14.2.2015 ob 18:51
Obstaja kar nekaj meritev v raznih temah, ki pa jih je težko izluščiti in porabiti za kakšno svojo odločitev. Kot samograditelj kotla na drva sem po končanem delu tudi sam ostal v prostoru negotovosti ali je projekt uspel ali pa ne. Predvsem pa namenjam temo tistim, ki se odločajo o nakupu novega kotla, podatki pa naj bi bili v pomoč pri vaši odločitvi. Upam, da bodo vsi ki ste že objavljali meritve, da jih v to temo prilepite še enkrat ali pa vsaj nalepite link do strani, kjer se podatki nahajajo.
Zavedam se, da tema ne bo zrasla hitro in je zato potrebno nekaj finančnih sredstev da se take meritve opravi, pa vendarle vas vabim, da po svojih močeh in zmožnostih poskusite naročiti in opraviti meritve na vaših kotlih in z rezultati poskušate pomagati pri odločitvah nakupa in s tem morda pripomorete tudi k čistejšemu okolju.
Ker točnih navodil-protokola meritev nisem našel napisanih sem s pogovori prišel do smernic, ki se jih poskušajte tudi sami držati. Le na tak način bodo meritve vsaj približno primerljive.
lp
Zavedam se, da tema ne bo zrasla hitro in je zato potrebno nekaj finančnih sredstev da se take meritve opravi, pa vendarle vas vabim, da po svojih močeh in zmožnostih poskusite naročiti in opraviti meritve na vaših kotlih in z rezultati poskušate pomagati pri odločitvah nakupa in s tem morda pripomorete tudi k čistejšemu okolju.
Ker točnih navodil-protokola meritev nisem našel napisanih sem s pogovori prišel do smernic, ki se jih poskušajte tudi sami držati. Le na tak način bodo meritve vsaj približno primerljive.
lp

ali v mojem primeru nekje na letni ravni 160kg peletov...