Objave: 15
Teme: 0
Ocena:
0
vse je vpisano v zemljiško knjigo-sem preveril. tako da je zemljiškoknjižno urejena. je lastnik sam rekel, da je hotela agentka narediti kupoprodajno pogodbo in je ne more zaradi tega ker hiša nima GD. če bi imel denar ne bi bil problem tega kupit, jo mislim kupit preko hipotekarnega kredita in mislim da bo banka zahtevala vso dokumentacijo. ali se motim? sem pa že podal vlogo na UE da bi mi dali potrdilo o GD za to nepremičnino, pa še mi niso nič odgovorili. bomo vidli kaj bojo oni rekli. ampak je lastnik sam rekel, da so njemu rekli na UE, da nima GD in da mu nič ni jasno zakaj in kako je to možno.-tako kot tudi meni ni.
Objave: 1555
Teme: 7
Ocena:
0
baumauro,
hiša v zemljiško knjigo ni vpisana!
Ker se ta podatek že kar nekaj časa tam ne vodi. Le v sestavljenih izpiskih, t.j. izpis, kombiniran s podatki geodetske uprave, lahko vidiš podatek, da je hiša vrisana, a samo pri tistih, kjer je bil vris izveden v zadnjih 7 letih (t.i. katastrski vris);
če je hiša bila v kataster po starem zakonu, v izpisku preko zemljiške knjge vrisanosti hiše ne vidiš.
Kaj bi naj pomenil pojem 'zemljiškoknjižno urejena', mi zato ni čisto jasno.
Zakaj ni GD? Ker ga očitno ni graditelj pridobil. Kako je to mogoče? V Sloveniji (preveč) enostavno.
Objave: 2654
Teme: 78
Ocena:
5
Če hiša dejansko nima GD, ne vem zakaj rineš v nesrečo?!
Če pa nisi prepričan, da ga nima in tega nihče ne more potrditi ali zanikati, pojdi na pristojno Upravno enoto in zaprosi za kopijo z obrazložitvijo, da imaš objekt namen kupiti ter da te zanima pravni status objekta.
Tako boš tudi izvedel, kako se vodi ta objekt. Če je črna gradnja se vrni k prvemu stavku, ki sem ga zapisal.
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Prva stvar, ki jo je vedno treba razčistiti pred nakupom so papirji.
Hiša lepa, hiša všečna... vse to pozabi(ta), če nima gradbenega dovoljenja.
Glede na situacijo pa bodo šle cene nepremičnin še zagotovo dol.
Ocena:
0
saj zato pa sem vprašal ali je možno, da ima vse priključke, ZK, itd.-pa nima GD. ker mi res ni logično to. ampak se očitno v sloveniji res da vse. še švicarski sir nima takih lukenj ko jih imajo naši zakoni. pač tak je. jaz pač tak pravim-pol je že moglo bit tak.-kak je prišlo bo odišlo.-ampak občutek, da si končno našo tisto tapravo, pol pa se v minuti vse podere...taki občutek pa ni glih fajn.
medo9:
Glede na situacijo pa bodo šle cene nepremičnin še zagotovo dol.
-iz tvojih ust v božja ušesa. glede na to, da so v teh dveh letih kaj dokaj spremljam nepremičninski trg, cene že kar fajn šle dol dvomim da bojo še fejst šle. mogoče še malo ampak mislim, da ne preveč.
Ocena:
0
Cela Rakova jelša je črnagradnja z vsemi priključki tako, da se ne čudi.
Vse je možno v naši državi.
Glede cen pa: seveda je odvisno od regije, objekta itd...
Ocena:
0
opažam, da je res možno vse ja. je ena izkušnja več-prej ko se bilo kaj začnem pogajat v prihodnje, hočem videt vse papirje in je to to. pol pa se lahko naprej menimo. v vsakem slabem je tudi nekaj dobrega.
glede regije pa so itaq take razlike, da si sploh mislit ne moreš. to opažam, ker se imama namen preselit iz ene v drugo regijo. in še včasih malo pogledam za "domačo" regijo-že zdavnaj bi mela tako hiško kot bi jo hotla met, pa je ta regija, ko se nameravama preselit za minimalno 20-30% dražja.-to pa ni več neki drobiž.
Ocena:
0
Slovenija je tako majhna, da si praktično od kjerkoli v eni uri v Ljubljani.
Res pa je, da si manj mobilen, če imaš majhne otroke.
Midva sva iskala okolje z dobro gimnazijo, v LJ pač nisva hotela živeti.
Potem pa sva iskala posestvo, ki nama bi bilo všeč, ne glede na kilometre...
Ocena:
0
saj sem že klical na upravno enoto in jim poslal tudi email z vsemi podatki, ampak že nekaj dni čakam na odgovor in nič. očitno bo treba res osebno tja stopit. res je, da sem ob začetku pogajanj slepo verjel lastniku, da ima vso dokumentacijo, vendar sem mu tudi jasno in glasno povedal, da se bo pred podpisu bilo česa, preverila vsa dokumentacija.
Objave: 5448
Teme: 33
Ocena:
0
Midva sva iskala okolje z dobro gimnazijo, v LJ pač nisva hotela živeti.
lahko poskušaš kje recimo v črnomlju, njihova gimnazija na top10 po zadnji "listi", nepremičnine pa 1/5 cene v žabariji..
tako, malo za šalo, malo za res :wink:
Objave: 1044
Teme: 5
Ocena:
0
Pokliči inšpektorja in naj pregleda zadevo. Potem zahtevaj (npr kot informacijo javnega značaja) zapisnik o ugotovitvah pa takoj veš kje si in ali so predvidoma možni dodatni zapleti. Če papirji niso OK, se zadeve v današnjih časih pač ne kupuje, pa je lahko napol zastonj. Razen, če iščeš adrenalinski izziv ter si se pripravljen spustiti v tveganje, da boš nekoč rušil ali vsaj iskal komplet dokumentacijo in plačal še kakšen ekstra davček zaradi črne gradnje ob legalizaciji.
Ocena:
0
@Izotop: midva sva iskala (in našla) gimnazijo pred -uh- 20 leti ;-)
In glede na to, da sva oba delala v LJ, sva iskala v krogu 30km.
Objave: 1555
Teme: 7
Ocena:
0
medo9,
pa se je tvoj otrok (otroci) tudi dejansko potem vpisal na gimnazijo, ki si jo izbral?
Dandanes se mi namreč zdi, da gimnazijci sploh več nimajo prednosti glede razvoja kariere; pogosto so dijaki poklicnih šol celo na boljšem.