Objave: 1619
Teme: 7
Ocena:
44
Če je problem izolacija navzdol, se jo po moje da preveriti z ugasnitvijo ogrevanja in spremljanjem, kako hitro in do kod se ti bodo tla ohladila. Mogoče probaš samo posamezno po prostorih z zapiranjem pripadajoče veje talnega, da se ti ne bi cela hiša preveč ohladila.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Mislim da s to debato ne pridemo nikamor, saj so navedeni podatki precej nenatančni, oziroma ne vemo, kako so pridobljeni.
Tako je bil v začetku naveden COP krepko čez 3, po zadnjih navedbah pa cca 1.9 (remi).
Sploh ne vemo koliko je bilo delovanja z el grelci .....
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
kljub dejstvu, da vsem klima TČ močno pade COP ob večji obremenitvi, je še vedno na prvem mestu krivec za nenormalno veliko porabo hiša sama. Pri 140m2 solidno izolirane hiše bi poraba direktno na elektro grelnike ne smela presegati 1200kw/h.
Pri mojih dobrih 120m2 še ni bilo meseca ko bi hiša potrebovala več kot 1000kw toplotne energije, kar je v povprečju z mojo TČ nekaj preko 300kw/h električne energije
Pri tebi so bili očitno narejeni hudi kiksi v fazi gradnje
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 8660
Ocena:
9
Si ne predstavljam kakšen hud kiks bi moral biti narejen, glede na vse navedene izolacije, ki jih ima.
In če njegovo izolacijo primerjam s svojo minimalistično notranjo izolacijo, se mi tudi primerjava ne izide.....
Objave: 1008
Teme: 43
Ocena:
0
Kaj pa povezava med notranjo in zunanjo enoto - je dobro izolirano?
Je to plinska povezava?
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Pingvin čuti pri 0C enako toplotno ugodje, kot človek pri 30C.Za mene je vse normalno.
Objave: 197
Ocena:
0
Kako natančno meri porabo energije DAIKIN ALTHERMA?
Sam imam 8kW z 260l bojlerjem, pa me zanima, kako se lahko zanesem na informacijo o porabi:
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/download/fileunichr("46")php?id=19880[/img]
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Kaj je to rezervoar, bojler?
So spet z guglom prevajali? Ali s prvo tajnico, ki je prišla pod roke...
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Lepo bi bilo, če bi kakšen uporabnik Daikina povedal, kaj pravzaprav pomenijo tiste številke (ali so mesečne ali od zadnjega resetiranja, letne??). Da lahko pravilno izračunamo COP. Ker je nemogoče, da ima samo 1,7 pri recimo A2W35 za januar, če le niso delovali grelci.
Objave: 1675
Ocena:
-2
Na zgornji sliki je prikazana skupna pridobljena energija od zagona naprave naprej.
Ogrevanje prostorov in segrevanje rezervarja poteka izmenično zato tudi ločene vrednosti v urah delovanja.grelci so mu delovali 2 ure ( prikaz na eni od prejšnjih fotografij.Vendar to ne pove veliko če ni znana bivalentna točka vklopa grelca.
Objave: 219
Ocena:
2
Meni bolj pomembna informacija od vseh temperatur je kolikšna je pa temperatura tal pri trenutnem vtoku 33C, oz. kolikor imaš?...Nekako normalno bi bilo da le kakšno stopinjo manj od T vtoka po mojih izkušnjah. Lahko da ti tla ne dosežejo neke normalne temperature in potem seveda nima veze izolativnost objekta, če že osnova (grelno telo tla) nima dovolj visoke temperature.
Če imaš tla npr. 30C in zrak 20C, potem je hitro jasno kje je težava, če imaš pa tla 22C pri vtoku 33, pa tudi veš kje je problem.