PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Poraba TČ Zemlja-Voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tomice Napisal:Skupaj 8410 kWh oz. 820€ v letu 2009. Ostalih stroškov raje ne bom našteval, saj bi se samo z denarjem, ki gre v enem letu za vsa zavarovanja, grel kar nekaj let

bi verjel da je res.
mi mamo neizolirano okrog 100 let staro kamnito hišo, pa nič tč (sistem unp/drva) pa na leto "pokurimo" keša sam za 200 € več za ogrevanje kot je zavarovanje naše hiše in garaže ...
poraba

[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")shraniunichr("46")si/f/1v/yF/1xGjfH7D/porabaunichr("46")xls][img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")shraniunichr("46")si/t/1v/yF/1xGjfH7D/porabaunichr("46")jpg[/img][/url]
TČ bi med seboj lahko primerjali le, če bi vsi imeli tudi kalorimetre, da bi lahko realno videli, koliko energije je bilo v hišo dejansko vloženih. Pa še to, na katerem temperaturnem režimu zadeva deluje. Vse ostalo je brez veze.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
seveda, ampak dejstvo, da imam trenutno temperaturo v hiši 26 stopinj, trenutno temperaturo vode 70 stopinj, ter da smo celo zimo v kratkih rokavih in kratikih hlačah v hiši, ker imamo temperaturo med 22-27 stopinjami, ......

....da sem lansko leto 2009 za ogrevanje, hlajenje TSV v montažni hiši Jelovica za celo leto dal 274 eur z DDV,

....za odvoz smeti 376 eur.... za dvaktrat tedenski odvoz smeti 240 L kante
....za internet+tv 528 eur,
....za zavarovanje hiše 360 eur itd.
....za ostalo hišno elektriko 565 eur,
.....za naročnino na Delo 327 eur

..... da je strošek ogrevanja hiše zanemarljiv...da sem dal za odvoz smeti ali pa za naročnino na časopis Delo več kot sem dal zato da nam je v hiši prijetno toplo, da imamo vode na pretek.... da je to najmanjši posamezni storšek v hiši poleg vseh ostalih stroškov.... Jelovica zakon.. Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
pedenjdeklica Napisal:....za odvoz smeti 376 eur.... za dvaktrat tedenski odvoz smeti 240 L kante

zahtevaj manjši zabojček za smeti. dvomim da na teden pridelate pol kubika ostanka odpadkov ... ker embalažo, papir, steklo in biološke gotovo reciklirate. se bo tudi strošek znižal. v mestni občini LJ (ne vem od kod si ti) je najmanjši zabojček 120 L, obračun stroškov pa je volumen zabojčka x število odvozov. števila odvozov si ne moreš zbirat, lahko pa velikost zabojčka.
ja saj imamo naročeno, dobimo pa še zraven sedaj 2 zabojnika tako da bodo trije..
pedenjdeklica Napisal:ja saj imamo naročeno, dobimo pa še zraven sedaj 2 zabojnika tako da bodo trije..
se pravi še enga za biološke, za kaj bo pa tretji?
za bučkeSmileSmile

hecam seWink pedenjdeklica, po statistiki podatkov bi rekel, da imaš korektno izveden sistem. kolikor se spomnim, imaš eno ali dve zanki samo?
eno študijo sem bral, da se pri majhnem številu zank in posledično visokem pretoku skozi, ustvari turbulentni tok, ki ima veliko prednost pri odvzemu toplote iz zemlje. verjetno je to eden od faktorjev za dober izkoristek sistema.. bi pa mogoče, kot je svetoval Telmos, vgradil heat-meter da bo bolj jasna statistika..
pedenjdeklica Napisal:ja saj imamo naročeno, dobimo pa še zraven sedaj 2 zabojnika tako da bodo trije..
3 zabojniki za ostale odpadke?

To bo pa zagotovo ugodno :?
pedenjdeklica Napisal:seveda, ampak dejstvo, da imam trenutno temperaturo v hiši 26 stopinj, trenutno temperaturo vode 70 stopinj, ter da smo celo zimo v kratkih rokavih in kratikih hlačah v hiši, ker imamo temperaturo med 22-27 stopinjami, ......
Če je to res, potem si, navkljub temu, da si reklamno trobilo, pravi dec.
Najbolj mi gredo na k.... ljudje, ki se hvalijo z nizko porabo, zraven pa zagovarjajo načelo, da je v hiši (pa makar s talnim) dovolj 20, 21, 22 stopinj. Mi gonimo ELKO, v stari bajti, brez izolacij, fasad, oh in sploh oken in imamo okrog 25 - 26 stopinj. Kdor hoče je v kratkih, kogar zebe si da še bundo. Ampak, če že goniš peč, jo daj vsaj pošteno, tistih jurja litrov gor ali dol.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
sistem za ogrevanje sem projektiral sam, imam samo eno zanko (napaka) bi danes rekel, ker mi obtočna črpalka deluje na višji stopnji (večja poraba) če bi to imel v več zankah bi bila poraba še za kakšnih 50-100 eur nižja na letni ravni.. se pravi bi imel porabo naravnost tako da mi nihče ne bi verjel še sedaj mi marsikdo ne... za to, da so izračuni oz. poraba VSEGA štroma za ogrevanje, hlajenje, TSV točni sem dal za "spremljavo" namontirat dodatni elektronski števec za a je bil 120-140 eur ...

in kaj bi z heat metrom dosegel, kaj bi spremljal...

dodatni 2 katni za smeti so nam "uturili" z odlokom, tak da bomo sedaj imeli tri.. ni pa to nič narobe...
kanta za odpadno embalažo,
kanta za mešane odpadke,
kanta za biološke odpadke,

lp
mogoče ena sama zanka ni napaka.. naredi se večji pretok in se voda vrtinči v cevi, zaradi česar pride do boljšega odjema po stenah cevi, kot pa v primeru, če imaš npr. 5 zank in zelo nizke pretoke, ter se medij pretaka laminarno, torej večji pretok v centru cevi, ob stenah pa manjši...

heat meter pa ti pove pridobljeno energijo in lahko ugotoviš cop v posameznih mesecih... cca. 200 eur investicija
že to da sem dal za elekro števec pol letno porabo, ne bom dal dodatno 2/3 letne porabe zato da bom videl koliko energije se je prelilo v hišo.
strošek ogrevanja je pri meni najmanjši strošek od vseh ostalih postavk ki jih imam v hiši in te so poleg ogrevanja še;
smeti,
naročnina na delo,
elektrika za gospodinjstvo
voda,
zavarovanje hiše,
internet+tv,
@pedenjdeklica

nisem nikjer zasledil; kolikšna je dolžina zanke?

LP
J
300 tm, na 250 m2, hiše pa je 135 neto...
trenutno imamo 25 stopinj v hiši...
ko sem projektiral sem računal na porabo 200 eur na leto (ker so podražili štrom in ker ima žena rada 25-27 stopinj) imam porabo za 70 eur večjo kot sem načrtoval

hiša tudi dimnika nima, tako da.... tč je vse kar je... in je 10 krat dovolj...

lp
1 2 3 4 5 ... 56 Pojdi na stran 
Iskanje po temi