PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Zapolnitev inštalacijskih kanalov - s čim, kako?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
jennita Napisal:
kalbo Napisal:Če si že vlekel kable v cevi, mi nikakor ni jasno, zakaj cevi nisi potegnil do doz. Tole ni podobno ničemur...no, sam zdej je kar je, nimaš kaj.

Sam zakaj za vraga nisi vlekel cevi do doz. Lahko bi imel narejeno kot je treba, zdaj maš pa tkole kot maš.

Ker nisem vlekel jaz, ampak električar. In ta je rekel, da cevi do doz niso potrebne.

Potrebne res niso, so pa zaželjene.
Vse se da, če se hoče!
Praviš torej, grobi omet, potem pa finega čez.. Jaz imam za čez izravnalno maso od Rigipsa 3-6 mm ampak še nisem delal s tem. Koliko grobega ometa namečem v kanale? Do ravnine stene ali malo manj?
Z grobim ometom zamečeš in zadevo zaribaš (s posebno gladilko ko je zadeva polsuha). Pol pa sam s to izravnalno maso čez in to je to.
Vse se da, če se hoče!
"Posebno" gladilko? Jaz imam kovinsko. Vem pa, da so še plastične, lesene, spužvaste ali pa se kar stiropor uporabi. Kaj od tega je sedaj ta-pravo?
Da potegnem in naftalina:

tudi jaz imam za zapolnit kanale, globine od 1cm, do recimo 5 centimetrov (kjer je luft med cevmi za vodo), ali pa celo še kašen centimeter več (ko gre odtok v ploščo).

Mislil sem nabavit kakšen pripravljen omet, recimo Baumit GrobPutz. Me pa zanima sledeče - in sicer v tehničnem listu piše, da naj bi bil sloj debel največ 2.5cm, da pa se več slojev dela na način "sveže na sveže". Kaj to pomeni - kdaj gre lahko gor naslednji sloj? Koliko slojev je lahko največ?

Ima kdo izkušnje z Baumit SpeedFillom, ki naj bi bil namenjen zapolnjevanju inštalacijskih kanalov do 15cm in naj bi bil hitrovezoč?

Hvala in lep pozdrav....
Če še enkrat premislim, lahko verjetno bolj globoke luknje zapolnim s purpeno, nato dam gor dva centimetra grobega ometa (recimo omenjeni GrobPutz). Vse skupaj bi bilo potem poravnano z okoliškimi cegli (modularc). Naro pa pride gor še Roefixov strojni omet (apneno-mavčno-cementni).
Je tako OK?

Kdaj se da mrežica (recimo pri odtokih)? Ali jo dam že jaz v moj grobi omet, ali se jo da potem po vrhu mojega ometa in pred strojnimi?

Lp...
kot si napisal..s purpeno sem delal tudi sam. Najprej grobe luknje zapolniš z njo, preostanek pa z grobim oz. finim ometom. Delaj toliko na debelo kot material dopušča. Itak ga ob sušenju potegne skupaj innapoka..jaz sem ta del potegnil že enkrat čez s knaufovim lepilom Perlfix, ker je zdelo fin za obdelavo plus dobro površino dobiš po njemu. Čez nato izravnalna masa in belež.
Super, kako pa je kaj z mrežico?
Pri meni - gre pa za novogradnjo je pleskar eno tako naknadno zadevo veliko za ca en A4 list papirja naredil tako ta je zapolnil odprtino s purpeno (tisto lepilno, ker manj ekspandira) nato kemaglet z vtisnjeno fasadno mrežico => 2x jubolin. Izgled OK. Nič ne poka.

Resda je to narejeno kak mesec nazaj - dolgoročni efekt torej še neznan. Sem pa vmes opravil protokol sušenja estrihov. Na tem mestu se ni dogajalo nič. Kje drugje pa so zaradi presušenosti bile kake posledice tukaj pa ne.
jennita Napisal:
kalbo Napisal:Če si že vlekel kable v cevi, mi nikakor ni jasno, zakaj cevi nisi potegnil do doz. Tole ni podobno ničemur...no, sam zdej je kar je, nimaš kaj.

Sam zakaj za vraga nisi vlekel cevi do doz. Lahko bi imel narejeno kot je treba, zdaj maš pa tkole kot maš.

Ker nisem vlekel jaz, ampak električar. In ta je rekel, da cevi do doz niso potrebne.

