PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Vrt in okolica Zidan ali kupljen zbiralnik deževnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
s55ra Napisal:Zbiralnik za vodo je fenomenalen. Pri nas je deževnica za pranje perila, splakovanje stranišč, zalivanje, pranje avtomobilov ipd.

Naredila sva betonsko, in sicer kar dve betonski cevi druga na drugo, dobro spojeni, znotraj zaščiteni s premazom in potem betonski pokrov na vrh. Zbiralnik sicer ni velik - prostornina je malo več kot 2000 l. V tem času ni še nikoli zmanjkalo vode, pa peremo skoraj vsak dan.
dve betonske cevi --prostornina 200litrov , ne 2000, žal
0,5m (polmer)x0,5mx3,14(pi)x1m(višina)=0,78m3 (če bi bila betonska cev 1m široka in 1m visoka. Dve cevi cca 1,6m3.
Ja pri betonskem je treba paziti na vodotesnost... nič ti ne pomaga če ti spušča....
Tudi jaz se bolj nagibam k betonski, že zaradi tega, ker lahko sam določiš dimenzije zbiralnika.
S čim pa premažete notranjost betonskih?
Mi smo naredil betonskega cca 20m3- 25 cm stena 2x armirana, dodatek za vodotesnost, vibrator. pa naj kje pušča če upa Smile
- Cena ? v primerjavi s plastiko ni primerjave, ker betonski je večen plastika je pa ...
Dimenzije ene betonske cevi:

- višina 1 m
- fi 1,2 m

Ker imam 2 betonski cevi, torej 2 x prostornina ene.

Mislim, da si znate sami izračunati prostornino.

Suze-mi-liju, malo bo treba ponoviti osnovnošolsko matematiko, se ti ne zdi?

Investicija je bila minimalna, skoraj nevredna omembe glede na njeno pragmatičnost in koristnost. Cena ene cevi mojih dimenzij je 52,80 EUR (danes).

Treba pa je seveda zagotoviti nepropustnost.
Kakšen premaz pa ste uporabili za vodotesnost notranje betonske stene in koliko omenjena zadeva stane?

Hvala za odgovor
Glede velikosti je vse odvisno od denarja. Sam imam sicer betonskega, ki mi je "ostal", ko sem vrgel ven cisterno od kurilnega olja. Po treh letih mi je začelo spuščati in ne vem kje, tako, da imam kar problem; torej, priporočil bi ti plastičnega.
Kar se tiče pa prostornine, pa premisli, koliko misliš zalivati na vrtu. Če imaš tegha veliko, s trato vred, potem razmišaljaj vsaj o 12 m3. Računati moraš, da se za zalivanje porabi veliko in takrat je največji prihranek.
Srečno!
živjo,
me je zanimalo kakšna mnenja imate o zbiralnikih vode,pa vidim da je kar vroča debata.Sam ga še nisem naredil a ga bom sigurno.Naj dodam samo to,da sem odraščal samo ob deževnici,ker takrat še ni bilo vodovoda in če prav pomnim ni nikoli vode zmanjkalo.Vsem pa ki jo gradite morebiti v bližini hiše priporočam dobro izolacijo,oz zagotovitev nepropustnosti,ker če to ni zagotovljeno potem znajo biti kar lepe težave z vlago v hiši.Je pa vsekakor zanimivo če spremljate cene npr.kurilnega olja ki je bilo nenormalno poceni,kar je bil vzrok masovnega nakupa peči na olje,sedaj pa ko se olje draži,in se še bo pa se čedalje bolj nagibamo k obnovljivim virom.Ravno tako bo po moje z vodo,ki se bo verjetno vedno in vedno dražila,zakaj ne bi potem iskoriščali in uporabljali darov narave??Suze mi liju,nisi odgovoril glede cvička,.. Big Grin Big Grin Big Grin
Premazala sva ga s premazom od Keme, zdaj pa se ne spomnim, ali je Hidrosan ali Hidrostop ali nekaj takega ... Zaenkrat drži!
tudi mi smo sami zidali bazen za deževnico in je več kot odlična investicija. notranjost se premaže, tako kot je s55ra rekla (hidrozan ali nekaj takega od Keme).
s55ra Napisal:Zbiralnik za vodo je fenomenalen. Pri nas je deževnica za pranje perila, splakovanje stranišč, zalivanje, pranje avtomobilov ipd.

Naredila sva betonsko, in sicer kar dve betonski cevi druga na drugo, dobro spojeni, znotraj zaščiteni s premazom in potem betonski pokrov na vrh. Zbiralnik sicer ni velik - prostornina je malo več kot 2000 l. V tem času ni še nikoli zmanjkalo vode, pa peremo skoraj vsak dan.
živjo,
dj mi povej kdaj in kako si naredil dno zbiralnika?Ali si najprej zabetoniral pa potem postavil cev,ali si dno betoniral v cevi?Kako pa si naredil izpust,da tesni oz.da na preboju ne uhaja voda?
Če bi se lotil betonirat zbiralnik me isto zanima kaj prvo narditi.Razmišljam če najprej naredim dno in se posuši,potem pa vlivam stranice,kako se star in nov beton sprimeta,da ne bo spuščalo?
lp
Med dno in stene lahko daš nek trak, ki nabrekne in popolnoma zatesni stik.
V sveže vlit poden vtisneš betonsko cev, in kasneje zafugiraš
pasivko Napisal:Med dno in stene lahko daš nek trak, ki nabrekne in popolnoma zatesni stik.
kako pa bi zatesnil na odtočni cevi?
lp
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi