PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pomoč pri izbiri kotla in peči na pelete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
lahko kdo pokomentira tele kotle nizji cenovni razred
BIAWAR Pellux 100
stilmetal eco Smart 25 kW
oziroma svetuje nekaj do maks 5000 eu
pri kolegu preveril stilmetal in je v ozjem izboru. za ta denar veliko. kolega ima dve sezoni dela in je zadovoljen. gre se mi za to da ima samociscenje 5mm plocevino in 5 let garancije... nocem biti kurjac tako kot na drva.
hvala lp
LP! Odločam se med kotloma Froling P1 ali KWB easyfire1, pa me zanimajo vaše uporabniške izkušnje. oz za kaj bi se vi odločili? plusi, minusi?.. Gledam tudi Easyfire 2 ampak je cena kar višja od enke, večinoma zaradi lambde sonde. Je to res tako pomembna zadeva (velik plus), za ne tako zahtevnega uporabnika? btw. ima Froling P1 tudi lambda sondo, tako kot easyfire2? Hvala za vse odgovore!
Easyfire 2 ti predstavlja res maksimalen komfort med vsemi kotli, z nekaj bombončki, touch regulacijo, itd. Cena je pa visoka napram Easyfire 1, s katerim dobiš najboljši kotel price/performance, z malo več posluževanja in čiščenja kotla. Tudi Froling je odličen, ampak glede na ceno in zanesljivost Easyfire 1 (tehnologija je na trgu že 20 let, izpopolnjena u nulo z veliko inštaliranimi napravami tudi pri nas) nimaš kaj razmišljat. Easyfire 2 je res high-class z investicijo cca 3 tisoč več.
kok pa pride cena easyfire 1
6.200 € - popust - subvencija, na koncu cca 3.500 €.
Hvala lepa za odgovor! Ja če je res največja prednost 2ke pred 1ko samo večji komfort in touch zaslon, potem bi se vseeno raje odločil za easyfire1, ker teh 3K je zame kar velik denar. Še eno vprašanje, je izkoristek pri obeh pečeh (Easyfire1, 2) enak oz. je samo manjša razlika? hvala
Prednost je regulacija Comfort 4 z touch krmiljenjem, velikim zaslonom, mobilno aplikacijo, možnost izbire vseh vrst dozirnih sistemov, izkoristek okoli 96%, interval praznenja posode na eno sezono, ... skratka hi-tech z še dodatnimi tehničnimi podrobnostnim katere se ne spomnim več.
Pri Easyfire 1 je regulacija Comfort 3, katera je prav tako vremensko vodena, imaš serijsko 200L nasipnik in možnost sesalnega sistema. Glavna razlika je tako v samem posluževanju, pri Easyfire 2 je popolnoma avtomatizirano, pri Easyfire 1 pa je opcijsko samodejno čiščenje izmenjevalnika in gorilnega krožnika, ter ker je posoda za pepel manjša imaš večkrat na leto čiščenje (kar je še vedno proti nizkocenovnim peletnim kotlom velik luksuz).
S to izbiro kotla resnično nimaš kaj zaj*ebat, sploh ker kupuješ tak kotel za 20-25 let.
Izkoristek je malenkost višji, ampak pri sami porabi peletov je razlika zelo majhna, vsekakor v 20 letih nebo takšna razlika kot pri investiciji v Easyfire 2.
azuprej@ Hvala ti za vse informacije! Drugače delat mi ni problem, razvajen spet nisem tolk, starost pa tud ni takšna da nebi mogel več parkrat sčistit tisto reč Smile Verjetno bom vzel kar enko. hvala!
jst mam predracun za easy 1 pa niti malo ni 3500. ostale drobnarije nanesejo dva kroga,zgoscevalec.... tko da od kje vam take cene ??
To je neto cena kotla, z odštetim popustom, z odšteto subvencijo, brez ddv in brez montaže.
Dodatne opcijske postavke z dodatno regulacijo, zgoščevalnikom, avtomatskim čiščenjem, itd. seveda pa nanesejo zraven. Pri celotni predelavi stare kotlovnice te na koncu v vsakem primeru pride cca 7-8 tisočakov - subvencija.
zdravapamet

Jaz ne zavajam popolnoma nobenega - napisal sem v dveh postih koliko je cena KOTLA, o katerem sem se zanimal tudi sam in imam tudi cenik.

