Imam vremensko vodeno regulacijo Diematic D3 ki sem jo odmontiral iz kotla na kurilno olje in bi jo rad uporabil za krmiljenje v kurilnici z dvemi mešalnimi krogi
in direktnim krogom za sanitarno vodo. Peletni gorilnik je fer mikro p7.
[attachment=o15634]
Glede vezave vseh tipal, črpalk in mešalnih ventilov nimam težav. (mešalni krogi
so istega proizvajalca kot regulacija)
Imam pa naslednja dva problema:
-Kako povezati peletni gorilnik na regulacijo, da bi le-ta delovala čeprav gorilnik ima
že svojo regulacijo? (slika konektorja v priponki)
[attachment=o15633]
- Ali je možno za vsak ogrevalni krog uporabiti navaden sobni termostat?
Za krmiljenje lahko uporabim regulacijo gorilnika, bojim pa se da vremenska regulacija ne bi pravilano delovala brez povezanega gorilnika.
Ima pa tudi možnost upogleda v ure delovanja in število vklopov gorilnika ter dodaten varnostni termostat.
Vremenska regulacija nima neke direktne povezave z gorilnikom. Z njo namreč reguliraš temperaturo dvižnih vodov v odvisnosti od zunanje in notranje temperature.
Lahko bi sicer z njo tudi izklapljal gorilnik (če to omogoča), ko je npr notranja temperatura presežena ali zunanja temperatura previsoka. To pa je vse!
Enako kot je bil priklopljen oljni, sedaj priklopiš peletnega pa bo delovalo BP. Krmilje peletnega gorilnika bo v tem primeru služilo kot dodatna termo varovalka
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Da ne bom odperal nove teme,bi kar tukajle vprašal.Imam isto de dietrich peč na olje in krmiljenje,zanima me pa če se da nastavit v programu da ti pumpe prenehajo delovati po določenem času oz takrat ko se voda ohladi recimo na 25stopinj?
Zdaj pumpe delajo ves čas.Da ne delajo sem na eno vejo dal sobni termostat,vendar se mi zdi predrago da bi zdaj dajal termostate na vse veje.
Imam manjši problem z to vremensko regulacijo. V avtomatskem načinu mi noče
vklopiti pumpe za sanitarno vodo.Na displaju se prikaže simbol pumpe in simbol gorilnika, ki pa ni priključen na ragulacijo. V "manual mode" pumpa dela nemoteno.
Regulacija tudi ne izpiše nobene napake.
Kaj bi lahko bil vzrok?
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.