Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Dobro, poznam kar nekaj uporabnikov ,ki imajo kotle ki so sam podenj pa so imeli težave samo z slabimi peleti, nekaj kurišč na gorilnikih in vžigalne tuljave. To so uredili z malimi stroški in sedaj je mir. Vsak si naj nabavi po svojih zmožnostih in prepričanju in naj mu služi.
Objave: 414
Teme: 0
Ocena:
1
"Sem pa žal preveč stvari videl kar se tiče peletnih kotlov da bi komentarje na temu forumu jemal vsaj malo resno."
Če ne jemleš komentarjev vsaj malo resno zakaj potem sodeluješ in svetuješ v tej temi ? Ali samo prodajaš ..... ?
A avstrijec pa ima celih 25 let 96% izkoristek ?
westinghouse
Čisto vseeno je ali se odločiš za cenejšo varianto ali dražjo, ker vsem moraš servirat in biti prisoten , če želiš imeti toplo hišo .
Objave: 1619
Teme: 7
Ocena:
44
Vsak ima pravico, da mu je kaj smešno. Vsakomur pa ni potrebno verjeti, da s temi high tech kotli ni niti enega problema.
Ocena:
1
To se najbrž res ne dogaja. Res pa je ,da od teh lastnikov ne izveš skoraj nič. Če bi ga sam imel in če bi me jezil ,bi sigurno iz tega naredil dolgi spisek. Veliki imajo za visoko cenovne zadeve odgovor ,ki se glasi tako: Joj gospod pa vaš kotel je prvi z okvaro ,imate pa res smolo.
Ocena:
44
A če ti nekdo podari recimo en letni servis, se temu reče že podkupovanje? Verjetno se, tak da, ne vem, zakaj se vam to zdi tak neverjetno? Na koncu pač odtehta veš super odnos s stranko in stranka je še naprej zadovoljna, kar je bistvenega pomena.
Pač tako je moje razmišljanje, ki pa je seveda zgolj ugibanje, zakaj ta molčečnost, o kateri piše jani65.
Objave: 398
Ocena:
0
"Boljše firme podkupujejo svoje nezadovoljne stranke, da jih ne kritizirajo po forumu."
Kakšne izjave vse ne izveš na tem forumu, to je res neverjetno. Tut smešno ni več. Poznaš kak tak primer?
Seveda imajo tudi premium kotli in TČ in bilokatera zadeva na svetu kdaj kakšno težavo. Je pa razlika, da so nekateri sposobni to težavo odpravit takoj in brez posebnosti, ker pri nekaterih proizvajalcih žal ni tako. Je bilo tudi čez to zimo veliko pritožb na tem forumu o tem kako (nebom napisal dva omenjena proizvajlca kotlov, ker bom spet napaden) pooblaščenci hodijo in hodijo servisrat kotel pa nič ne naredijo. Dokler kdo ne znori, da pridejo zamenjat. Pa saj je v starih temah o tem toliko napisanega, da brezveze pametujemo vsakič eno in isto.
Ocena:
1
Za razliko 100 kg peletov katerih je visokocenovnik manj pohrustal v ogrevalni sezoni napram nizko ali srednjecenovniku je hudičevo težak argument za nabavo visokocenovnika.
Mogoče je to argument nečiščenje pepela ?
Ocena:
1
Izkoristki so relativen pojem, v redu. Če je to tako potem pri povprečnem kotlu in visoko kvalitetnem kotlu % pa čeprav je številka enaka ni izkoristek enak.
Ko sem nabavil kotel samo na ko. olje sem šel do skoraj vseh. Vsakega prodajalca sem vprašal enako;
Sedaj pokurim 4000 ko.olja ,koliko ga bom z specialnim kotlom samo na olje.
Njihov odgovor je bil 3000l +- 50l.
Cene so bile l.2001 ,kar visoke proti današnjim cenam kotlom na ko. zato sem se odločil za Ferotem z gorilnik Olymp.
Prva zima poraba 3000l ko.olja. Takšno porabo so mi napovedali pri kotlih ,ki so stali takrat 500,000 SIT in pri tem ki sem ga kupil ,ki je stal 175,000 SIT.
Kotel je še vedno priključen, v slučaju ,da pride do izpada pri peletih.
Prva leta sem imel serviserja, potem sem začel sam servisirat. Porabo sem še znižal . Dimne pline sem znižal iz 160°c na 95°C dimnikarske meritve so pokazale 96% izko., nekje 150l olja manj.
Z leti se je poraba znižala zardi zamenjave stavbnega pohištva in izolacije na strehi ter prehoda na STČ na 2200l ko. olja.
Peleti;
Ta CM kotel z gorilnikom ima 90,3% izko. temperatura 180°C.
Kot večino vsega sem tudi tu zadevo malo pregledal in ugotovil ,da se bi ,dalo še kaj naredit.
Prvo je bila nabava tipala za temperaturo dimnih plinov, vgradnja lopute na gorilnik, potem so še prišli na vrsto razni omejevalci dimnih plinov.
