![]() |
|
Ljubiteljsko o dvokolesnikih in ATV, UTV - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Kar naredi dom (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Tempo življenja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=28) +--- Tema: Ljubiteljsko o dvokolesnikih in ATV, UTV (/showthread.php?tid=56903) |
Ljubiteljsko o dvokolesnikih in ATV, UTV - Fantocci - 12.6.2014 In sedaj boš še na motor sedla, a ne Karmen1? Bravo. Zame je bil motor odlična sprostitev ves čas gradnje, nisem ga prodal med njo kot marsikdo - še celo zamenjal sem ga za boljšega... Tudi na morje in smučat smo šli, pa čeprav mogoče zato sedaj pohištvo in keramika ne bo butično. Sem bil pa res pozimi vsak dan tam do 21-22h. Dovolj... Re: Beda, shit, - papez46 - 12.6.2014 8) Alo vidva, kdaj in kam gremo na fuco? :wink: Re: Beda, shit, - KARMEN1 - 12.6.2014 Haha, včeraj sem naredila teorijo, v ponedeljek začnem z vožnjo. Komaj čakam . Potem pa finančni plan za nakup strojčka. Dovolj mi je, zadnjih nekaj let delam samo za hišo. Sedaj ji nič ne manjka, čas je prišel tudi zame :wink: . Alo vidva, svetujta mi pri nakupu! Fantoccija sem dobila na Motosvetu, si to ti :roll: ? Za pohištvo in ostalo opremo pa vsem svetujem: ne palite se z nekimi kuhinjami od Gorenja! Uničili jo boste prav tako, kot jaz mojo Ikeino. V letu in pol sem se trikrat selila, za seboj sem vlačila pohištvo iz Jyska in glej ga zlomka, še vedno vse stoji in je trdno. Ko pa bom zadela na Jackpotu, bom šla z motorjem v Maroko :lol: .
Re: Beda, shit, - papez46 - 12.6.2014 :lol: :lol: Papeza in AtaIbo, boš tudi na MS našla............... :wink: Nakup? Morda kaj v rangu 500ccm, pa po možnosti tako varijanto, da jo je možno blokirat za prvih par let. Da potem takoj ne menjaš mopeda, ampak samo blokade ven daš. Se dobi kaj kulturnega tudi že za 3jurje. Re: Beda, shit, - KARMEN1 - 12.6.2014 A res???? Pa kje vas najdem :lol: ? Bajkerji pod svojo streho :lol: ? Bom malo bolje pobrskala, ampak tam nekateri tako pišejo, da skoraj ne znam prebrat :roll: . Jaz sem mislila nekaj okrog 650, pa brez blokade, ampak moram še dobro premisliti, medtem ko bom vozila. No, saj si že ogledujem, pa nekaj prijateljev sem že angažirala, da mi kaj najdejo. Znam voziti z glavo na mestu (slabe izkušnje z avtom), imam 29 let vozniški, zato i panike. Če dam gor blokado, jo bom odstranila skoraj v penziji :roll: . Ali pa je to le morda dober predlog, bom premislila. Re: Beda, shit, - Berghaus - 12.6.2014 Za motorne začetnike je blokada best nasvet ever. Re: Beda, shit, - izotop - 12.6.2014 mene tudi drži star želja spet po dolgem času. samo koklr sebe poznam, se bi prej ali slej ubil (ali kot imam srečo, še huje, bi kje vegetiral na kakšnih cevkah), ker bi prej ali slej sprobal meje tehnike. Re: Beda, shit, - papez46 - 12.6.2014 Meja tehnike? Zakaj? Danes je ta meja na mopedih tako visoka, da - kar brez skrbi. Je pa fajn vedet kje je tvoja meja. Verjemi, da je na manj kot 1/3 meje tehnike. Moj gre menda 200+, pa več kot 150 še ni videl-niti jaz ne. Sej ni fora mopeda v norenju. Dej u "izi" ga vzameš. Ni ga lepšega, kot lepo se "svaljkat" po "landstrase" in uživat. A veš kam vse te z motorinom zanese - pa sploh nisi imel namena tja it? Adrenalina imamo več ali manj dovolj že vsi v vsakdanjem življenju. Mopi je tukaj za "relaks" in namesto obiskovanja raznih "zakonskih svetovalnic, psihiatrov in odvetnikov za ločitve". :lol: :lol: Re: Beda, shit, - KARMEN1 - 12.6.2014 Take it easy in po predpisih. Svoje adrenalinske nagone lahko sproščaš na kakšnem poligonu, ne na cesti. Že tako je preveč nesreč med motoristi. Jaz se bom najraje poleti vozila v službo (ca.20mkm) in na plažo. Ostalo pa uživanje v odkrivanju novih krajev. Re: Beda, shit, - KARMEN1 - 12.6.2014 Zopet smo totalno zašli s teme, shit . Moramo odpreti temo za motoriste pod svojo streho :lol: .
