Lepo pozdravljeni,
ker sem nova tukaj in bomo konec meseca menjali streho ter urejali mansardo me zanima še v mojem primeru. :oops:
Sicer sem že veliko prebrala, a so mnenja različna...Pa še, ko se ženska, pa še noseča povrhu, pogovarja z (moškimi) izvajalci na to temo

hock: :evil:
Imamo vrstno hišo, dvokapnica in pri menjavi kritine (sedaj betonski - vijola barve, ne vem imena) bomo dali decro zato bo potrebno nekaj popravkov.
Na hiši dimenzije 10mx6m (naklon spredaj 41° in zadaj 24°) nič frčad, samo 4x strešna okna (2+2) za 3 sobe in mini kopalnico.
Na špirovce so nabite deske od spodaj in sem jih imela namen uporabiti kot podkonstrukcija za knauf. Na to pa pride: parna "zadeva"?, izolacija Ursa SF35 16/isover Domo 15 (se še odločam - krovec je za isover), bauder pir 5 cm, zračni kanal (sedaj ga nimamo) in kritina. Jaz bi dala še eno plast izolacije (vsaj 5 cm) pod sekundarno kritino (bauder pir), ampak ne vem kako bo šlo z višino - sosednja hiša(ima že zračni kanal ampak so višji za cca.6 cm)??? A bi šlo, tudi če smo potem mi višje s streho?
Sedaj me zanima kakšno "parno zadevo" dam na špirovce, ker bo potrebno izolirati od zgoraj? Parno oviro ali zaporo, glede na to da bo tudi strop pri škarjah spuščen, mogoče prostor za kramo ali hladilnica kot pravi ataIBA, in koliko dam med škarje izolacije v strop oz.tla, ter katero oviro/zaporo pod njo. Ali zaprem s parno po špirovcih samo do slemena ali vlečem čez?
Sem prebrala, da pazim na stike in se lepi- kako pa potem okoli strešnih oken, ki jih bodo vgradili, če prav razumem vlečem pod konstrukcijo - torej do lesenih desk in pritrdim?
Pri tlakih smo pa tudi omejeni, ker je sedaj "samo" monta, višina kolenčnega zidu pa z lego vred spredaj 0,90m in zadaj 0,60m.
Ali mi lahko kdo svetuje, ker mi krovec samo kima oz. da bomo že potem, jaz bi rada prej vedela in večino tudi sama naredila - dokler še lahko.
Sem pa iz Vrhnike oz. Verd
Hvala za odgovor, če bo kdo imel čas prebrat moje litanije...