PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Uplinjevalni kotel na polena WV Term LT

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hanzi Napisal:Slikano z druge strani
naj dodam da cez eno uro ni bilo nikakrsnega dima.
Torej si slikal peč takoj po zagonu, ko je bilo vse skupaj še hladno-itak da bo več dima.
Meni LT redko uide nad 180°C, to je tretja zima pa nisem opazil nad 200°C.
Lepo se drzi okoli 160°C.

Tako, da 320°C je (vsaj zame) izjemno visoka.
jokovot nima LT!
Najbrž je bila res takoj po prižigu. Vendar attack ne spravi takega dima od sebe niti na začetku.
Kaj pa veš, koliko drobiža je nametal za vžig. Če ga je preveč, se zna lušno pokaditi
Jp, Hanzi kurim 30 let staro ostrešje suho kot poper in se zgodi da se vname preveč na enkrat. Dim sicer ni črn, je bolj bel ter ga je res veliko. Napadalec 25lambda.
Temperatura od 160-190.
Kakorkoli. Pri meni ni bil dim nikoli tak kot je na sliki. Ko pogledam na dimnik vidim le bel dim, ki je viden max cca 2-3m. Nato ni videti ničesar več. Prav danes sem s pomočjo navodil, ki mi jih je poslal @vrtalnik še malenkostno nastavil peč, saj je bila T kotla malo nizka cca. 66-70°C. Sam dim pa nikoli tak. Verjetno tudi meritve o izkoristku in s tem mesto na listi eko sklada niso po juhi priplavale. Glede izkoristka kotla lahko povem da je zelo dober. Čiščenje v tem času na 8-10 dni recimo. Pepel je le siv prah. Kolikor ga pač je. Ni ostankov oglja, o katranu ne duha ne sluha. Prilepim sliko dimnika med delovanjem še danes.
lp Tadej
Mogoče je malo slaba slika, ker je slikano z mobitelom toda bistvo se vidi. Dim je bel, Dimni plini 180°C, T kotla 78°C, kurim bukev, hrast.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mojalbum.com/primozek/razno/foto/22171352">http://www.mojalbum.com/primozek/razno/foto/22171352</a><!-- m -->
Bom naslednjič slikal dimnik še takoj ob začetku kurjenja, razlike pa nebo velike. Tako da tista slika nekje zgoraj je za zbrisat ali pa za obdavčit. :lol:
Še vprašanje za @ vrtalnik in vse ostale lastnike LT kotlov, za izbiro tipa goriva je možno izbirati med 1-4 oz 3 nevem točno. Nikjer v navodilih in drugje pa ne najdem kakšno je dejansko gorivo za določeno številko. Ali je recimo 1 smreka,2 bukev, 3 hrast. Če mi lahko to nekdo malo bolj razloži.

LP Tadej
Glede na to da je vsaj kurjac pri hisi z nekaj znanja o uplinjevalnih kotlih potem bi moral vedeti ( znanje posredovati tudi ostalim potencialnim kurjacem v hisi)kaksno je ustrezno gorivo za tak kotel in kako se ga nalozi v kotel.
Tisti dimnik ni danes prvic tako pokadil.
Dolsina. Tvoj dim je popolnoma pricakovan za moje pojme in cisto ok.
Danes po spremembi parametrov se mi zdi da zadeva še bolje deluje kot prej. Zaenkrat se z drugimi parametri nisem upal igrat kot s temi spodaj. Lahko @vrtalnik in drugi napišete svoje nastavitve če so vam ostale v spominu.
STARI PARAMETRI:
T kotla 68-70°C,
dimni plini 160°C,
T povratka zgoraj 55°C,
T povratka spodaj 60°C,
min obrati ventilatorja 120.
NOVI PARAMETRI
T kotla 78-80°C,
dimni plini 180°C,
T povratka zgoraj 60°C,
T povratka spodaj 63°C,
min obrati ventilatorja 140.

LP Tadej
Kako zmajšati TDP vpeči TKAN1. Gori z temp.320° temperatura vode v peči 77°C.
Povratek60°C, ni popolnega zgorevanja se naberejo saje na vrhu peči. Spodaj pa katran in noče zgoret. Peč ima vertikalne izhode za dimne pline in turbolatorje. Vzameš ven dsš not očistiš vedno isto. No saj lahko kurim s 230°C samo nevprašaj kaj je katrana.Ventilator na podpih pač več obratov več gre v dimnik. Nikako da bi vsaj malo znižal TDP in katrana v peči. Naredil dodatni ventilator da vpihuje zrak pod 45° kotom v kurišče pa nič spremembe.Kdo lahko pomaga kaj ali zakurim celo peč? Big Grin
Samo ne o drvah ker so suha.

Hvala za vsak odgovor.
@ dolsina,kot vidim ti je uspelo priti v meni za nastavitve parametrov.Opiši postopek,ker do sedaj še ni to uspelo nikomur,ki je tukaj na forumu.
Max.temperatura kotla je pri meni tovarniško 80 stopinj in je nisem spreminjal.
Povratek sem dvignil iz 55 na 58,
TDP je tovarniško 160,z višanjem nisem opazil razlike,razen da hitreje pogorijo drva.
Min. obrate ventilatorja sem iz 210 spustil na 135.
Popravil sem čase odpiranja mešalnega ventila,ker so bili prekratki in je povratek močno nihal-sedaj je čas pavze okrog 25 s.
Priporočam ti,da si na list zapišeš stare parametre in zraven nove,da v primeru ,ko kaj zafrkneš lahko nastaviš na staro vrednost.
Nisem odkril tople vode, vzel sem navodila, ki si mi jih poslal(najlepša hvala) in v meniju parametrov spremenil določene vrednosti le teh. Šel sem po vrsti od prvega parametra do zadnjega in spremenil vrednosti glede na priporočila prijatelja ki ima frolinga, nekaj pa sem jih nastavil po lastni presoji(fan1). Probaval sem tudi nekaj s tisto kodo, vendar preden sem prišel v meni parametrov. Glede na to, da lahko vse te parametre nastavljaš brez kode, nevem čemu točno je ta koda namenjena. Koda pa je od 000 do 085. Ker nimaš tipkovnice lahko greš le gor-dol. Višje od 85 ne gre. S tem si nisem nič pomagal.
Motilo me je to, da če je največja nazivna moč kotla 20 kW, pri obratih fan1=255, mi je kotel med obratovanjem deloval pri polovični moči 10 kW saj je bil parameter fan1=min 120. Večino časa med delovanjem je dejansko tudi bilo tako.
Lp Tadej
Seveda sem za vsak parameter posebaj napisal za koliko sem ga spremenil oz. staro ter novo vrednost parametra.
lp Tadej
Jokovot:
Mogoce bi bilo bolje da bi tkan1 imel svojo tem, tukaj pa se pogovarjamo se naprej o.LT.
Danes zjutraj je bil dim iz vcerajsnega dimnika po PS.
Kaj hudica se mu je vceraj dogajalo?
1 ... 12 13 14 15 16 17 Pojdi na stran 
Iskanje po temi