PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Prestavitev elektro omarice na zunanjo steno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, 
ob postavitvi sončne elektrarne na streho bom moral prestaviti el. omarico na zunanjo steno oziroma zid hiše. Sedaj imamo varovalke v omarici znotraj, hiša stara 50let, po novem bodo morale biti zunaj.
Ker so vrata el. Omarice v kotu hiše in v globini 20cm zaradi nove fasade ne vem kaj to pomeni pri prestavitvi le te, za nasvete, mnenja in predloge ter kakšna je okvirna cena za ta poseg se vam najlepše zahvaljujem.
Kako ste rešili vi. 
Morda kakšen kontakt električarja, ki vam je to uredil. Okolica Ljubljane.
Lp
Kaj pa opcija da se postavi elektro omarica z števcem in glavnimi varovalkami kam na rob parcele?
Pozdravljen, smo v naselju dvojčki, majhne parcele, problem je z kabli, vprašanje kako gredo po tleh, pa verjetno precej dražje....
Če je notranja omarica na zunanji steni, se naredi preboj , glede na mere nove omarice izreže fasada in prestavi v to omarico glavne varovalke in števec.
Notranja omarica je tudi zunaj, vendar je sedaj po izdelavi fasade v kotu, kjer je drugi del hiše zamaknjen in pride tam notranji vogal, tako da je fasader za odpiranje zunanje omarice že pod kotom izdelal fasado...
Ker posegaš v merilno priključni del, boš moral zaprositi za soglasje za priključitev za prestavitev merilnega mesta. Elektro ti bo potem izdal soglasje, v katerem bodo natančno določeni pogoji prestavitve. Ena od zahtev bo, da bo lokacija nove priključno merilne omarice na stalno dostopnem mestu (pri tem elektro strošek ne zanima kaj dosti) in pa zahtevali bodo PZI projektno dokumentacijo, za katero moraš zopet pridobiti pozitivno mnenje. Izvedbo ti lahko potem naredi vsak električar ob pogoju, da se PZI načrta drži kot pijanec plota.
Vloga za soglasje je že oddana, tako da nanjo čakamo, me pa zanima kako to poteka...
Muci, imaš ZS
Elektroinštalacije Gaja - Pokliči g. Alex 040 607 460
Pa dobro, ali obstaja v tej temi kakšen moderator, ki bi pregledal teme in naredil konec temu oglaševanju?!
Gospod "mikrob" se je prijavil sem, da ne dela nič drugega, kot samo oglašuje neke svoje kvazi mojstre, poglejte malo po njegovi zgodovini objav.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
Ali je nujno postavit števec na zunanjo steno?

Ni možna izvedba SE, da ostane števec v hiši?
Omarica je 1mx1m.
Tukaj v tvoji temi, si preberi zadnji post.
https://www.podsvojostreho.net/forum/sho...047&fid=17
Vsekakor boš moral narediti tako, kot bo od tebe zahteval distributer in ne, kot bi se komu na forumu zdelo.
Pozdravljeni,
Iščem izvajalca, ki bi mi prestavil elek. omarico na zunanji zid fasade za nek normalen znesek.
Smo iz periferije Ljubljane. 
 Lahko me pokličete na tel. 041 538 651
Iskanje po temi