Objave: 27
Teme: 11
Ocena:
0
Pozdravljeni,
na novogradnji bom vgradil talno gretje in TČ. Zanima me ali je smiselno vgraditi dve ločeni veji, torej eno za kopalnico in eno za ostali del hiše. Tako bi v prehodnem obdobju v kopalnici lahko iz kurilnice reguliral temperaturo, namesta da pripiram in odpiram ventile v razdelilni omarici.
Ali omenjen dodatni vod kaj podraži skupno ceno vgradnje talnega gretja?
LP
Objave: 7106
Teme: 41
Ocena:
34
21.4.2020 ob 08:57
(*Zadnja sprememba objave: 21.4.2020 ob 08:57 uporabnik som16.)
KakoTako,
pravi naslov za takšno vprašanje je tvoj projektant. Kar na njega pošlji vprašanje, saj ima vpogled v načrte Strojnih instalacij.
Lep pozdrav
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Vse se da narediti ....
Ločena regulacija kopalnice pa seveda pomeni dodaten strošek.......
Objave: 589
Teme: 2
Ocena:
15
Je smiselno.
Jaz sem to pozabil in mi gre vsako pomlad in jesen na živce, ker so tla v kopalnici prehladna za moj občutek.
Ločena veja pomeni da potrebuješ mešalni ventil, obtočno črpalko, regulacijo, ki zna peljati dva mešalna ventila … Od 300 do 1000 EUR.
Pa izolirane cevi do kopalnice.
Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
Druga opcija je, da se pod talno oblogo v kopalnici namesti elektricno talno gretje, ki ti ga vklaplja termostat kadar T pade pod zeleno. Kaj se izvedbe tice, bo sigurno ceneje, kot pa locena ogrevalna veja, bo pa tekoci strosek kasneje nekaj visji.
Objave: 187
Teme: 18
Ocena:
0
Kaj pa če pelje dve cevi takoj od črpalke dalje pa da na glavno vejo ventil da jo lahko zapre? To bi bilo najbrž ceneje, samo mogoče še dodaten termostat v kopalnici pa je. To bi šlo?