PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Talno gretje in ločena veja za kopalnio

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

na novogradnji bom vgradil talno gretje in TČ. Zanima me ali je smiselno vgraditi dve ločeni veji, torej eno za kopalnico in eno za ostali del hiše. Tako bi v prehodnem obdobju v kopalnici lahko iz kurilnice reguliral temperaturo, namesta da pripiram in odpiram ventile v razdelilni omarici.

Ali omenjen dodatni vod kaj podraži skupno ceno vgradnje talnega gretja?

LP
KakoTako,
pravi naslov za takšno vprašanje je tvoj projektant. Kar na njega pošlji vprašanje, saj ima vpogled v načrte Strojnih instalacij.
Lep pozdrav
Vse se da narediti ....
Ločena regulacija kopalnice pa seveda pomeni dodaten strošek.......
Je smiselno.
Jaz sem to pozabil in mi gre vsako pomlad in jesen na živce, ker so tla v kopalnici prehladna za moj občutek.
Ločena veja pomeni da potrebuješ mešalni ventil, obtočno črpalko, regulacijo, ki zna peljati dva mešalna ventila … Od 300 do  1000 EUR.
Pa izolirane cevi do kopalnice.
Druga opcija je, da se pod talno oblogo v kopalnici namesti elektricno talno gretje, ki ti ga vklaplja termostat kadar T pade pod zeleno. Kaj se izvedbe tice, bo sigurno ceneje, kot pa locena ogrevalna veja, bo pa tekoci strosek kasneje nekaj visji.
Kaj pa če pelje dve cevi takoj od črpalke dalje pa da na glavno vejo ventil da jo lahko zapre? To bi bilo najbrž ceneje, samo mogoče še dodaten termostat v kopalnici pa je. To bi šlo?
Iskanje po temi