PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sončne elektrarne za samooskrbo-dejanske izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spet en pameten. Le sončnice in vetrnice povzročajo odpadke- JEK pa ne proizvede nobenega odpadka in imamo že zdavnaj rešeno trajno odlagališče nizko in srednje radioaktivnega odpada. Pa pepel iz TE tudi ni odpadek.
Drugače pa- za panele imamo pri nas pet zbirnih mest  in je stanje nekako takšno:
Citat:Odslužene fotovoltaične panele s sončnih elektrarn ...   ... prevzemajo štiri podjetja v Sloveniji. Glede na dolgo življenjsko dobo modemov je trenutno zbrana količina zgolj simbolična.
 in pa

Citat: Reciklaža sončne elektrarne se nanaša predvsem na njen bistveni in najpogosteje uporabljeni sestavni del, to je fotonapetostni modul, ki ga lahko recikliramo in uporabimo pri proizvodnji novih modulov ali drugih novih izdelkov...

Da ne boš več pisal neumnost vpiši v Google  "odsluženi paneli" in si kaj preberi.
1. Kdaj se je gradilo N oz. J-EK?
2. Zakaj se ni ob izgradnji mislilo na to, kam z odpadki?
3. Če nam Hrvatje pokradejo pol elektrike, zakaj tudi oni ne prevzamejo del svojega dolga in ga mislijo postaviti na mejo s Srbijo?
4. Slovenija bi imela lahko že daaaaaaaaaaaavno urejeno skladišče VRO, če se le ne bi tako na veliko kradlo ... Me prav zanima, kako je šlo s sanacijo in če iz tistega mesta kaj pušča v okolje (kot iz Fukušime).
5. Pepel iz TE je pač tako zdrav, da se ga lahko uporablja za pregrade med jezeri. Le zakaj ga ne vračajo nazaj v opuščene rove rudnika, od koder je prišel premog? Dokler je rudnik še v obratovanju ... (premog ven, pepel notr)
6. Zbiranje ni enako predelavi oz. obdelavi, ampak je (kot že ime pove) zbiranje.
Zato pa se bo Slovenija utoipla v lastnem dreku, ker so podjetja samo zbirala to blato in so ga nato odpeljali v nadaljno predelavo, namesto, da bi ga obdelali doma, v lendavski bioplinarni. Pač, kraja na veliko in zmanjkalo za vzdrževanje. Sedaj pa pač smrdi. In to ... na veliko ... in konkretno.

Torej, kako se predelajo oz. razgradijo sončnice po iztekli življenjski dobi?
Mogoče tako, kot slavne salonitne plošče?
Kako se razgradi ventilatorje? Z zakopom, tako kot sončnice?

Ne, nisem proti sončnicam (kar sem že zapisal, če ni bilo to v drugi - podobni - temi), sem pa proti ukinitvi subvencij za njihovo postavitev.
Zakaj bi morali vsi subvencinonirati sončnice, ko se pa tolk pocenijo, da si jih še tisti z minimalci ne morejo kupiti (spet), se jih pa misli ukiniti?

Upam pa, da ste le postavili svoj nezahteven? objekt (ladijski kontejner), notri naredili lahko dostopne regale (za vašo 300 kWh zalogo baterij), ga s streho dodatno zaščitili (proti dodatnemu pregrevanju) in vse skupaj še zavarovali z "Ultra Fog Fire Extinguishing System-om" gašenja (od zunaj) in pa CO2 napeljavo od znotraj (med vsemi regali, da CO2 dostopa in ohladi vsak kv./cm baterij).

p.s. Povezava do podobne teme ->
https://www.podsvojostreho.net/forum/sho...elektrarne
LP, steklenička
Oprosti @Sončnica ampak pišeš totalne neumnosti.

Hrvatje nam ne kradejo pol elektrike iz JEK ampak so financirali polovico izgradnje in pokrivajo polovico stroškov, zato je polovica elektrike njihove.
JEK se je prvenstveno gradila za pridelavo Plutonija s katerem so v komunistični diktaturi hoteli izdelati jedrsko orožje. Za odlagališče je bilo predvideno območje nad Trbonjami pri Dravogradu. Če se 1991 ne bi osamosvojili bi RAO bil zgrajen, mi pa bi bili nekako tako kot Severna Koreja danes- izolirani z atomsko bombo.

Primerjava sončnega panela z azbestom pa je kretenizem nevreden komentarja.
bozgom: a v Severni Koreji so jedrski obrati tudi izdelani po ameriskih nacrtih? Mislim glede na podoben namen, izdelava kumonisticnega jedrskega orozja.
(18.1.2020 ob 16:32)bk9105 Napisal: bozgom: a v Severni Koreji so jedrski obrati tudi izdelani po ameriskih nacrtih? Mislim glede na podoben namen, izdelava kumonisticnega jedrskega orozja.

Le zakaj nekateri tako radi sledijo neumnostim, ko jih nekdo napiše, znanje o temi pa skrivajo kot kača noge Angry Angry
Torej, nauk basni je, kjer ni zapisanih neumnosti, tudi sledenja zapisanim neumnostim ne more biti.
(18.1.2020 ob 17:53)bk9105 Napisal: Torej, nauk basni je, kjer ni zapisanih neumnosti, tudi sledenja zapisanim neumnostim ne more biti.

Točno tako in drži se tega Angry Angry
Bozgom, tud ti pišeš neumnosti, da bi namreč Jugoslavija izdelala atomsko bombo.....in živel sem 65-91 v jugi pa nikoli nisem dobil občutka, da me vodijo diktatorji.....bil pa je Goli ja, z namenom, danes bi rabili tri....
Če pogledaš Wikipedijo

Citat:Diktatura, tudi diktatorstvo, je politična ureditev, v kateri ima vladajoči razred, največkrat pa posameznik, neomejeno oblast...
Kot ti, tudi ostali pripadniki vladajočega razreda niso imeli tega občutka. Smo ga pa zato drugi, zazrti v svobodo in demokracijo  imeli toliko bolj.

PS vpiši v google " jugoslavija jedrska bomba" in preberi npr.
Torej praviš, glede na tvoj citat, da je zdaj kaj drugače?
Malo premisli, preden odgovoriš.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
(18.1.2020 ob 20:43)Fery Napisal: Torej praviš, glede na tvoj citat, da je zdaj kaj drugače?
Malo premisli, preden odgovoriš.

Nič ne rabim misliti. Sem razočaran. Če še nekako razumem tiste nad 70. let in nekako razumem tiste do nekje 25 let, pa nikakor ne morem razumeti tiste vmes. Še ovce imajo več intelekta in lastne volje.
Ponavadi je bolj zdravo, če si jih več gleda pod prste. Barem to.
Filozofi Smile eno praktično vprašanje za imetnike SE, kje imate lociran razsmernik od SE.
Je to na fasadi oz. zunaj ali v notranjosti hiše.
Sprašujem zato, ker mi je sosed govoril da mu je poleti v največji vročini en razsmernik izmed treh razneslo, zelo glasno počilo, potem pa se je v njem samo iskrilo in ga je z gasilnim aparatom pogasil...
Razsmernike ima montirane zunaj na direktnem soncu.
Ima pa SE postavljeno cc 7-8let, štrom pa prodaja nima samooskrbe.
Kako je s tem glede varnosti itd. če kdo kaj ve iz praktičnega vidika...
Jaz ga imam v avtodomu pod ritjo Smile   (pod vozniškim sedežem)
Če bo počilo, bom šel v stilu z njim.
(20.1.2020 ob 10:13)bosces Napisal: Filozofi Smile eno praktično vprašanje za imetnike SE, kje imate lociran razsmernik od SE.
Je to na fasadi oz. zunaj ali v notranjosti hiše.
Sprašujem zato, ker mi je sosed govoril da mu je poleti v največji vročini en razsmernik izmed treh razneslo, zelo glasno počilo, potem pa se je v njem samo iskrilo in ga je z gasilnim aparatom pogasil...
Razsmernike ima montirane zunaj na direktnem soncu.
Ima pa SE postavljeno cc 7-8let, štrom pa prodaja nima samooskrbe.
Kako je s tem glede varnosti itd. če kdo kaj ve iz praktičnega vidika...

Ne vem no... elektronsko napravo postaviti direkt na Sonce- ima sosed vsa kolesca na svojem mestu?
1 ... 181 182 183 184 185 ... 677 Pojdi na stran 
Iskanje po temi