Pri nas že pridno pometajo ceste, še malo jih spere pa bodo ta prave 8)
En filmček za lušte, še z bivšim motorjem...
<!-- m --><a class="postlink" href="https://youtu.be/XZm9DAhPheA">https://youtu.be/XZm9DAhPheA</a><!-- m -->
Ravno v tem je težava... Imel sem že enduro, naked, cestnega in chopper.
Vsak ima svoje + ter - . Chopper ne pride več v poštev, vsaj za nekaj časa :lol:
Mika me supermoto ali hard endura, vendar potem odpadejo izleti v dvoje, tako da dokler nebo € za 2 motorja, tudi to odpade.
Verjetno se bom zopet odločil za naked, vsaj 1000 kubikov da je dovolj navora. Z GSF 1200 sem bil precej zadovoljen. Dokler nisem kupil CBR1000... vozne lastnosti, stabilnost ter zavore so čisto drug svet. Res pa, da je vožnja vsaj pribliiiižno po omejitveh z njo mučna, občutek hitrosti kmalu izgine.
Ampak kot sem omenil, izleti v dvoje, malce več udobja od cestaka, pa malce več vetra, da se ne izgubi občutek hitrosti :wink:
Če želim malce manj zvijanja motorja čez ovinke pri dinamični vožnji kot pri GSF, pa boljše zavore, mi na pamet pade Bking 1300 , ali pa Kawasaki Z1000 , oboje s kakšnim zadnjim kufrom seveda.
FZ1 ter CB1000 sta mi vizualno super, ampak ko sem se vsedel gor sta mi nekako premajhna...
Za večje potovalne endure pa žal še ni dovolj našparanega :wink:
Potem pa Kawasaki Z1000 :wink: .
Jaz imam Hondo NC750S, prej pa sem imela Yamaho FZ6S.
S Hondico sem neprimerno bolj zadovoljna. Zame super motorček, glih pravšnja, rada ima ovinke, kratka, nizka, okretna v prometu in na odprtih cestah, pa namesto rezervoarja ima prtljažnik, tako da kovček pride v poštev le za dopust.
Vozim se vse leto, v službo pa sem včeraj prišla prvič v tej sezoni, do jeseni bo tako.
Dokler ni zunaj med 22,3 in 28,5°C se mi ne da več na motor
Dal skozi 42+ v polnem ledru in pa -10 v corduri in preko zime delal po 5k km. Dovolj bedarij. Tako da grem na motor, ko so pogoji za res odlično furo. Za vse ostalo, nekaj na pol, nimam časa
Da ne boste zaspali, sezona še ni zaključena!
Z mojo prduljco sem od lani julija, do sedaj odvozila čez 36000 km, naredila štiri servise, ravno sedaj menjala četrti komplet gum in motorček pripravila na zimsko sezono :wink: .
Kdo pa je ali bo motorček pospravil, mu želim, da gre zima čimprej mimo !