PodSvojoStreho.net
Bo kdo letos postavil montažno hišo? - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Montažni sistemi in les (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Tema: Bo kdo letos postavil montažno hišo? (/showthread.php?tid=20006)

Strani: 1 2 3

Bo kdo letos postavil montažno hišo? - Nevednež - 2.3.2009

Na forumu je, napram prejšnjim letom, tako zatišje, da me je kar malo strah.
Z izbranim ponudnikom montažne hiše smo prišli tik do podpisa pogodbe, potem pa BUM KRIZA. Vsi govorijo o padcu cen materialov in storitev, na trgu montažnih hiš pa zaenkrat v SLO kaj takega ni zaznati.
Ker se za gradnjo nihče ne odloči čez noč in je pogosto načrtovana več let naprej, me zanima ali se boste tisti, ki ste postavitev hiše načrtovali za letos, plana držali. Jaz bi najraje naredil korak nazaj, po drugi strani pa imam dogovorjeno ceno, ki bi jo z kreditom zmogel brez večjih traum (če bo plača seveda), pa noben mi ob tej rasti cen (recesija gor ali dol) ne more garantirat, da si bom ko bo krize konec tako hišo še lahko privoščil. Kaj pa vi mislite? Kaj boste naredili, boste čakali ali šli v gradnjo?

Re: Bo kdo letos postavil montažno hišo? - Pier01 - 2.3.2009

Midva letos postavljava montažno hišo. Predvidoma nekje maja ali junija. Koraka nazaj ne bova delala, ker imava pogodbo že podpisano, pa tudi sicer gre za rešitev strehe nad glavo, tako da bo kar ostalo pri tem in ne bova čakala z gradnjo. Kar se pa tiče opremljanja in ostalih stvari, bova pa delal po zmožnostih, kot se bo pokazalo.

Re: Bo kdo letos postavil montažno hišo? - diastema - 2.3.2009

Mi imamo v načrtu montažno hišo letos. Tudi nas je strah recesije,kljub temu,da imam dokaj stabilno službo v javnem sektorju... Sem tudi že razmišljala,če bi prestavilai...sicer pa še čakamo gradbeno dovoljenje,ki verjetno ne bo prej kot v 2h mesecih...( beri: polževa arhitektka...)Mislim, da čebo dovoljnje in ne bo težav dobiti kredit,se bomo kar lotili zadeve...

Re: Bo kdo letos postavil montažno hišo? - izotop - 2.3.2009

ot:
2 meseca je čist normalen rok (oz. v bistvo še kr ok), če pa vmes zbiraš soglasja, delaš pzi ipd pa itak. potem še na ue parkrat zavrnejo zadevo (največkrat si sami niso čisto na jasnem zakaj), pa smo tam..

Re: Bo kdo letos postavil montažno hišo? - abucek123 - 2.3.2009

Cene še nikoli niso šle dol! Stara šola pravi, da če hočeš izničit dolgove moraš narediti visoko inflacijo. To pomeni, da denar izgubi vrednost cene pa gredo gor. V končni fazi je pa tako, da bomo za kg kruha še vedno mogli pol ure delati. V teh časih se zelo spalča vzeti kredit, samo če ga banka da.......

Re: Bo kdo letos postavil montažno hišo? - medo9 - 2.3.2009

Abucek tale (tvoja) stara šola je pa morala biti zelo čudna :lol:

Moje mnenje je, da se večina ljudi sploh ne zaveda, kaj bo ta kriza prinesla, ko nas bo val dosegel.
In če kdo misli, da se lahko ponovijo 70-eta leta Jugoslavije, ko je hiperinflacija požrla kredite, se zelo moti.
Ne bi želel na dolgo in široko pametovati, vendar pa vsakemu svetujem previdnost pri odločitvah, ko sprejemate 10, 15 ali 20 letne kreditne obveznosti.

