Pentax mislim, da je tudi takrat logika, ker Tč če ne doseže dovolj moči za segret estrih si bo pomagala z grelci pa tu nima termostat neke vloge. V bistvu ji je voda, ki kroži, kot tipalo in termostat hkrati.
Seveda, saj meri dvižni in povratni vod. Ko opazi, da na povratnem pada temperatura sklepa na večjo porabo (mogoče je nekdo pustil čez noč okno na kip odprto) in lahko korigira dvižni vod. Podatek o zunanji temperaturi ima tudi.
Rabi le več časa za regulacijo, ki pa je zelo zanesljiva, če je algoritem dober.
Evo mi končno danes dočakali serviserja. Po pregledu je bil njegov zaključek 40 kilovatov je normalna dnevna poraba energije. Po vsem tem sem se odločil, da toplotno črpalko enostavno izklopim!
Glede na to, da v hiši ne bivamo mi je to absolutno previsoka poraba. Meni bi bilo dovolj če bi temperaturo v hiši temperiral na npr. 10 stopinj. Baje to ne gre, da temperaturo pod 17 stopinj ne moreš nastavit.
Hvala vsem za pomoč. Čeprav ne vem ali imam vse nastavljeno optimalno tako, da se bom moral sam poglobiti v vse parametre itd, čeprav so mi rekli, da ne rabim nič spreminjat samo na sobnem termostatu nastaviš temperaturo.
Izključi delovanje po sobnem termostatu :!:
ter
znižaj temp.krivuljo ogrevalne vode v odvisnosti od zunanje temp. ali nastavi stalno temp.ogrevalne vode 30/25 :wink:
Noben oblak in takšna in drugačna super truper elektronika ne bo pomagala. Si lastnik ošminkanega LG-ja kateri spada v nižji kakovostni in cenovni razred, tukaj čudežev ne moreš pričakovati. Je pa LG v svojem razredu čisto ok. naprava, seveda za svojo ceno. V rangu do 3k€ bi res že težko našel boljšo
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Mogoče sem zgrešil pravo temo ,da povem za moj problem..
Sedaj je drugo leto odkar se grejemo s toplotno črpalko in sem komaj pred kratkim odkril, da mi voda teče.
Voda mi zmeraj začne teči ,ko se vklopi segrevanje tople vode oz. odtaljevanje vode.
Zakaj se mi je začelo to dogajati?
Če ne napišeš skoraj nič, na sliki pa vidimo sicer nek ventil, kje in kako je to zvezano pa ne vemo, potem je pač težko kaj svetovati.
Če pa šlogam iz kofeta, potem ti v sistemu manjka kakšna ekspanzijska, ali pa je ta defektna (naraščanje temperature -> naraščanje pritiska >puščanje na ventilu (varnostnem?))
Tudi meni je tekla. Vzrok je bil okvarjen varnostni ventil. Preveri tlak v sistemu. Če je prevelik, preveri ekspanzijsko posodo in poskusi z reduciranjem tlaka na dovodu. Če je tlak OK, je verjetno ventil zanič.
Bom poklical montera toplotne črpalke,ki mi je montiral celotno napeljavo in naj uredijo to v garanciji. Leto in pol po instalaciji se to ne bi smelo dogajat.
Pri meni je bilo treba po kakšnem tednu rahlo pritegnit fitinge na tripotnem ventilu, ker so se pojavljale kapljice pod njim. To sem sam naredil in od tedaj je vse suho.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.