PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Bo kdo letos postavil montažno hišo?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mi jo planiramo postaviti čez dober mesec, smo že tik pred tem. Smo pa zaradi "recesije" dosegli nižjo ceno.
Pa še ena prednost je, namreč, podizvajalci nimajo dela, tako da se prekleto borijo za vsak posel, ki ga dobijo. Pa še čakati jih ni treba. Pokličeš, pa pridejo skoraj naslednji dan. In tudi sami od sebe spustijo ceno, če jih pač ne pokličeš nazaj, ker so predragi... Tako da, če imaš možnost, kar pogumno.
kroket Napisal:Mene pa nekaj drugega zanima.
Imate mogoce kaksne skice ali slike ze obstojecih montaznih
his in pa znesek koliko je taksna hisa stala?
Namrec imam brata, ki je malce trdoglav in je v fazi
nakupa stare hise, ki pa sem preprican da bo po obnovi
stala veliko vec kot montazna hisa z parcelo (doma je v
bregih tak da parcele niso drage).
Torej lahko kdo kaj pove?
Hvala!

tule lahko nekaj vidis....
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.facebook.com/album.php?aid=42278&id=753349491&l=b70a52e33c">http://www.facebook.com/album.php?aid=4 ... b70a52e33c</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.facebook.com/album.php?aid=24592&id=753349491&l=df0737d78d">http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... df0737d78d</a><!-- m -->
Greh-doo Napisal:Posebna ponudba montažna hiša ...
Ta spletna stran pa je zares že "poden od podna", kaj ponujajo še sami ne vedo. Sestave sten si kar izmišljujejo. Če tudi "hiše" tako delajo, se mi kupci kar smilijo. Danes vsak, ki ima 5 minut časa misli, da zna narediti montažno hišo. Žal slaba luč, zaradi neznanja in nekvalitetnega dela, pada na tistih nekaj (žal jih je samo peščica), ki to resnično vrhunsko obvladajo. Upam, da bo novi pravilnik in inšpekcijski nadzor vsaj delno naredil na trgu red.
LP
EURO
EURO Napisal:
Greh-doo Napisal:Posebna ponudba montažna hiša...
Ta spletna stran pa je zares že "poden od podna", kaj ponujajo še sami ne vedo. Sestave sten si kar izmišljujejo. Če tudi "hiše" tako delajo, se mi kupci kar smilijo. Danes vsak, ki ima 5 minut časa misli, da zna narediti montažno hišo. Žal slaba luč, zaradi neznanja in nekvalitetnega dela, pada na tistih nekaj (žal jih je samo peščica), ki to resnično vrhunsko obvladajo. Upam, da bo novi pravilnik in inšpekcijski nadzor vsaj delno naredil na trgu red.
LP
EURO

Mi je pa všeč ime ... SANJE :lol:
santacruz Napisal:Mi jo planiramo postaviti čez dober mesec, smo že tik pred tem. Smo pa zaradi "recesije" dosegli nižjo ceno.
Pa še ena prednost je, namreč, podizvajalci nimajo dela, tako da se prekleto borijo za vsak posel, ki ga dobijo. Pa še čakati jih ni treba. Pokličeš, pa pridejo skoraj naslednji dan. In tudi sami od sebe spustijo ceno, če jih pač ne pokličeš nazaj, ker so predragi... Tako da, če imaš možnost, kar pogumno.

Mi poveš prosim, ker izvajalec montažne hiše ti je zaradi opevane recesije spustil ceno ?

Lp
Da osvežim temo. A lahko poveste katere firme so vam/vam bodo postavljale montažno hišo in kako ste bili/ste z njimi zadovoljni?

Mi smo se odločili in bomo postavili Bivino hišo v začetku junija. Če koga zanima jo lahko pride tudi pogledat. Zaenkrat smo zadovoljni, kako bo naprej pa bomo še vidli.
Nam jo je postavila Jelovica prejšnji teden. Jutri mi pokrivajo še streho. Če koga kaj zanima, naj vpraša.
Nnam pridejo postavljat naslednji mesec Pegy dom.
...nam so postavili Jelovico ...in nisem več tko navdušen, kot sem bil....mal so šala....ji

Tud pri men se lahko oglasite....ko bomo pekli odojka Big Grin

Ni ga tiča čez prašiča!!!! :wink:
Kot kaže je Jelovica trenutno precej popularna.
Diz666 kaj je šlo narobe?
Ima kdo občutek, da je ima obdobje recesije tudi svoje prednosti pri gradnji?
Živjo vsem,

Mi smo prav te dni po 43 delovnih dnevih na hiši dobili ključ za našo novo hiško Luxhaus. To je bilo ekspresno hitro in narejeno skoraj brezhibno. Hiša je na ključ, slike pa si lahko ogledate na <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.luxhaus.si/hisa_maj_2008/index.html">http://www.luxhaus.si/hisa_maj_2008/index.html</a><!-- m -->

Na kratko, 43 dni se je delalo na hiši do primopredaje ključa.