Te omejevalce ,ki so sedaj vgrajeni nekateri imate ,drugi ste jih pa videli v temi o kotlih CM.
Temperatura odvisna od nastavitve gorilnika je med 130 in 150°C. Izkoristek bi moral biti potem nekje 92/93%.
Poraba 4600kg pelet, pepela pri Genolovih peletih A1 je bilo 15kg. Več podatkov je v temi poraba peletov.
Prepričan sem , da z super kotlom porabil enako, to pa zato ker ko sem nabavljal kotel vsakem prodajalcu povedal porabo ko.olja in je na podlagi tega povedal porabo peletov.
Teh 15kg pepela pri kotlih ,ki imajo posodo za skladiščenje pepela , gre z lahko v posodo in tako pač odneseš enkrat na leto.
Pri vsem temu je potrebno razumet to ,da visoko kvalitetne kotle ne moremo vsi privoščit a to ne pomeni da se z povprečnim kotlom ne da ogrevat ,kot hočejo nekateri to prikazat. Res je ,da pač pri teh kotlih čistiš dimne poti, gorilnik in odnašaš pepel večkrat na sezono samo pri enaki kvaliteti peletov so kg enaki.
Kotel kupovat za 25 let ta je tudi malo mimo. Na dolgi rok se dela hiša izolacija ,streha itd, ne pa zadeve ki rabijo vir ,da delujejo.
Pri nabavi pač moraš vedet kaj hočeš in to tudi kupiš. Verjet,da bo poraba odvisna od tega ,da če daš več za kotel je pa malo mimo.
Je pa res ,da si z nabavo visoko kvalitetnega kotla kupiš komfort in zato je potrebno ,da veš kakšne potrebe imaš.
Ocena:
1
jani65
Mogoče sedaj po prebranem tvojem postu-komentarju neagresivnež postane agresiven
Ocena:
44
@zdravapamet: imaš kakšno oprijemljivo (nepapirnato) podlago za to 22% razliko?
Mogoče bi v osnovnošolsko matematiko vključil še cene rezervnih(potrošnih) delov balkanskega in evropskega kotla, potem bi razlika bila še večja, ker crkujejo itak samo komponente vgrajene v balkanske kotle. Mogoče še stroške rednih pooblaščenih pregledov, s katerim se pogojuje veljavnost garancije.
Pa da ne bo pomote, rdeči je v tem primeru raketa v primerjavi z zelenim, slednji nima samodejnega čiščenja izmenjevalca, to pa je tudi največji manjko, ampak vse ima svojo ceno...Zato bi bila bolj primerna primerjava vsaj z balkanskim peltecom.
Objave: 928
Teme: 24
Ocena:
0
@zdravapamet
Včeraj si se obregnil "Najbolj agresivni so vedno kupci nizkocenovnikov. Delo s temi ljudmi je psihično ubijajoče. Brez denarja, brez znanja, pameten pa kot hudič."
Če je nekdo brez denarja, to še ne pomeni da si tistih par evrov ne zasluži pošteno, in verjamem da tudi kašnemu takemu revežu narediš kurilnico, seveda ne po diskontni ceni in ti njegov denar ne smrdi... tisto drugo brez znanja in pameten kot hudič, hmmm, vidiš tule pa bi že lahko potegnil vzporednico s tabo... če že pišeš potem se skušaj držati vsaj istih številk v obeh prispevkih, še enkrat si jih preberi...
Veš tudi da se da nizkocenovca voditi z vremensko in da to ni samo domena visokocenovca... v nekaterih svojih prispevkih si jo celo "reklamiral" ampak tam ti je to pač ustrezalo... uporabljaš besedo da papir prenese vse, res je... ampak pač po tvoje so izdelovalci nizkocenovnikov sami lopovi, visokocenovnikov pa poštenakarji, daj nehaj no... preberi si nekaj atestov in kdo jih je izdal... veš tudi da se v Sloveniji izdelujejo peči ala balkanske... med njimi se najde tudi kakšen tvoj Valher, ( verjamem da poznaš njihove prereze), pa si upam trditi da ta balkanski deluje brez pol manj problemov kot tvoja protežirana znamka.... ( in še nekaj, tako spotoma to kar je uspelo Balkancem, beri Centrometalu narediti v zadnjih petih letih, se lahko marsikatera naša firma lahko samo skrije in veš da CM ne izdeluje samo te peči s katero ti operiraš)... postavi ob bok svojemu Valherju - Pel tec ... za manj denarja dobiš mnogo več... V tisti tvoj izračun pa se sploh nebom spustil... kar nekaj, s podlago v številkah iz tvoje glave... in poštimaj si (številke) že zaradi lastne verodostojnosti... saj veš, osnovnošolska matematika...
in še malo oftopic, ker se rad pohvališ kako dober monter si, verjemi lahko se skriješ proti mojemu... samo moje subjektivno mnenje na podlagi prebranega in videnega...