PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Termostatska glava blokirana

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jst imam na dveh radiatorjih težave in sicer, da se ventil zapre in je pri polno odprti glavi in kurjenju radiator mrzel. Včasih pomaga obračanje glave na nulo in nazaj na ful. Mi je pa nadležno ker sta radiatorja v otroški sobi in kopalnici. In takrat, ko je že cela hiša topla sta ti dve sobi še vedno mrzli.
Ventili in glave še niso eno leto stare. Imam pa vse od Herza... Sad
Zdravo. Termostatski ventil se mi je nekako snel. Črna podloga se vrti skupaj z regulatorjem. Tako da lahko radiator le odprem ali pa čisto zaprem. Termostatski ventil nima funkcije.

Ga lahko kar "odšraufam dol" da ne bo poplave, je spodaj verjetno še neka zaščita?

Vem da je verjetno neumno vprašanje ampak nimam še izkušenj s tem in nočem da zalijem cel blok XD
Hvala
Alex74 Napisal:Jst imam na dveh radiatorjih težave in sicer, da se ventil zapre in je pri polno odprti glavi in kurjenju radiator mrzel. Včasih pomaga obračanje glave na nulo in nazaj na ful. Mi je pa nadležno ker sta radiatorja v otroški sobi in kopalnici. In takrat, ko je že cela hiša topla sta ti dve sobi še vedno mrzli.
Ventili in glave še niso eno leto stare. Imam pa vse od Herza... Sad
Verjetno si imel čez poletje vse glave zaprte. Zaradi tega si utrudil vzmet, ki ne funkcinira več pravilno. Poskušaj z večkratnim odpiranjem in zapiranjem in mogoče bo zopet delovalo. Sicer boš moral ventil (ne glavo) zamenjati.
lascukovac Napisal:Zdravo. Termostatski ventil se mi je nekako snel. Črna podloga se vrti skupaj z regulatorjem. Tako da lahko radiator le odprem ali pa čisto zaprem. Termostatski ventil nima funkcije.

Ga lahko kar "odšraufam dol" da ne bo poplave, je spodaj verjetno še neka zaščita?

Vem da je verjetno neumno vprašanje ampak nimam še izkušenj s tem in nočem da zalijem cel blok XD
Hvala
Ni se ti snel ventil ampak termostatska glava. Pošlji sliko ali pa navedi, kateri tip termostaske glave imaš.
mirator Napisal:Verjetno si imel čez poletje vse glave zaprte. Zaradi tega si utrudil vzmet, ki ne funkcinira več pravilno. Poskušaj z večkratnim odpiranjem in zapiranjem in mogoče bo zopet delovalo. Sicer boš moral ventil (ne glavo) zamenjati.

Čez leto so bili ventili odprti. Kurimo pa sedaj že tudi lep čas in težave so se šele sedaj začele pojavljati. Ventil odprt do konca, radiator vroč. Čez kakšno uro pa pa radiator mrzel. Ko zaprem in odprem ventil pa se radiator zopet zagreje. Nič več jasno... :roll:
Tole je slikca pr mojmu ventilu k se nej bi glava "snela" se da kako popravt oz kako zamenjam z novim?
Hvala

Priložene datoteke
.jpeg   image.jpeg (Velikost: 32,59 KB / Prenosi: 391)
Poskusi termostatsko glavo odviti čist dol iz ventila in poglej če je kej polomljenga, ali je bila samo odvita matica, katera drži glavo na ventilu.
PS91 Napisal:Poskusi termostatsko glavo odviti čist dol iz ventila in poglej če je kej polomljenga, ali je bila samo odvita matica, katera drži glavo na ventilu.

A to naredim tako da odvijem tisti crni plasticni del, al kovinsko matico pod crnim delom?
Kovinsko matico, sredi katere je igla, pusti pri miru, sicer bo joj. Odviješ lahko le matico, ki na na navoju glave, s katero sicer priviješ glavo.
Pri meni pa je sledeč problem: na položaju 3 radiator skoraj nič ne greje. Greti začne šele pri 4 in 5. Kaj bi bilo narobe da ne deluje normalno v položaju 3 (in manj)?
Morda imaš pa pretoplo v sobi...
Nimam - v sosednji sobi tega problema ni, pa je topleje tam.
Termostatske glave in ventili niso 110% enaki.
Nekateri omogočajo celo nastavitev (kalibracijo). Na ta način sem 3 stare Armalove kar nekaj časa "uparjal", ker imam v enem prostoru 3 radiatorje, da so začeli približno enako gret glede na številčno "skalo".

Če kot termostatski dela, torej drži približno enakomerno temperaturo, upoštevaj to razliko v cifrah, pa je.

Lahko pa je seveda tudi glava v okvari, sploh če je že malce v letih in je bila deležna svinjarije kakšne menjave oken...
bifrost1 Napisal:Nimam - v sosednji sobi tega problema ni, pa je topleje tam.
Potem ti predlagam, da zamenjaš glavi. Če boš potem imel težave v sosednji sobi, je kriva glava, sicer ventil.
kadotr Napisal:Kovinsko matico, sredi katere je igla, pusti pri miru, sicer bo joj. Odviješ lahko le matico, ki na na navoju glave, s katero sicer priviješ glavo.

Sm probu odsraufat pa ne gre. Zgleda kot da se samo natakne termostatska glava. Ko je na 1 in 0 lepo prime in zapre radiator. Ko pa dam na 3 rata pa tm v stiku (crna barva) rata glava cist prosta in se kar cela glava (crn in bel del) vrti okol svoje osi, dokler ne primem se za crn del in jo zasraufam.

Kako jo bolj fiksiram notr? Sm prbu prtisnt pa ne gre. Pregledu na netu in nc najdu.
Ma kdo od vas kako idejo?

Priložene datoteke
.jpeg   image.jpeg (Velikost: 32,59 KB / Prenosi: 200)
1 2 3
Iskanje po temi