PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Integracija TČ v obstoječ sistem?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zamot1, SREČNEGA IN ZDRAVOVESELEGA v LETU 2022, sem videl te tvoje podatke pa vendar ne vem od kod ti cena 0,18 za elektriko?
Pri geni bi toti kw prišli komplet račun vse kaj se zaračuna 75 evrov in če že to razdeliš z kw pride 0,13
On priziga TC izkljucno v visji tarifi (no razen vikend in praznik) in pac ima pol drazji strom od nas ki imamo razmerje MT:VT 60:40...
ET je 0.08€,  z DDV brez dodatnih stroškov  omrežnine in ne vem koga še, vsoto na položnici delim z porabljenimi kWh in dobim kosmato ceno z vsemi mogočimi dodatki, 0.18€/kWH. Pa še popust imam kot uporabnik TČ??? 
Pa saj ni toliko važen strošek, v vseh dabatak ko pljuvajo čez moj sistem se hvalijo z majhno porabo kWH v kar pa jaz marsikateremu nakladaču ne verjamem. Imam glede na majhno investicijo kar nekaj k€ rezerve za pokritje mogoče malo večjih računov. Wink
Za vgradnjo LG 9kW monobloka dobil od Eko sklada 600€. Celotna investicija 2400€ TČ + 200€ nosilec= 2600€ Wink
Dela po pričakovanjih, tudi kar se porabe tiče,  tako kot tiste za 15k€.
LP
Če dela tako kot tiste za 15 k ne moreš vedet, v vsakem primeru pa dosti muzike za malo denarja, to vemo vsi.
Tudi za tiste 15k€ ne veš če delajo tako kot moja za 2,6k€ Tongue
Pozdravljeni.

Ali je že kdo montiral TČ na obstoječi sistem.
Sedaj imam kotel na drva + hranilnik/zalogovnik 1000 L ter zraven priključeno še solarni sistem za toplo vodo.

Na ta sistem bi rad priklopil še TČ zrak/voda.
Ali je to sploh izvedljivo???

hvala
lp
Podobna situacija kot pri meni.
Na zgornji del hranilnika (1/3) sem priklopil monoblok LG 9kWh in zadeva deluje.
Sedaj razmišljam, če imam sploh možnost to naredit,...
Bom jutri preveril kako sedaj sestavljeno.
Itak da je mozno v skrajnem primeru imas na vrhu zalogovnoka na pokrovu 1/2" odzracevalni ventilcek, tega ven notr tkos in imas priklop toplega voda, na spodnjem delu ni hudic da se ne najde kaksen priklop ali pa tudi z t kosom resis....
Ok. Razumem sedaj. Sem mislil, da bi toplotna imela svojo spiralo v zalogovniku.
Potem se bo zadeva lepo priključila...
Ne rabiš spirale, direktno na proste priključke na hranilniku, če so na razpolago, drugače pa kak t kos pa bo šlo, 1/2 cole je premalo, moraš priklop narediti kot je na TČ , ne pozabi v graditi izpustne ventile da TČ in cevovod izven toplotnega ovoja hiše da ne zamrzne ob daljši okvari ali izpadu štroma. Če ti DV 40°C zadostuje za ogrevanje hiše potem bo šlo, če rabiš več pa boš moral vzeti močnejšo TČ. Pri -5°C in  10 radiatorjih in sorazmerno dobro izolirani hiši je moja 9kW zmogla ogrevati prostore na 22,5°C z limitirano močjo  max tok 16A.
O moči se pa še posvetuj z kakim strokovnjakom, pa ne na forumu.
LP
Jože Glavan... Spirala v zalogovniku je namenjena priključitvi izključno SSE ali eventuelno dislociranega vira s svojo hidravlično tekočino, katerega izkoristek je neodvisen od temperature.
Priklop TČ na spiralo lahko pomeni drastično zmanjšanje izkoristka in življenjske dobe TČ.
TČ naj bo obvezno priklopljena na zalogovnik v najvišji in najnižji točki le tega. Če je zalogovnik dislociran iz ogrevalnega ovoja in gredo njegove izgube v nič, bo pa direkten priklop pravilna rešitev. Točno nariši sedanjo shemo ogrevanja in katero TČ misliš integrirat v sistem.
Potem boš dobil tudi točen odgovor.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Živijo.
Eno vprašanje. A bi TČ priklopljena na obstoječo centralno s pečjo na drva ravno tako lahko dovolj segrela SV v 80 l bojlerju, ki je vezan na centralno enako kot radiator? Imam eno črpalko za radiatorje in bojler. 
V prihodnosti ko bom renoviral hišo bi verjetno razdelil zgornji in spodnji štuk in v nekaterih prostorih dal talno. Tako da bi nastalo več vej.

2. A je monoblok TČ samo on/off varianta ali tudi inverter? In katera bi recimo bila boljša za starejšo bolj slabo izolirano vmesno hišo na Vipavskem?

Hvala
1. Ne, potreben je namenski bojler, predvsem še dober mojster
2. On/off monoblok bo skoraj nemogoče najti, večina so inverterji. Poguglaj, podatki za posamezne želene modele so zlahka dosegljivi na netu
1 ... 9 10 11 12 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi