PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri kamin za malo denarja...drugič

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
koliko maš dolžino dimnika?
Še enkrat čestitam.
Glede na pogoje, ki si jih imel si naredil optimalen kamin.
Glede polen pa se ne sekiraj in ne išči brezovih. Brezova polena so idealna za odprte kamine. Za zaprto šipo pa ni tako važno, kaj se kuri. Lahko tudi smreka in bor, ni nobene nevarnosti, da bi se kaj vnelo, ker iz teh polen rade skačajo iskre. Res pa je, da ti iglavci zaradi smole hitreje umažejo šipo. Sicer pa da en kilogram smrekovne približno enako toplote kot en kilogram bukovne.
kako pa je kaj s čiščenjem stekla?

menda smreka ipd. tudi bolj umažejo dimnik in glede na to, da nimam revizijskih vrat mi je tudi to pomembno.. itak mi je lažje občasno dobit kakšne palete in podobno, pa ne bi rad zabasal dimnika..
hasta la victoria siempre
Dimnik in steklo najbolj umaželjo lesovi, ki vsebujejo veliko smole. To so smreka, macesen in bor.
Steklo boš pač moral redno čistiti, ali pa če pustiš in se saje na steklu čez čas, ko se jih nabere dovolj same odluščijo od stekla. Apmak škoda tako lepega kamina, pa umazano steklo. Res ne zgleda.
No money, no funny!
Super Camino! Hvala!

Zamima me še koliko si dal kamin maistru za obzideavo? V čem je poanta, da mora ena strokovna oseba to montirat?

NAmreč tudi mene prepričujejo, da je polno enih fint pri inštalaciji takeg avložka...pa kar gledam slike se mi zdi enosatvno, samo kamin tako povezat, da tesni?!
Mi imamo doma nov kamin oz lončeno peč, zanima me s čim čistite steklo tisto čistilo od spartema je vredu od lokaterma pa je bl zanič ali obstaja kaj drugega za čiščenje?
to ki se dobi v trgovini za čiščenje pečic (a pazi zadeva je huda in ti lahko na kovini požre barvo ali tebi roke !!!
pazljivo delaj - je pa učinkovito kamin za stekla !!
lesar2 Napisal:pa kar gledam slike se mi zdi enosatvnoi?!

imaš prav, je enostavno...majster mi je vzel dobrih 50k sit za obzidavo..in po mojem lahko to narediš sam...ni pa čisto tako enostavno, ko kocke zlagat. rabiš mal smisla in iznajdljivosti...on je to obzidal v nekaj urah in vse je v vaservagi...jaz bi se verjetno zezal dva dni, nekajkrat vse razstavil in sestavil...in na koncu vse nekam poslal...
tako da sem v teh dveh dneh raje zaslužil denar kot ga znam in ga zapravil za mojega mojstra in smo vsi zadovoljni
:wink:
lesar2 Napisal:V čem je poanta, da mora ena strokovna oseba to montirat?

ni poante..okoli kamina mora biti cca 10 cm zraka..spodaj namontiraš dve odprtino za zajem hladnega zraka...na najvišji točki odprtino za izpih toplega zraka..malo kamene volne, dimnik povezat kot je treba...in prinest vžigalice...

je pa vsaka situacija nekaj posebnega, da si ne bo kdo podstrešja zakuril...jaz tule pišem le kar sem videl pri sebi...
Po kolikšnem času se lahko začne kamin , ki je delno iz šamota delno pa iz siporeksa seveda z kaminskim vložkom začne na fulll kurit
mi smo našega na testni krog takoj peljali...na polno pa sem nametal naslednji dan, ko se je lepilo med siporeksom posušilo...koliko pa šamot to spremeni, ne vem..
bravo camino. Sam imam podobno situacijo. Potreboval bi tel.od
kaminmojstra.
tudi jaz se nagibam k caminovi izbiri torej Hakr Zeus 91, mislim da je čisto dober ,čeprav so ga odkar imamo dvojne cene sit/eur kar pošteno podražili , za več kot 20% .

ali je potrebno pred izdelavo tlakov točno vedeti kolikšen prostor bo zavzemal kamin?
Kjer naj bi kamin stal, naj ne bi bilo nobene toplotne izolacije (stiropor ) samo goli estrih -ali to drži, tudi če dam podstavek na katerem je vse skupaj postavljeno??

LP
mogoče pa je sedaj Lokaterm cenejši...
pa še morda imajo kakšen poletni popust sedaj ko postaja mrtva sezona... naval je običajno septembra....
Pozdravljeni,
berem, da imate probleme s čiščenjem stekla. Enostavno kot pasulj:
1. vzameš papirnato brisačo ali WC papir
2. zmočiš z malo vode
3. papir daš malo v saje
4. očistiš steklo
5. steklo obrišeš s suhim papirjem

deluje 100% zanesljivo.

LP
1 2 3
Iskanje po temi