Verjetn je bil bolj len električar, tako se ne dela posel. Več kot 25 let že delam ta posel, pa česa takega še nisem niti vidu niti naredu.
rrejc Napisal:Super, kako pa je kaj z mrežico?

Hja..jaz nekje sem jo dajal, nekje nisem....poka ne pa nikjer (proabil sem jo tam kjer sem kompletno luknjo zapolnil s perlfixom..kjer semd elal z ometom pa nikjer...npr. pritličje).
rrejc Napisal:Če še enkrat premislim, lahko verjetno bolj globoke luknje zapolnim s purpeno, nato dam gor dva centimetra grobega ometa (recimo omenjeni GrobPutz). Vse skupaj bi bilo potem poravnano z okoliškimi cegli (modularc). Naro pa pride gor še Roefixov strojni omet (apneno-mavčno-cementni).
Je tako OK?

Kdaj se da mrežica (recimo pri odtokih)? Ali jo dam že jaz v moj grobi omet, ali se jo da potem po vrhu mojega ometa in pred strojnimi?

Lp...

Bo ok, pred strojnimi!
Nekaj vprasanj.
  1. Vecinoma svetujete (1) Kalkcement Hand putz in nato (2) Knauf Perlfix ... kaj pa tale Ytong "bela lepilna malta", je primerna za popravilo stemanja (v cementni omet in opecni zid)? Se moram kaj sekirati zaradi (1/2 leta preteklega) roka uporabe? :twisted:
    [img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/1I/dU/PEGgz6N/img0342-1unichr("46")jpg[/img]
  2. Pri kateri sirini je ze potrebna "mrezica" ... ze pri 5 cm (kot na sliki) in na cementni omet? Bi bila "FibaTape" mrezica (sicer za fugiranje mavcnih plosc) primerna tudi za cementni omet?
    [img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/22/y1/3nJ7EM1T/img0338-1unichr("46")jpg[/img][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/2U/df/4hnLkm9V/img0346-1unichr("46")jpg[/img]
  3. Za elektricno cevjo je narejen preboj (skozi opecni zid): naj luknjo (v opecnem zidu) zapolnim s pur-peno (oz. s cim)? Je pa tezek/ozek dostop zadaj ... kaksne trike uporabljate mojstri za take primere?
blaise..z rokom uporabe se tu ni za sekirat..načeloma lahko uporabištudi to lepilo...

Purpeno...hja kolikro se vidi imaš rpsotroa dovolj daprideš zraven. Kupi raje nizko ekspanzijsko peno (pena za lepljenje...na etiketi je narisana stopnica...če je govora o TekaPur-u)....ker ta pena potem ne dela prevlikega drmarja, ker se toliko ne širi - laže jo doziraš.
Drugače pa..malo odrineš cev, pa našpricaš noter oz. zraven..potem pa še z druge strani...purpena vsaj fiksira cevi, da ne potem omet poka oz. je preveč zmuzljiv.

Za grobo zapucavanje ne rabiš mrežice...če boš šel pa čez še s perlfixom pa jo lahko uporabiš..a kot rečeno..nujna ni (bolj psiha) ker v nobenem primeru ne poka (vsaj pri meni ne).
Vincent, tole "belo lepilno malto" lahko uporabim po celotni debelini luknje ... prav do finega ometa (zatem bom pokital celotne stene z Jubolinom)? [Ciljam na razlicno vpojnost materiala ... in, najhuje, pokanje ... tudi po kitanju stene.]

Mrezica: smem uporabiti prav to s slike (sicer za knauf stike)? Nimam obcutka koliko so materiali (v resnici) specializirani (oz. neuporabni izven svojega ozkega podrocja).

vincent Napisal:Drugače pa..malo odrineš cev, pa našpricaš noter oz. zraven..potem pa še z druge strani...purpena vsaj fiksira cevi, da ne potem omet poka oz. je preveč zmuzljiv.
Cev je (skoraj) nepremakljiva: na zgornji strani je (nad knaufom) zapurpenana, na drugi strani stene pa gre v elektricno omarico. Saj najbrz bom vodnike odklopil v omarici in jo zacasno potegnil ven ... mislil sem edinole, ce obstaja kaksna "igla" za ozke (nekaj mm) prostore (kot je na sliki) ... ker vem da se mojstri srecujejo z bolj "razgibanimi" situacijami. Smile
1 2 3 4 5
Iskanje po temi