PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Uplinjevalni kotel na polena WV Term LT

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ne sem poizusil karkoli spreminjati preko tasterja na peči pa nikakor ne gre. Izgleda da imajo zaklenjeno. Rad bi samo nastavil čase odpiranja mešalnih ventilov, ker imam nastavljeno na prehitro, in potem mi odpira da pride na riklaufu na 60° potem pa začne zapirat in tak dolgo de pride na riklaufu na 53°, potem zapira do konca in je zaprt spet toliko časa de pride na riklaufu na 55° in spet ozačne odpirat. Torej mi v zalogovnik pošilja samo občasno, ne pa krnaprej, kot bi bilo recimo če bi bilo na riklaufu konsatntno nad 55°. Se da to še kako drugače nastaviti?
Se bom pozanimal, če obstaja kaka opcija za spremembo parametrov... sporočim če bom izvedel kaj pametnega.
Za vstop v servisni meni držiš na desni strani srednjo tipko več kot dve sekundi.
Za nastavljanje časov odpiranja ventila M1 se uporabljata parametra 71 in 74. Prvi je za nastavljanje časa premika ventila od ene do druge skrajne točke in se nastavlja med 0 in 255 sekundami,z drugim pa se nastavlja čas intervalov med posameznimi premiki-se pravi manjša je vrednost,večkrat regulator premika mešalni ventil (pavza med premiki).
Za M2 sta parametra 75 in 78.
Za kompletna navodila mi pošlji email,da ti jih pošljem.
Lepo to, upam samo da bo moj taster prijel, čeprav me skrbi da je zaklenjen.

Hvala in Lp
Ne gre preko tasterja, ničesar ne prime, (na desni strani držim sredinski gumb več kot 2 s pa se ne zgodi nič)vse kar lahko nastavljam je-temperatura kotla, urad, datum, čas, vklop kotla glede na čas dan in to je vse. nikakor ne morem pridt v nastavitve. Prosim za pomoč.

Lp,
Tauren ima prav, sem se že igral s tem po navodilih, ki pa so očitno za staro regulacijo LT kotlov.
Je kdo poskusil kontaktirati Fumis?
Ta navodila so verzija 1.01.Je krmilnik enak?
Jaz bežno poznam nekoga ki dela tam, ni vedel na pamet kako se dostopa, je pa takoj rekel da se mu zdi da je pri novejših drugače, mi bo sporočil.

Ko/če izvem povem.
Pozdrav pri meni je tako, da držim par sekund zgornji in spodnji gumb na desni strani.
Potem zahteva kodo - ta je seštevek ure ki jo prikazuje kotel.
Naprej pa ne morem točno povedat kaj vsak posamezen parameter nastavlja.
Meni je to povedal moj monter kotlovnice, da sem se lahko poigral z dimnimi plini in jih naštimal u piko.

Ne prevzemam odgovornosti če kdo kaj zafrkne ko se boste igrali :mrgreen:

lp
Kako pa sploh lahko uravnava temperaturo dimnih plinov, po moje na račun nekega bolj pomembnega elementa. Dvomim, da ima lopute za vodenje zraka skozi dodatne kanale?
Detajla ne poznam ampak pod temi nastavitvami imaš parameter kjer prav nastavljaš temp. dimnih plinov in jo zvišuješ ali nižaš po eno stopinjo.

Potem pri gorenju se dimni plini vrtijo okoli te nastavljene temp.

lp
Tone Napisal:Kako pa sploh lahko uravnava temperaturo dimnih plinov, po moje na račun nekega bolj pomembnega elementa. Dvomim, da ima lopute za vodenje zraka skozi dodatne kanale?

TDP se uravnava s količino zraka na primarju, in hitrostjo ventilatorja.
Torej z močjo peči Smile
Zdravo,
sem kontakrital Fumis, pa nočejo nič dati od sebe napisali so mi tole:
"Žal vam moram sporočiti, da nismo pooblaščeni za posredovanje tovrstnih podatkov končnim uporabnikom.
Svetujem vam, da se za to obrnete na proizvajalca WVterm "

vSem se zahvaljujem za ofgovore. jutre zjutraj se pozkusim poigrati karkoli...se slišimo, povem če mi bo kaj ratalo...
Sicer pa imama tak mi piše na peči ko šaltam-SOFT 012, Hard 003.
iZGLEDA DA JE SOFTWARE 012 IN PA kao hardware 003.

LP
Se oglasam...vbrez uspeha...nikakor ne gre pridt v nastavitve. pridem do nekega okenca kjer piše Code...
potem pa lahko z tipkami nasatviš trimestno številko...mogoče kdo ve kako tam naprej...
1 ... 8 9 10 11 12 ... 17 Pojdi na stran 
Iskanje po temi