Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Glej, to smo pred leti že predebatirali do nezavesti.
Jasno, peč na drva ne nudi komoditete TČ. In seveda posledično ni za vsakogar. Ampak tukaj je govora koliko te stane kWh toplote iz enega in drugega vira. Računica pove svoje.
Objave: 1767
Teme: 20
Ocena:
0
V tem primeru bi sam izkopal par metrov globoko ponikovalnico deževnice, locirano med geosonde. Vanjo napeljal še vodo iz kakšnega dovoza itd...
Res ima pozimi meteorna voda nizko temp. vendar bi globino 100m dosegla po parih letih, če sploh, ker je dokaj neprepusten material. Tačas bi se ogrela, poleti je pa tako ali tako toplejša.
Aha, berem da celo imaš podtalnico....
Ocena:
0
Zase vem, da bi na manjšem modelu stestiral prepustnost. Izmeril površino, količino vode in čas ko ilovica vpije vodo. Nekaj jo gotovo. Vemo pa, da že malo povečanje vlage precej poveča toplotno prevodnost.
Objave: 1344
Teme: 48
Ocena:
6
Ko smo mi polagali kolektorje sem jaz tudi hotel takoj v jarke dati drenažne cevi od strehe pa mi je izvajalec to odsvetoval, ne spomnim se pa točno zakaj.
Ob prilika ga moram povprašat ker odvonjavanja še nisem naredil in me mal mika to narediti ...
Ocena:
0
Zato ker ima snežnica malo nad 0 stopinj, kolektor pa recimo 5.
V primeru globine nad 100m in slabe prepustnosti pa mislim da to ne igra vloge, lahko da bi poletni nalivi dosegli dno vrtine šele pozimi.
Objave: 1344
Teme: 48
Ocena:
6
Potem bo pa to, poleti ko pa rabiš samo za SV pa je zemlja itak topla.
Objave: 1619
Teme: 7
Ocena:
44
Seveda bi bilo potrebno izračunati tudi stroške tega preklapljanja, podobno kot pri zlaganju drv v peč...
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Res nima smisla izumljat tople vode in si delat dodatne stroške za praktično ničelni rezultat. Dovolj velika površina je edino kar daje pozitiven rezultat glede na vložek
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->