Objave: 141
Teme: 6
Ocena:
0
Pralni stroj (sicer Gorenje) želim prestaviti v drug prostor, kjer bi uporaba bila bolj funkcionalna. V tem prostoru je vodovodni priključek za umivalnik, ki je 50cm od tal. Povrh vsega bi bil zraven še sušilec, tako da bi bila priključna pipa za vodo vedno za strojem, kar je težko dosegljivo, tako da ni ravno verjetno, da bi jo pred in po pranju odpirali in zapirali, kot to počnemo dosedaj.
Zato me zanima ali menite, da lahko dovodno cev pralnega stroja priključim brez pipe oz.ventila, tako da je vedno pod pritiskom? Ali je električni ventil v stroju toliko zanesljiv, da bi bilo to priporočljivo ali pa je pričakovati kakšno poplavo?
Objave: 16
Teme: 0
Ocena:
0
Električni ventil oziroma zapiralci delujejo tako,da vodo spustijo skozi,ko nanj priteče tok sicer pa je v mirujočem stanju zaprt ventil in je testiran za toliko barov kot piše na vodovodni cevi samega stroja. V kolikor pride do okvare ventila pa dejansko ne morete prati ker ne spusti vode v boben...
Lahko pa se pojavi mehanska napaka same cevi ali pa starost materjala.
Vendar pa mora kljub temu biti vodovodni priključek takšen,da se voda zapira !
Objave: 512
Ocena:
0
raje zmontiraj pipo bolj ziher
Ocena:
0
Moram reci, da poznam delovanje ventila. Sem ze naredil z enim taksnim ventilom in timerjem avtmatiko za zalivanje vrta in ceprav je ves cas pod pritiskom,v nekaj sezonah se ni spustil. Vseeno pa imam pred tem malce predsodkov, da bi bila voda v hisi vseskozi odprta. Zato sem vas tudi povprasal po mnenju. Torej ce prav razumem, vsi vodo zapirate, kadar stroj ni v uporabi?
Objave: 616
Teme: 25
Ocena:
0
tudi jaz ne poznam nikogar , ki bi zapiral dovodni ventil.
Ocena:
0
No, pralni stroj sem priklopil, s tem dasem vseeno dal vmes ventil, res pa je da bo bolj ali manj vedno odprt, saj je skorajda nemogoče priti do njega. Hvala vsem za nasvete!
Objave: 35
Teme: 0
Ocena:
0
Da bi ventil spustil je sicer možno, ampak zelo malo verjetno. Jaz vsekakor ne bi priklopil pralnega stroja na vodo brez vmesne pipe, tudi če ne nameravate zapirati vode.
Tako vodo, kot tudi elektriko bi bilo bolje izklopiti, ko aparata ne uporabljamo.
Električna napeljava je ''zasmetena'' z motnjami, ki lahko povzročijo da prične aparat napačno delovati. Jaz sem že moral nekajkrat izklopiti DVD predvajalnik, ker je zmrznil. Ko sem vklopil nazaj elektriko, je normalno deloval dalje.
Jaz odklapljam električne aparate z elektroniko običajno poleti v času neviht...
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Saj se da dobiti tudi kakšen proti povratni ventil za te stvari.
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Če imaš en priklop ter dva želena priključka...v trgovini vzameš T člen (verjetno rabiš tri cevke in ta T člen...povprašaš v trgovini...npr. v Lj imaš Tapro v Šiški (ob Merčatorju...ta velkem)).
Nato gor priklopiš kotliček in pralni stroj.
Voda v vodovodu ima cca. 3 bare pritiska. Na wc kotličku imaš ventil, ki se odpre in spusti vodo v kotliček, ko ga sprazniš. Ko je kotliček natočen se ventil zapre). Torej ne bo voda šla nikamor iz kotlička (razen v wc školjko :lol: ).