PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna črpalka zrak-voda talno gretje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bila je kriva raztezna posoda,ki so mi jo brez problema menjali v garanciji. So že po telefonu vedli zakaj se gre ker so imeli že več okvar na teh posodah.
Pozdravljeni,

Sem prebral že kar nekaj o toplotnih črpalkah na vašem forumu in se obračam na vas, ker se je v tej poplavi izvajalcev in modelov zelo težko odločiti.

Gre se za hiško cca 180 kvadratov, 20porotherm, 15stiroporja, izolacija knauf insulation 032 30+cm, troslojna zasteklitev.. ogrevanje bo talno, rekuperacija.
Zaenkrat sem razmišljal o toplotni zrak-voda, bojler 200l.
Od izvajalcev sem že pridobil par ponudb.

Kronoterm
Mitsubishi (termoshop) power inverter PUHZ-SW75YAA 8kW 6200€
Mitsubishi Orca pri drugem izvajalcu podobna cena
Kronoterm wplv-09-s1 8000€

Večina ponuja mitsubishija, torej je verjetno res kvaliteten?

Čakam še ponudbo od atlasa za thermio

Glede na vse komentarje o visoki porabi kronoterma in "zapakirani" klimi verjetno ta odpade..
Kako se obnese thermoshopova varianta brez dodatnih grelcev in kakšna je razlika med notranjimi enotami orca, thermoshop, ecodan?
Kaj je trenuten trend na trgu za to ceno? Oz kaj bi vi predlagali?

Za talno so mi izračunali ceno cca 4000€ in rekuperacija 5700-7000

Hvala vam za odgovore Smile
Lp
Vprašanje za izkušene Smile
Kakšna je praksa glede fi cevi odvoda/dovoda ogrevalnega tokogroga iz TČ za cca 200m2 talnega gretja?
Hvala.
Ponavadi 27mm+.
Si malo sposodim temo.
Pridobil ponudbe za Mitsubishi Ecodan PUHZ-SW75YAA. Problem je, ker mi ponujajo različne notranje enote in sicer EHST20C-YM9C in/ali EHST20D-YM9C. Ti dve sta sicer popolnoma enaki, razlikujeta se samo v toplotnem izmenjevalcu. Ena ima WMA1 druga pa WMA2. Kakšna je sploh razlika med njima, in kateri je primernejši za omenjeno toplotno črpalko?
Izmenjevalnik D je po ceniku ugodnejši za 245 €, razlikuje se v velikosti, projektiran je do maksimalno 8 kW.
Močnejše enote imajo vse C izmenjevalnik, edino pri tvoji 8 kW enoti lahko izbiraš med enim in drugim. Če vzameš D izmenjevalnik jaz mislim, da razlike neboš opazil. Naj pa kakšen klimaš pove na podlagi izkušenj, če je smiselno investirati več.
enmike Napisal:Vprašanje za izkušene Smile
Kakšna je praksa glede fi cevi odvoda/dovoda ogrevalnega tokogroga iz TČ za cca 200m2 talnega gretja?
Hvala.
3/4". Kakšen fi je pa odvisen od materiala s katerim boš povezal?
A mogoče kdo ve kolikšna sta zgoraj omenjena izmenjevalca?
Sem iskal pa nikjer ne najdem.
mihaboy Napisal:Pozdravljeni,

Sem prebral že kar nekaj o toplotnih črpalkah na vašem forumu in se obračam na vas, ker se je v tej poplavi izvajalcev in modelov zelo težko odločiti.

Gre se za hiško cca 180 kvadratov, 20porotherm, 15stiroporja, izolacija knauf insulation 032 30+cm, troslojna zasteklitev.. ogrevanje bo talno, rekuperacija.
Zaenkrat sem razmišljal o toplotni zrak-voda, bojler 200l.
Od izvajalcev sem že pridobil par ponudb.

Kronoterm
Mitsubishi (termoshop) power inverter PUHZ-SW75YAA 8kW 6200€
Mitsubishi Orca pri drugem izvajalcu podobna cena
Kronoterm wplv-09-s1 8000€

Večina ponuja mitsubishija, torej je verjetno res kvaliteten?

Čakam še ponudbo od atlasa za thermio

Glede na vse komentarje o visoki porabi kronoterma in "zapakirani" klimi verjetno ta odpade..
Kako se obnese thermoshopova varianta brez dodatnih grelcev in kakšna je razlika med notranjimi enotami orca, thermoshop, ecodan?
Kaj je trenuten trend na trgu za to ceno? Oz kaj bi vi predlagali?

Za talno so mi izračunali ceno cca 4000€ in rekuperacija 5700-7000

Hvala vam za odgovore Smile
Lp

Vzemi Mitsubishija, ne bo ti žal. Nam so montirali prav iz podjetja Termo Shop in zadeva deluje vrhunsko že tretje leto Big Grin
Skrbi me zgolj ta njihova izvedba brez dodatnih grelcev. A tč normalno deluje pri takih temperaturah kot so sedaj in zadovolji dovolj visoko temperaturo vode? Kakšna je kaj poraba elektrike na letni ravni?
Meni je šla ponoči v napako "nizek tlak" pri rahli megli in -19. Bom očitno moral vgraditi tudi jaz grelec pred naslednjo zimo. Ne bo druge.
Pri nas je preživela brez nekih posebnosti kar nekaj res norih dni ko je pihalo in medlo pri minus 12-14C. Čist arktično :mrgreen:. Sreča da je dejansko za hišo v največjem zavetju pod streho in ji ni hudega. Da bi pa bila na odprtem v tistem metežu par dni neprekinjeno si pa ne prestavljam nobene naprave, ki bi lahko delovala v takem okolju.
azuprej Napisal:
enmike Napisal:Vprašanje za izkušene Smile
Hvala.
3/4". Kakšen fi je pa odvisen od materiala s katerim boš povezal?

Zato pa imajo razdelilci za talno 1" priključke, da do njih pripelješ 3/4" cev, ki naj bo čimbolj dolga, da obtočni ja slučajno kdaj ne bo dolgčas.
Toplotna črpalka ima žal tudi 3/4" priključke, lahko si namontiraš na razdelilnik 2" pa nevem, kaj ti bo pomagalo.
Pozdravljni,

obnavljamo 35 let staro hiso.
Ogrevanje celotne hise = talno gretje - nizkotemperaturni rezim.

Hisa je v obliki crke L. Ta izboceni del crke L (kratka stranica) je garaza, ki ima priblizno 18 m2. Zunanje tri stene garaze bodo izolirane s 14 cm EPS grafitne izolacije (toplotna prevodnost = 0,031), strop garaze bo izoliran z mineralno volno debeline 16 cm. Stena, ki meji na hiso je neizolirana (zidak je ISOSPAN debeline 30 cm = stene zidaka so lesenocementna vlakna, jedro pa je beton), tla so tudi neizolirana.

Garaza je namenjena za avto, mogoce bom kdaj tudi kaj delal za delovno mizo, ampak ne veliko.

Ali bi moral po vasem mnenju garazo tudi ogrevati ? Js osebno zaradi funkcionalnosti garaze in pa ker je relativno dobro izolirana (zunanji ovoj in pa strop, razen tal) ne vidim potrebe.
Tal ne morem nikakor izolirat (problem z visino), ali mi mogoce kdo priporoca da steno ki meji na hiso dodatno izoliram, kjub temu da je tam kot zidak ISOSPAN (ta stena meji na kopalnico)...

Prosim za odgovore / nasvete / predloge.
1 ... 16 17 18 19 20 ... 23 Pojdi na stran 
Iskanje po temi