24.1.2016 ob 00:08
Ne pozabljat da je 7 oseb za SV pri Lebanovskemu jaz sem tudi za večji uparjalnik !
Citat:Izbira je precej širša kot sta Daikin in KronovšekTočno to se trudim leta, tudi z različnimi linki, pa mi obešajo za vrat zgolj Kronovška.
bohinc Napisal:Ah še tole pozabil...Sašo65 iz 8 za DHt, imamo zdaj podatek... :čudi me, da si površen, piše namreč:
Citat:Dakin Altherma HT 14kW z 400l bojlerjem in grelci -predelava na ključ pride cca 10.000€ Eventuelne ekosubvecije nisem upošteval.PS. za Vogel sem vprašal čisto tako "by the way" lepo je namreč za kake frustracije sproščat in ti maš to pred "nosom" - mene vedno "snegec" pomiri... :mrgreen:
Migaj Napisal:Pisanje o prihranku v % - pa ne veš ali gre za € ali kWh je preveč ohlapno. Merodajne so kWh - ker cena se spreminja.Po tej logiki je edina res dobra rešitev izolacija :wink:
timi11 Napisal:Migaj spet mešaš jabolka in hruške.!Ne morem dati Kronotermove on/off VT 18kW z 800l zalogovnikom in pretočnim bojlerjem v tabelo, ker mi niti približno ni jasno in tudi zdravapamet ne pove, koliko bi to v kWh na letni ravni skurilo elektrike. Ker ogrevalna voda bi bila neoptimalno visoke temperature tudi v prehodnem vremenu in poleti, posledično pa COP nižji od optimalnega :roll: Lažje bi pokrila potrebe, porabila pa bi po mojem mennju več -koliko več , pa ne bi vedel.
Glej če delaš primerjavo daj naredi tabelo iz virov ki jih navaja "zdravapamet" .Če v tabelo privlečeš tvojo ljubljeno DHT vzemi še cenejšo ponudbo kondenzacijskega kotla.