Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
0,5m (polmer)x0,5mx3,14(pi)x1m(višina)=0,78m3 (če bi bila betonska cev 1m široka in 1m visoka. Dve cevi cca 1,6m3.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Ja pri betonskem je treba paziti na vodotesnost... nič ti ne pomaga če ti spušča....
Objave: 224
Teme: 26
Ocena:
0
Tudi jaz se bolj nagibam k betonski, že zaradi tega, ker lahko sam določiš dimenzije zbiralnika.
S čim pa premažete notranjost betonskih?
Objave: 1673
Teme: 129
Ocena:
0
Dimenzije ene betonske cevi:
- višina 1 m
- fi 1,2 m
Ker imam 2 betonski cevi, torej 2 x prostornina ene.
Mislim, da si znate sami izračunati prostornino.
Suze-mi-liju, malo bo treba ponoviti osnovnošolsko matematiko, se ti ne zdi?
Investicija je bila minimalna, skoraj nevredna omembe glede na njeno pragmatičnost in koristnost. Cena ene cevi mojih dimenzij je 52,80 EUR (danes).
Treba pa je seveda zagotoviti nepropustnost.
Objave: 48
Teme: 27
Ocena:
0
Kakšen premaz pa ste uporabili za vodotesnost notranje betonske stene in koliko omenjena zadeva stane?
Hvala za odgovor
Objave: 13
Teme: 3
Ocena:
0
Glede velikosti je vse odvisno od denarja. Sam imam sicer betonskega, ki mi je "ostal", ko sem vrgel ven cisterno od kurilnega olja. Po treh letih mi je začelo spuščati in ne vem kje, tako, da imam kar problem; torej, priporočil bi ti plastičnega.
Kar se tiče pa prostornine, pa premisli, koliko misliš zalivati na vrtu. Če imaš tegha veliko, s trato vred, potem razmišaljaj vsaj o 12 m3. Računati moraš, da se za zalivanje porabi veliko in takrat je največji prihranek.
Srečno!
Objave: 1673
Teme: 129
Ocena:
0
Premazala sva ga s premazom od Keme, zdaj pa se ne spomnim, ali je Hidrosan ali Hidrostop ali nekaj takega ... Zaenkrat drži!
Objave: 326
Teme: 23
Ocena:
0
tudi mi smo sami zidali bazen za deževnico in je več kot odlična investicija. notranjost se premaže, tako kot je s55ra rekla (hidrozan ali nekaj takega od Keme).
Objave: 224
Teme: 26
Ocena:
0
Med dno in stene lahko daš nek trak, ki nabrekne in popolnoma zatesni stik.
Objave: 89
Teme: 0
Ocena:
0
V sveže vlit poden vtisneš betonsko cev, in kasneje zafugiraš