Morda je res, da "kdor ne reskira, ne profitira", vendar pa je na tem načelu zgrajen Las Vegas :twisted: in jaz sem bolj za "kdor čaka, dočaka" ;-)

Zato je dokaj velika verjetnost, da bova z ženo investicijo zaustavila za kakšno leto ali vsaj do poznega poletja, ker se bo takrat trend vsaj po mojem pričakovanju bistveno bolj jasno začrtal.
Naredila bova podkletitev, naprej pa - upajmo na najboljše. Sad

Re: Bo kdo letos postavil montažno hišo? - Modrookec - 2.3.2009

Pozdravljen,

letos imam namen začeti in speljati plan ter postaviti montažno hišo, nekje koncem maja. Čakam na vso dokumentacijo, kjer se trenutno odpravljajo neki nepredvideni problemi s sosedskimi soglasji, kar je botrovalo zavlačevanju postopkov pri pridobivanju gradbenega dovoljenja. Človeška zloba ne pozna meja ! Upam, da GD dobim v roku tedna dni, kot je nekje obljubljeno ter da zakopljem prvo lopato za izdelavo kleti. Nato je na vrsti montažka...

Lp

Re: Bo kdo letos postavil montažno hišo? - Nevednež - 2.3.2009

Medo9 zakaj čakat do konca poletja. Po mnenju ekonomistov bodo razsežnosti krize vidne šele v letu 2010. Po nasvetu znanca iz foha (bančnega) naj bi kredit vzel čim prej ali čakal vsaj 2 leti.
In še to. Javna uprava ni nobena garancija za plačo. Že zdaj se govori o vzdržnosti javnih financ, kaj se bo z njimi zgodilo ob plačilni nedisciplini v gospodarstvu, ki se je razbohotila v zadnjem času, pa si sploh ne znam predstavljat. Da poenostavim, če delavci v gospodarstvu ne bodo dobili plače, ne bodo plačali davkov, ne bodo trošili in s tem zopet prispevali v državno blagajno. In kje bo država vzela denar za plače delavcev v javni upravi???
Mislim da trenutno ni problem imeti zagotovljeno službo temveč za svoje delo biti tudi plačan.

Re: Bo kdo letos postavil montažno hišo? - kv_mozart - 3.3.2009

Postavili bomo montažno hišo. Računamo meseca septembra, je pa vse odvisno od GD. Če je problem denar, ti svetujem, da še malo počakaš, saj bodo cene padle: gradbeništvo je poleg avtomobilske industrije najbolj na udaru zaradi recesije.

Re: Bo kdo letos postavil montažno hišo? - simon99 - 3.3.2009

Ja pa je res numesten tale post, posebej v tejle rubriki!

Re: Bo kdo letos postavil montažno hišo? - kroket - 3.3.2009

Mene pa nekaj drugega zanima.
Imate mogoce kaksne skice ali slike ze obstojecih montaznih
his in pa znesek koliko je taksna hisa stala?
Namrec imam brata, ki je malce trdoglav in je v fazi
nakupa stare hise, ki pa sem preprican da bo po obnovi
stala veliko vec kot montazna hisa z parcelo (doma je v
bregih tak da parcele niso drage).
Torej lahko kdo kaj pove?
Hvala!

Re: Bo kdo letos postavil montažno hišo? - afternine - 4.3.2009

Hi!

Cene montažnih hiš na ključ se gibljejo (so se gibale takrat ko sem jaz zidal - v 2008) od 800 EUR pa navzgor - odvisno od želja, proizvajalca, konstrukcije, opreme itd. Mene je prišla skoraj točno 1000EUR/m2.

bye

Re: Bo kdo letos postavil montažno hišo? - diastema - 4.3.2009

izotop Napisal:ot:
2 meseca je čist normalen rok (oz. v bistvo še kr ok), če pa vmes zbiraš soglasja, delaš pzi ipd pa itak. potem še na ue parkrat zavrnejo zadevo (največkrat si sami niso čisto na jasnem zakaj), pa smo tam..
Začwei smo že novembra.....

Re: Bo kdo letos postavil montažno hišo? - majamm - 6.4.2009

živjo,

mi tudi zaenkrat nameravamo gradit - trenutno se zbira dokumentacija, dovoljenja, itd.... imamo nek znesek (brez kreditov), pa računamo/upamo Smile da bo dovolj da postavimo 'zaprto' hišo, pol bomo pa videli kako bo šlo naprej...

lp

Re: Bo kdo letos postavil montažno hišo? - neubau - 6.4.2009

Midva bova pričela (če bodo papirji pravočasno) v aprilu, točno po načrtu. Zdaj kriza gor ali dol, midva sva se odločila in sedaj bo treba speljat do konca. Sva računala vselitev do konca leta, bova zdaj prestavila na pomlad-poletje 2010.