Napisal sem tudi "v vsakem primeru te pride investicija 7-8 tisočakov" točno toliko, kolikor je prišla investicja takšnega sistema 3 znance oziroma uporabnike, kateri so vgradili tak kotel in kjer sem bil tudi osebno v kotlovnici (ne streljam na pamet)
- pri tem kotlu zalogovnika ne potrebuješ, tudi s strani eko sklada ni zahtevan
- bojler neveš ali ima uporabnik obstoječega in ga bo samo priklopil gor, ali bo kupil enega 200L ali pa se bo odločil za sanitarno TČ, zakaj bi bila ta cena sploh pomembna pri ceni kotla?
Kotel deluje odlično tudi če ne izbereš dodatne opreme kot je zgoščevalnik pepela. Tudi nov avto je cena nižja, kot če vgradiš v njega še Harman&Kardon ozvočenje po svoji izbiri, je tako?

Nevem kje vidiš zavajanje, napisana je neto cena kotla, brez dodatne opreme, brez montaže, brez ddv. Vse jasno ali ne? Kogar zanima bo že prištel 9,5% oziroma bo vsaj imel približno predstavo koliko je cenovno tak kotel proti centrometalovem klumpu. Seveda bo kontaktiral pooblaščenega monterja sistema in pridobil ponudbo. Tako kot tudi jaz.

In glede tega se nemislim pregovarjat, če je bilo komurkoli zavajanje v postu se mu opravičujem!
No No!!! CM deluje od 2013 z eno napako ,ki je potrošnji material (vžigalna tuljava)
Kogar zanima bo že prištel 9,5% oziroma bo vsaj imel približno predstavo koliko je cenovno tak kotel proti centrometalovem klumpu.

Se nisem več mislil oglašat v tej temi ampak če se spotikamo ,lahko tudi omenim ,da ta kotel tudi jezi in če te ta jezi si lahko zares jezen. Sodelavcev sorodnik je kar razočaran ,za kaj ne vem ,ker je to skrivnost. Na sploh je pri teh visoko kakovostnih napravah vedno napake tabu in se o njih ne govori.
azuprej napisal
"S to izbiro kotla resnično nimaš kaj zaj*ebat, sploh ker kupuješ tak kotel za 20-25 let."
Pa za toliko denarja mora iti vsaj 50 let !

Centromentalovci- gorilci smo vložili polovico manj za 92 % izkoristek ter pričakujemo 25 let delovanja.
Nočem se kregat ne z enimi ali drugimi, ampak trenutno berem stare poste tudi na hrvaški strani in imajo s Centrometal kotli kar dosti problemov. Sam se trenutno odločam, ampak bi vseeno dal malo več denarja za nekaj, kar vem da mi bo dokaj dobro služilo..vsaj 20 let če že ne več.
najrad1 Napisal:Pa za toliko denarja mora iti vsaj 50 let !

Centromentalovci- gorilci smo vložili polovico manj za 92 % izkoristek ter pričakujemo 25 let delovanja.
92% izkoristek... kdaj, prvič ob zagonu?
Jaz sem vesel za vse vas, kateri ste zadovoljni. Ponavadi so zadovoljni samo 2-3 sezone. Želim vam vsaj 25 let brez težav! Sem pa žal preveč stvari videl kar se tiče peletnih kotlov da bi komentarje na temu forumu jemal vsaj malo resno.
1 ... 8 9 10 11 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi