19.1.2018 ob 12:19
Bila je kriva raztezna posoda,ki so mi jo brez problema menjali v garanciji. So že po telefonu vedli zakaj se gre ker so imeli že več okvar na teh posodah.

enmike Napisal:Vprašanje za izkušene3/4". Kakšen fi je pa odvisen od materiala s katerim boš povezal?
Kakšna je praksa glede fi cevi odvoda/dovoda ogrevalnega tokogroga iz TČ za cca 200m2 talnega gretja?
Hvala.
mihaboy Napisal:Pozdravljeni,
Sem prebral že kar nekaj o toplotnih črpalkah na vašem forumu in se obračam na vas, ker se je v tej poplavi izvajalcev in modelov zelo težko odločiti.
Gre se za hiško cca 180 kvadratov, 20porotherm, 15stiroporja, izolacija knauf insulation 032 30+cm, troslojna zasteklitev.. ogrevanje bo talno, rekuperacija.
Zaenkrat sem razmišljal o toplotni zrak-voda, bojler 200l.
Od izvajalcev sem že pridobil par ponudb.
Kronoterm
Mitsubishi (termoshop) power inverter PUHZ-SW75YAA 8kW 6200€
Mitsubishi Orca pri drugem izvajalcu podobna cena
Kronoterm wplv-09-s1 8000€
Večina ponuja mitsubishija, torej je verjetno res kvaliteten?
Čakam še ponudbo od atlasa za thermio
Glede na vse komentarje o visoki porabi kronoterma in "zapakirani" klimi verjetno ta odpade..
Kako se obnese thermoshopova varianta brez dodatnih grelcev in kakšna je razlika med notranjimi enotami orca, thermoshop, ecodan?
Kaj je trenuten trend na trgu za to ceno? Oz kaj bi vi predlagali?
Za talno so mi izračunali ceno cca 4000€ in rekuperacija 5700-7000
Hvala vam za odgovore
Lp
azuprej Napisal:enmike Napisal:Vprašanje za izkušene3/4". Kakšen fi je pa odvisen od materiala s katerim boš povezal?
Kakšna je praksa glede fi cevi odvoda/dovoda ogrevalnega tokogroga iz TČ za cca 200m2 talnega gretja?
Hvala.