi konstrukciji? Lahko naredi kakšno škodo?
Plesen je občasno prisotna v tistem delu, ki je najbolj oddaljen, izpostavljen. Strop in tla ob sami zasteklitvi. Drugje je ok. Vlaga je prisotna, ker pozimi sušimo tam tudi perilo :S

Hvala in lp,
M
Citat:Lani sem izolirala stene z notranje strani in mi je super uspelo (fasadni stiropor, lepilo v žaklju in čez okrasni stiropor
Verjamem, da izgleda lepo. Vprašanje, kaj bo čez 3, 5 , ... let.
Predlagam, da počakaš do januarja ter pogledaš stanje v stiroporju. Nekje za kakim pohištvom (košato rastlino, ...) izreži luknjo 5 x 5 cm ter poglej stanje notranjosti. V dveh zimah še ni nastala katastrofa, boš pa sigurno naletela na izvir vode.

Bi odsvetoval tak način izolacije. Naredi podkonstrukcijo za gips plošče, prostor zapolni s stekleno volno, prelepi z folijo parne zapore (ne šparati, kupi ta boljšo) in pritrdi gips plošče.
Nimam časa - sem v penziji!
Razumem, torej taka investicija za letos odpade :S
Koliko bi čez palec prišla tvoja varianta (volna, gibs)?

Moram priznati, da še vedno ne razumem tega pojava z vlago - če je pozidani balkon brez zunanje izolacije in je na notranji stiropor in če prehaja vlaga iz znotraj v zid, zakaj bi potem tam bilo mokro, saj zid vleče nase vlago in se torej suši na ven?!

Ali je smiselno kupiti izsuševalec zraka? Investicija 150 EUR plus elektrika...ali pa je smiselno začeti z ogrevanjem... Ne vem več :S

Zaenkrat mi je lažje strop očistiti plesni :S

lp, M
mermaid4me Napisal:Kaj pa priporočaš za rezanje stiropora? Ko sem delala stene, sem rezala kar z nožem. Ampak rezi potem niso tako lepi, ampak ker je šlo za stene, sem imela malo rezanja...tu pa predvidevam, da bo malo drugače...

Jaz sem par dni nazaj rezal stiropor s pogretim nožem. Vzel sem star nož, raven brez ''žage'' in ga grel na električnem grelcu (plošča). Med rezi daš nož na grelec za kakšne pol minute in to reže oz. bolj topi kot po maslu. Tudi manjše bunke enostavno stopiš in lahko dobiš lepo linijo. Imej pa prezračen prostor.
Drugače se dobijo namenski noži za rezanje stiroporja, je grelna nitka ampak za tistih par kvadratov se mi ni slačalo.
Tudi sam imam namen izolirati strop neogrevane garaže, kajti nad njo je dnevna soba. Ob hudi zimi se še toliko bolj čutijo hladna tla. Namen imam dati 10 cm EPS-ja (s to debelino bom tudi zakril cevi ogrevanja za radiatorje). No, zanima pa me s kakšnimi vijaki bi "za ziher" pritrdil plošče stiroporja?

Kako je s kondenzom? Res je, da se tudi moker avto znajde kdaj v garaži. Smile Ne bi rad, da mi med ploščo in stiroporjem "plava". Fasada zaenkrat ni v planu, hiša stara 25 let.
Poglej prejšnjo stran te teme, ne rabiš nobenih vijakov. Samo fasadno lepilo in/ali purpen. Kondenza ne bo, pa tudi če bi se kakšna malenkost pojavila, to ne bi bilo od mokrega avta, ampak od toplega vlažnega zraka iz dnevne sobe, ki bi lahko zašel do stiropora skozi tla. Kondenz bi bil v samem stiroporu in bi se lahko hitro izsušil.
Purpen ne verjamem da naredi toliko podtlaka da bi drzal od starta plosco na stropu. Lepilo pa zagotovo. Vsaj pri meni ni s stropa padla se nobena plosca. Pa ni nikjer nobenega vijaka. Preverjeno, ker se ni bilo junaka ki bi potegnil mrežico preko, stiropor pa je lepil prejsji lastnik.
Jaz imam pa malenkost drugačen problem. Stanovanje bo namrec v pritličju. Pri tem se cca 30m2 nahaja pod zgornjim (ogrevanim) stanovanjem, tako da tam ni nobene težave, saj ne rabim izolirati. Druga polovica pa se nahaja pod teraso zgornjega stanovanja in tam bo seveda potrebno maksimalno izolirati. Strop lahko spustim maksimalno 15cm (zaradi omejitve višine prostora). Ima kdo kakšno idejo, kako izvesti izolacijo ter s katerim materialom?
Če boš od znotraj, potem absolutno profili, 14cm steklena volna in gips plate. Med gips in volno nujno dobro parno zaporo, pedantno zalepljeno po vseh stikih in na stene.

Jasno pa je najbolje, če izoliraš teraso od zgoraj s XPS.
Zdravo vsem,

Tudi jaz moram izolirati strop in zunanje stene garaze.

Bom kratek z vprasanjem!
- dal bi EPS 12 cm, katerega naj vzamem da bo cim lazji, ker bi ga lepil na strop in stene, brez dodatnega vijacenja ( beli EPS ali grafitni...; kateri model
- katero lepilo naj uporabim

Hisa je sicer pocitniska v Istri, zunaj fasade ni , oz je samo omet, Nad garazo je spalnica , zato bi rad bolj izolira

Hvala za odgovore

biker
Če je počitniška, boš verjetno izoliral zgolj zaradi udobja (da niso mrzla tla in kondenz) in ne gledaš prihranka pri kurjavi. Daj 12 belega, če imaš dosti višine, sicer bo tudi 10cm dosti za ta namen. Greš v baubau in vzameš njihov EPS za fasade, lepiš s purpenom za izolacije (~6€ piksna, nabavi še pištolo, ker je bistveno lažje delat.
Zakaj izolacija zunanjih sten, hočeš ogreti tudi garažo? V ta namen izoliraj od zunaj, in to celo bajto.
zdravo

najlepša hvala za odgovor. Edino glede lepljenja imam še vprašenje. Ali ne bi lepil plošč s fasadnim lepilom ali lepilom za keramiko. ker bi ne bilo točkovno kot v primeru purpena. S purpenom bi nalepil samo vmesne stike med ploščami, ne pa same površine plošče, ki bi se lepila na steno in strop

hvala lp

Biker
1 2 3
Iskanje po temi