Re: Beda, shit, - JaBK - 12.6.2014 Saj to je po njegovem problem, kolikor sem razumela. Da je meja tehnike višje od meja njegovih zmožnosti - ergo britof. Jaz moram zdržati še ta 2-3 mesece. Sem že čisto zafrustrirana in zadnji mesec čisto na meji, da orenk zbolim. Problem je še, da se ne morem oziroma se ne znam sprostiti, ker tako kot sem se včasih ne gre. Svojčas sem potegnila ven bicikel, pa me ni bilo 3 ure. Zdaj imam pa dvomesečnika, ki na dve uri je, vmes pa letam za dvoletnikom, ki ga čisto vse preveč zanima. Poleg tega je gradnja praktično v celoti na meni, ker sem na porodniški, pa imam "čas" dopoldne letati po objektu, ki je 50km odaljen od trenutnega doma in komunicirati z mojstri. Kar ostane časa pa razpredam o kuhinji, ploščicah, kavču, mizarjih ipd Zoprna sem že ko hudič, tolerančni prag je na minimumu, vsi pa že čisto nestrpni v tej ciljni ravnini. Cilj je pa preselitev, finiširali bomo potem in z lahkoto tudi počasi in na manj stresen način. Trenutno izgleda, da se bomo na začetku avgusta selili, vendar bolj metaforično, ker takoj ko zvlečemo vse stvari v bajto, jo bomo dol zaklenili pa šli na morje. Re: Beda, shit, - KARMEN1 - 12.6.2014 Ne skrbi, še kakšno leto po preselitvi boš čisto v r..i, stres se potegne za tabo, ampak potem bo vse ok. Jaz sem dva meseca po preselitvi zbolela, šele takrat me je sesulo. Eno leto nisem vrta niti pogledala, le ograjo za pse sem naredila, drugo nič, prav nič. Če mi je kdo le omenil rože in travo, se mi je zmešalo in sem se skregala. gradnjo moraš sprejeti kot najlepši del tvojega življenja in samo sebe prepričati, da v tem neizmerno uživaš, ker so ti dane neomejene možnosti tvojega kreativnega razvoja. Haha, itak nič od tega ni res, ampak deluje :lol: . In ne misli, da bo ob preselitvi vsega tega konec, figo, takrat se šele začne vse okoli okolice, ki zahteva prav toliko truda in denarja, kot hiša. Ampak prej si odpočij in počakaj, da te prime volja, ker te bo :wink: . Re: Beda, shit, - izotop - 12.6.2014 @ papez: sej ne bi ravno kakšne hayabuse, prej nekja v stilu kakšneg bmw-ja za potovanja ipd, ampak vem, da bi ob kakšni priliki, ki bi bila prazna avtocesta ali kaj podobnega, sprobal zadevo. če to pomeni 200 ali 300 bi najbrž šlo do tam, pol pa en napačen gib in te ni.. da ne omenjam kakšne odvzeme prednosti ipd na lokalnih cetah, ker vem, kako šoferji včasih "vidijo" motoriste, ki niso vedno samo brezglavi norci ipd. je dosti večja vejetnost, da boš v kabini avtomobila bolje odnesel. pač takšne stvari, čeprav za moped itak vedno srce odloči pred pametjo najbrž.. hvala bogu niti izpita nimam za to. Re: Beda, shit, - vincent - 12.6.2014 Fantocci Napisal:In sedaj boš še na motor sedla, a ne Karmen1? Bravo. Jaz sem ga v času gradnje prodal..kot prvo ni časa, kot drugo ni volje (če ni volje ni koncentracije kar ni OK za na motor) kot tretje rabiš denar. Tako da...se ni problem posloviti od njega. Ga imam pa od včeraj spet nazaj..sicer skuterčka a za dušo pripet bo (bri: vožnja na šiht) če se mi bo zahotelo izleta pa tudi noben problem...več kot 120 km/h je itak BV se lajhat okoli. Tako da...ko delaš, pač delaš. Nima smisla razmišljat kaj vse si drugi privoščijo in kaj ti ne..vse enkrat mine. Potem si privoščiš tudi sam..pa ne mislim privoščiti z vidika denarja ampak z vidika časa (!). Paše pogledat obnovljeno hiško, ko ležiš na ležalniku, in čakaš da se v Webru spečejo perutničke, srfaš po tablici in netu ter ljuckaš pivo, in gledaš koliko jagod je spet rdečih, da jih bo deca pohrustala. Sosed, ki se mu to ni dalo, pa še zdaj flika na pol pokrpano hišo, pa stalno ima nekaj, nikoli zadovoljen, nikoli na koncu...dolgoročno je kdo na boljšem? Meni ni žal niti minute, ki sem jo namenil prenovi. Res pa je, da mi je sedaj tako padlo dol da rabim psihične predpriprave že samo da premaknem ajmar peska iz točke A na točko B. Zato je tudi urejanje okolice trajalo precej dlje..a...narejeno je (k sreči imamo 'bonsai' izvedbo vrta...par m2 in to je to). Re: Beda, shit, - papez46 - 12.6.2014 Pa ja, saj to je bistvo vsega. Poleg vsega sranja - ki je že itak vsak dan, ali pa se pojavi iz nič in ga je treba "sprocesirat", pa še zidarija poleg vsega .............. ma mora človek nekaj za "možgane na off" imet. Evo smo slučajno "bajkerji skup trofl", ampak ni point v mopedu. Eni to, drugi kaj drugega. Važno da "ODKLOPIŠ" in da se fajn počutiš. Zdej a jagode okopavaš al pa travco kosiš. Je pa fino tudi - včasih - malo klimo in okolje zamenjat. Plevel itak počaka doma. 8) |