Objave: 931
Teme: 34
Ocena:
10
Imeli bi mercedesa, pa je predrag, oziroma VAM je predrag, ker si ga ne morete privoščiti. Če si mercedesa ne morete privoščiti, pa izbirajte med cenejšimi avtomobili, saj jih je dosti.
Podobno je tudi v tem primeru. Ponudba elektra, ki je mimogrede dokaj realna, vam ni všeč. Pa razpošljite povpraševanja drugim izvajalcem, da boste videli bolj realno sliko.
Če vam je vse predrago, vam bo marsikaj drugega pri gradnji hiše še dražje. Kaj pa če bi razmišljali o stanovanju namesto hiše? Tam odpade marsikateri strošek in je kakšna stvar cenejša.
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
@Posavec
Problem je, ker vsaj pri nas hoče biti elektro zraven, ko se polaga dovodni kabel in si zaračunajo mislim da okrog 5€/m.
Mogoče (ne vem, če je to izvedljivo), da se zmeniš (z občino oziroma kdo je lastnik tistega kosa zemlje),da omaro za tvojo parcelo postavijo tam, ko se boš priključeval in potem vlečeš v lastni režiji tistih 500 metrov.
Objave: 3411
Teme: 45
Ocena:
33
Ne zavajaj, če ne veš. Priključno merilna omarica za enega odjemalca, mora biti na njegovi parceli.
Seveda želi bit elektro zraven, kar je povsem logično, saj bodo oni fizično (s kom bo imel pogodbo o nakupu el. energije nima veze s kabelsko traso) dobavljali električno energijo in običajno je tudi v PZI načrtu v popisu postavka o nadzoru elektrodistribucije, ki pa ni vezana na dolžino trase.
Objave: 240
Teme: 2
Ocena:
2
Na katero vprašanje odgovarjate zgoraj... na tisto iz leta 2008 ali 2016?
Objave: 8193
Ocena:
14
Mirator, bomberjev predlog (če gre pri elektro "skozi") morda niti ni napačen. Vikend 400 m stran od mene, je priklopljen na sledeč način: Števec za ta vikend je v sosedovi PL3 omari. Od tam naprej pa prosto po Prešernu. Ne čisto dobesedno, pa vseeno približno tako. Edino meritve je bilo treba predložiti. Je pa res da ni nobenih "oteževalnih" okoliščin, kot so križanja infrastrukture. Zato menim, da njegov predlog sploh ni neumen. Seveda če gre "skozi". To pa je spet odvisno od rejona elektro. Se pa pogoji vedno bolj zaostrujejo. Povsod.
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Sosed in jaz imava števce v isti omari - na moji parceli. Pred 6 leti glede tega ni bilo težav (on ima torej števec na parceli ki ni njegova).
LP,
Samojed
Objave: 33
Teme: 1
Ocena:
0
hvala za odgovore, naj še enkrat na kratko opišem situacijo:
dobil sem parcelo in stavbo brez elektrike , stavba ima uporabno dovoljenje od UE ( stavba pred1967). Najbližja omarica je cca 500 metrov, mislim da je električar rekel da je 50 amp . Trasa naj bi potekala po javni poti , dobil bi služnost od Občine za polaganja kabla po JP, bolš kot pa da iščem soglasja od 100 lastnikov. JP je lepa, delno asfalt in makadam. stavbe nebi velik spreminjal, razen popolna renovacija od znotraj, hidroizolacija in streho čez.Uporabljal, pa samo kot vikend.
Zanima me cca. cena tega priključka..lp.
Ocena:
14
Pa imaš že elektro soglasje? Le na podlagi tega se da natančneje določiti ceno.
Objave: 3411
Teme: 45
Ocena:
33
Očitno ste spregledali, da sem zapisal za enega odjemalca.
Seveda so tudi izjeme, ampak tudi pri teh si je potrebno pridobiti služnost. Pogoj je pač, da mora vsak odjemalec imeti nemoten 24/7 dostop do svojih merilnih naprav - pa če si s sosedom, kjer imaš števec na smrt skregan.
Za dve ali več odjemnih mest pa se tako ali tako že prakticira, da so merilne naprave na dostopnem javnem zemljišču.
@Posavec, saj si dobil okvirno ceno, točno ti bodo pač dali ponudniki na osnovi popisa del in materiala. Ni pa tudi rečeno, da se boš lahko priključil tam, kjer si si zamislil. Ne vem zakaj je tako težko zaprositi za soglasje za priključitev, ki te nič ne stane.
P.S.: si me @arbajter s soglasjem že prehitel.
Objave: 33
Teme: 1
Ocena:
0
sporočam: soglasje sem dobil ,kjer piše da gre za 1x6kw; jakost 1x1x25a; prerez Al 4x70+1,5mm2; enopolni tok 150A
ne razumem pa čist nekaterih pogojev in sicer piše...je potrebno izdelati ustrezno Projektno dokumentacijo - projekta PZI..., Investitor mora k vlogi za izdajo pogodbe o priključitvi predložiti NN el. priključka. (??)
Naj povem , da ima objekt uporabno dovoljenje .., gradnja pred 67 letom.Objekt bi pa samo "lepotno popravil", ..prosim za odg. lp
Ocena:
14
No se je že začelo - projekt. Pa bo šlo kar nekaj zelenih evrov, najmanj pa eden rožnate barve. To pomeni, da moraš dobiti en projektivni biro, ki ti bo izdelal projekt NN priključka, bolj pravi naslov bo vsekakor "mirator". Ta bo lahko podal bolj konkretne podatke.
Pa še dve, tri vprašanja:
- lokacija teh težav?
- a na hiši sedaj še ni nobenega štroma (električnega priključka)?
- v primeru če elektrike še ni - ali obstaja možnost dogovora z kakim od sosedov in dograditev odštevalnega števca in plačila porabljene energije po njem ali kak mali bonus preko njega? Predvsem tale rešitev bo najcenejša od vseh.