PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Klasična gradnja renoviranje 120 let stare hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ne pijem kave :wink: kakšen pirček pa komot, v tej vročini sploh paše..
zdej pa tako ko malo bl gledam te slikce, je kr precej za poštimat, če bo hoteli tip top poštimat vse.
no, vam bo arhitekt iz prve roke vse povedal.
na zadnjem delu hiše je videt, da je bila napravljena neka dozidava, ki pomoje zelo kvari videz in avtentičnost hiše. Če ti bodo dovolili, ti svetujem, da ta del porušiš.
Pregledati daj temelje, rešiti se vlage, pregledati streho, če je ok, uhh, dosti dela ste si dali.
kje pa se nahaja to, če ni skrivnost?
I have ma PMS and a gun... now - what did you say?
Nikkita sem ti poslala zasebo sporočilo z odgovorom.
Izotop če ne kofetkaš, te pa naj bo pir :lol: .

Jutri pa pride arhitekt, pa da vidimo al bomo vse rušli, al bomo še kaj uporabli :? Komaj čakam...
No pa je le prišel arhitekt in bomo verjetno kar rušli :lol: , ampak moškemu delu družine pa se še zmiraj ne da dopovedati, še bo jutri pripeljaj zidarja za mnenje :roll:

Joj koliko časa bomo pa zdaj potrebovali preden bomo na svojem :? Ej vsem ki sem dolžna kavo ali pir, zgleda da boste še morali malo počakati :oops:
ko bo bajta fertik, povabi na drink, hehe..
amsterdam Napisal:No pa je le prišel arhitekt in bomo verjetno kar rušli :lol: , ampak moškemu delu družine pa se še zmiraj ne da dopovedati, še bo jutri pripeljaj zidarja za mnenje :roll:

Joj koliko časa bomo pa zdaj potrebovali preden bomo na svojem :? Ej vsem ki sem dolžna kavo ali pir, zgleda da boste še morali malo počakati :oops:

Ma kaj ima zidar za povedat. Jaz sem že takoj rekel: 120-letna starina je samo za porušit. Prepušča vlago in izgublja toploto na vseh koncih in krajih, pa naj bo spomeniško zaščitena ali pa ne. Adaptacija take bajte je ponavadi večji strošek kot gradnja nove.
se pravi, ti bi zrušil vsa mestna središča, cerkve itd? tudi včasih so znali zidat ipd, brez skrbi, v bistvu so mosjtri bili precej bolje podučeni v marsičem, se mi zdi.
ponavadi je tako, da so za slabo stanje starejših stavb krive predvsem zgrešene predelave ipd in te se tudi v današnjem času dogajajo, na žalost..
izotop Napisal:se pravi, ti bi zrušil vsa mestna središča, cerkve itd? tudi včasih so znali zidat ipd, brez skrbi, v bistvu so mosjtri bili precej bolje podučeni v marsičem, se mi zdi.
ponavadi je tako, da so za slabo stanje starejših stavb krive predvsem zgrešene predelave ipd in te se tudi v današnjem času dogajajo, na žalost..

Razlika med bivanjem v novogradnji in 120 let stari hiši je ogromna. Če hočeš to razliko čimbolj zmanjšati, boš za adaptacijo (toplotna, zvočna in hidro izolacija, električne in vodovodne napeljave, tlaki in še milijon drugih stvari) vložil precej denarja, še vedno pa ne boš dosegel istih bivalnih pogojev, pa če se postaviš na glavo. In še vedno boš živel v 120 let stari hiši.
Ja seveda je novogradnja...novogradnja, ampak nekaterim so nam všeč hiše iz zgodovine..ali pa nas na njih vežejo osebe , ki so živele v teh starih stavbah...skratka razlogov je več, ker pa vsi vemo, da se vse prične in konča pri denarju sem na podlagi trenutnega stanja hiše zagovornik novogradnje. V kolikor pa bi bila ta hiša redno vzdrževana in seveda s tem posodobljena ..bi napake pravočasno odpravili in morda bi danes že adaptirali. Me pa glava boli, ker smo veliko plačali za tole starino s pripadajočim zemljiščem, pa nam je cenitev delal inšpektor-za sodišča...na koncu pa ugotovimo, da je za porušit :twisted: to pa ni logike. So nas fino nat................še nič nimamo pa se je že začel nat.....

Aja cace in "izi" a mi lahk svetujeta...arhitekt je rekel, da nam bo pripravil načrt novogradnje , ampak brez inštalacij, češ da tega itak ne rabiva....da izvajalci že vedo kje mora biti inštalacija....se bojim, da me ne bi spet nat.........pa raje vprašam, če je to res, al se mu sam ne ljubi delat, ampak sam zaračunat :?

Ek jo bo pa hiša stala, pa taka fešta......... Big Grin Big Grin
amsterdam Napisal:Ja seveda je novogradnja...novogradnja, ampak nekaterim so nam všeč hiše iz zgodovine..ali pa nas na njih vežejo osebe , ki so živele v teh starih stavbah...skratka razlogov je več, ker pa vsi vemo, da se vse prične in konča pri denarju sem na podlagi trenutnega stanja hiše zagovornik novogradnje. V kolikor pa bi bila ta hiša redno vzdrževana in seveda s tem posodobljena ..bi napake pravočasno odpravili in morda bi danes že adaptirali. Me pa glava boli, ker smo veliko plačali za tole starino s pripadajočim zemljiščem, pa nam je cenitev delal inšpektor-za sodišča...na koncu pa ugotovimo, da je za porušit :twisted: to pa ni logike. So nas fino nat................še nič nimamo pa se je že začel nat.....

Aja cace in "izi" a mi lahk svetujeta...arhitekt je rekel, da nam bo pripravil načrt novogradnje , ampak brez inštalacij, češ da tega itak ne rabiva....da izvajalci že vedo kje mora biti inštalacija....se bojim, da me ne bi spet nat.........pa raje vprašam, če je to res, al se mu sam ne ljubi delat, ampak sam zaračunat :?

Ek jo bo pa hiša stala, pa taka fešta......... Big Grin Big Grin

Če arhitekt tako pravi, mu reci, da tudi zidarji že vedo, kako se bo zidalo in da sploh ne rabiš njegovih načrtov. Ali pa poišči drugega.
To bo najbrž sedaj nadomestna gradnja. V LI ti bo pisalo, v kakšnih merah in višini lahko gradiš. Skiciraj si postavitev prostorov, kje bo kaj, približne mere. Za pomoč na netu malo prebrskaj načrte od recimo montažnih hiš, da malo vidiš razporeditve. Potem pojdi k arhitektu s tem, in naj ti zriše tudi vsaj osnovne elektro in strojne instalacije (voda, centralna, plin). Če boš imela kopalnico spodaj in zgoraj, naj bosta na istem mestu v nadstropju, ne da imaš cevi čez celo bajto. Predvidi, kje bo notranja elektro omarica z varovalkami. Katere večje porabnike boš kje imela (šporget, pečica, klima, pralni stroj...) In ko boš enkrat zadovoljna še z arhitektovih osnutkom, lahko začne risat.

Tudi novogradnjo se da narediti v starinskem slogu, pa imaš vsaj zdravo konstrukcijo za bivanje. Ko bi te čez 20 let začela dajati revma, bi študirala, od kje.
1 2
Iskanje po temi