Objave: 207
Teme: 19
Ocena:
0
Nihče pa ne ve pomagati, če termostatski ventil ne zapira pri določeni temperaturi ampak je vedno odprt, čeprav je temperatura v prostoru visoka???
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Kako da ne - ventil je hin. Je spustil olje ali karkoli ga že "razteguje". Možno pa je tudi da je napačno montiran ali napačen za določen ventil - ne pride niti blizu igle ventila, da bi ga zaprl.
LP,
Samojed
Ocena:
0
Hvala za odgovore. En ventil sem danes "rešil". Problem je bil, da ni ogreval, oz. igla ni stopila ven. Pa sem po prej opisanem postopku sprostil iglo, da je izstopila. Ampak radiator je v sobi katere ne ogrevamo (soba za prihajajočega otroka) in kljub temu, da sem ter. ventil privil do konca - zaprl, je spuščal toploto, tako da je ogreval. Moral sem zaprti spodnji ventil, da ne ogreva. Ta radiator je bil dolga leta zaprt, ni bil v uporabi (mogoče bo potrebno zamenjati ventil).
Termostatske glave so Heimeier, se še dajo dobiti?
Objave: 274
Teme: 6
Ocena:
0
Menim, da ventila ne bo potrebno zamenjati, zagotovo pa bo potrebno zamenjati termostatsko glavo.
Seveda se še vedno dobi Heimeierja, cena glave je nekje med 15 in 20 €. V kolikor nimaš možnosti dobave tega proizvajalca, lahko brez problema namestiš tudi kakšno drugo kompatibilno glavo.
Obilo uspeha!!
Ocena:
0
V ponedeljek grem v nabavo term. glave in bom poskusil najprej na enega potem pa še na drugem radiatorju. Igli sem potisnil notri in je stopila ven. Bomo videli kako bo z novo glavo. Še enkrat hvala za nasvete.
Lp
Objave: 274
Teme: 6
Ocena:
0
Potem takem ventil špila. Z nakupom nove term. glave bo tako problem odpravljen. Ne pozabi s seboj vzeti stare, za primerjavo navoja.
Objave: 77
Teme: 7
Ocena:
0
Vsaj Danfoss ima dve varianti termostatskih glav. Ena je taka ki čisto zapira, druga pa ne. Tista, ki zapira do konca ima poleg stopenj 1,2,3... še stopnjo *, ki se med drugim tudi zaskoči.
Manjši popravek... tisti, ki ne zapirajo do konca imajo stopnje 4,3,2,1 in *, tisti ki zapirajo pa imajo še stopnjo 0, ki se zaskoči.
Ocena:
0
Kupil novo term. glavo. Heimerja niso imeli. Na voljo sem imel neko italijansko in Honeywell-ovo pa sem vzel slednjo. Zmontiral in zadeva dela kot mora delovati - na obeh radiatorjih. Še eno moram kupit in zadeva rešena. Še enkrat hvala za nasvete.
Lp,
Olimp
Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
Obujam temo od mrtvih, ker imam enak problem - en radiator v hiši ne dela. Imam samo dodatno vprašanje, preden začnem preskušat do zdaj opisane rešitve.
Obe cevi, ki vodita do radiatorja, sta tudi mrzli. Je to normalno pri takem problemu ali je kaj tretjega narobe?
Objave: 284
Teme: 4
Ocena:
0
To je normalno ce na radiatorju nimas odjema.
Preveri ventil na dovodni cevi in odvodni.. en ventil je zaprt. Voda ne krozi zato je radiator mrzel.
Poslano z mojega SM-N910C z uporabo Tapatalk
Objave: 3411
Teme: 45
Ocena:
33
Ja predvsem, preveri odvodni ventil na dnu radiatorja, ki je lahko kot vijak. Sem pa imel podoben problem, ko pa je bil dovodni ventil neprehoden - dejansko je bila tovarniška napaka in je bil onemogočen pretok.
Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
Hvala obema, zataknjena igla termostata je bila kriva.
Objave: 3411
Teme: 45
Ocena:
33
No v vednost tudi ostalim. Po kurilni sezoni je potrebno vse termostaske glave nastaviti na ful. Sicer se pri zaprtih ventilih rado zgodi, da vzmeti, ki so pod stalnim pritiskom, zaspijo.