Objave: 25
Teme: 11
Ocena:
0
Na pred kratkim kupljenemu vikendu nimam urejenih sanitarij. Prejšnji lastnik je imel na dvorišču wc na štrbunk, odtok iz kuhinje je pa speljal kar v obcestni jarek (!!?), drugega ni imel.
Želel bi urediti kolikor toliko normalne sanitarije, pa za to (seveda) ne zapraviti več, kot je potrebno. Urediti nameravam tuš+wc, pa še v kuhinji je ena pipa. Iz kuhinje, umivalnika in tuša bo voda prek filtra predvidoma odtekala v vmesen rezervoar in se od tam porabila za splakovanje wc in zalivanje. Vprašanje je torej, kam speljati odplake iz wc.
Čez cca 2-3 leta bi pa obstoječi objekt predvidoma podrl in ga nadomestil z drugim, večjim, v katerem bi tudi oddajal sobe (cca 20 ležišč).
V vasi naj bi uredili kanalizacijo, ampak prav kmalu to ne bo.
Kakšna bi bila smiselna rešitev?
lp
Objave: 7865
Teme: 18
Ocena:
-189
Če boš naredil nov objekt za 20 ljudi, začni kar pri čistilni napravi. Celovite rešitve vaške kanalizacije v teh časih ne boš dočakal v doglednem času.
Lp K.
Objave: 1319
Teme: 4
Ocena:
1
MČN je ena od rešitev. Na kanalizacijo je čakaj, ker bo trajalo predolgo.
Ocena:
0
Hvala za odgovore obema.
Kadotr, ko bom delal nov objekt (čez cca 3 leta), bo tudi rešitev "resna", mogoče bo takrat celo že kanalizacija...
Kaj pa "začasna" rešitev do takrat? Kaj bi še bila rešitev poleg MČN? Odplak bo po mojem relativno malo...
Objave: 230
Teme: 1
Ocena:
0
Naredi navadno greznico pa jo potem predelaš v štirno. Kanalizacija pa zagotovo bo rešena preko javne kanalizacije ali pa mčn. do leta 2017. Jaz na tvojem mestu glede na to da je predvidena kanalizacija ne bi razmišljal o MČN.
Objave: 920
Teme: 33
Ocena:
10
V načrtu imate objekt za oddajo sob za 20 ljudi, pa se ubadate z sekretom na štrbunk, haloo!! To me spominja na butalce izpred mnogih let, ko se je eden izmed njih odločil potovati v Afriko in je med potjo spraševal ljudi, kako se pride na Gameljne.
Za takšne objekte je potreben dober projekt in v sklopu tega tudi začasne rešitve, ne pa spraševanje po forumih, kjer vas bodo z odgovori samo zmedli.
Ocena:
0
dragoF, mogoče sem bil premalo jasen - objekt za 20 ljudi pride na vrsto šele čez leta (ko/če bo projekt, pgd, financiranje...), iščem (začasno) rešitev do takrat.
lp
PS: hvala za namig glede Butalcev, jih moram spet kaj vzeti v roke. Meni je sicer bolj všeč tista modrost, ki pravi, da se tudi najdaljša pot začne s prvim korakom.
Objave: 546
Teme: 10
Ocena:
2
Moj predhodnik na vikendu je imel enkratno rešeno greznico. Zakopal je 2 ta plava soda, ju zgoraj povezal, prvi je imel dno, drugi ne in drugi je bil postavljen nad skalno razpoko. Je rekel, da v 20 letih ni nikoli praznil. In res, prvi sod je bil do vrha poln trde zemlje (komposta??), vse je šlo direkt v drugega in v razpoko. :-)
Če bi želel še izboljšati model, lahko prvi sod izpustiš. In upam da nimaš sosedov.