Srečno vsem,
Marko
Pozdravljeni!

Sem še precej "nova" v tej temi, zato bom kakršnekoli informacije zelo vesela. S partnerjem načrtujeva gradnjo hiše, najverjetneje montažne (predvsem zaradi časa, pa tudi praktičnosti), zato bi vas prosila za argumente (iz lastnih izkušenj) za in proti gradnji montažnih hiš.

Potem pa me zanima, kje ste vi pridobili vse informacije v zvezi z gradnjo; sama sem kar zbegana, ker nisem zasledila nobene strani, kjer bi bil opisan ves potek glede gradnje. Cel kup je nekih dovoljenj, za katera ne vem točno, kako si sledijo v vrstnem redu.

Glede izvajalca montažne hiše se najbolj nagibava k "poznanim" (Marles, Jelovica, Lumar), nekako se mi zdijo najbolj "ziher" - vaše izkušnje z njimi!? Cene so resda kar zasoljene, a sva se že nekako sprijaznila z dejstvom, da hišo postavljaš enkrat v življenju. Pa še to: kako ste sfinancirali gradnjo hiše? Midva sva oba še zelo mlada, imava sicer nekaj prihrankov, tako da se bova morala kar sprijazniti s kreditom. Kje ste kredit pridobili vi & pod kakšnimi pogoji (znesek, število let)?

Najlepša hvala za odgovore & lep pozdrav!
Živjo,

Midva z ženo sva postavila montažno hišo Luxhaus (poglej malo višje po forumu). Vse papirje za PGD ti zrihtajo oni. Naju so vodili skozi cel postopek, ker pa je hiša na ključ, mi niso prodajali megle in če bi se še enkrat odločala, bi izbrala definitivno Luxhaus. Vsi delavci so iz Nemčije in so tudi za nas malo čudni (nimajo pavz, delajo in to skoraj brez napak).

Pri MArles in Jelovica pazi na podizvajalce in materiale, kateri so vključeni v poodbi. Pazi na keramiko, ostale talne obloge...armature, da v strukturi sten in na koncu daj vse skupaj, nato pa se odloči. Če rabiš še kako informacijo ti bom rade volje svetoval. Pazi tudi...trenutno so odprti eko kredit do 40.000€ in nepovratna sredstva (pogoj rekuperacija zraka...).

Ker se še čisto svež (beri navdušen nad svojo sanjsko hiško), ti lahko pomagam iz prve roke.

Lep večer,
Marko
Živjo,

Če imaš dobrega projektanta za PGD ti bo naredil 100% in ti bodo tudi na upravni enoti to upoštevali kot +. Projektan mora poznati zakonodajo. Popravki na PGD ju so zamudni, ker so zakonsko vezani na roke. V mojem primeru je vse naredil projektant sam in to v slabih 2 mesecih do izdaje GD. Sedaj so od 15.4.2008 neke novostiv zakonodaji, tako da potrebuješ kar veliko soglasij, to pa zna vzeti kar nekaj časa.

Srečno
Marko

p.s.
Pilica v rokah je pa malo huda. Ne bi bil rad v koži upravne delavke. Moja izkušnja je taka, da so zelo vestne pravnice in mislim, da imajo lahko malo večje spoštovanje.
za life

Kaj vse potrebuješ za gradnjo ti bodo povedali v vsakem podjetju, ki postavlja montažne hiše, večina jih ima tudi seznam arhitektov, ki jih priporočajo, če se odločiš, da boš delala hišo po individualnem načrtu. Vendar so si vse hiše, ki sem jih videl in so bile narejene po tej poti, nekako podobne (kot tipske). Pravtako ti, kaj vse potrebuješ za gradnjo, zna povedat tudi vsak projektant (arhitekt).

Najprej pa se moraš ti odločiti: Boš postavljala tipsko hišo ali hišo po individualnem načrtu?

"Velika" priznana podjetja niso nobena garancija za dobro izvedeno delo. V zadnjih 2 letih sem si ogledal precej hiš različnih proizvajalcev po celi sloveniji in videl tudi kakšen hud kiks naštetih podjetij. So pa praviloma velika podjetja (Marles) bolj toga, kadar hočeš kaj spreminjat popravljat.

Kar se tiče spletnih stani z info o oradnji je pravi naslov ta forum in <!-- m --><a class="postlink" href="http://gradnja.slonep.net/">http://gradnja.slonep.net/</a><!-- m -->

AKIMARE
Noben dober projektant ti ne more pomagat, ko se stvar zatakne pri referentki II, ki ti še sama ne zna povedat kaj bi rada, oz. tvoja vloga obtiči nekje na uradu tem in tem v LJ, ker so sedaj dopusti in noben ne ve kdaj bo prišla na vrsto, ali ko ti referentka na UE reče, da oni takega soglasja ne dajo.
1 2 3
Iskanje po temi