Objave: 11
Teme: 1
Ocena:
0
LP
Eno pravno vprašanje.
Mati je lastnik nepremičnine ter zemlje, jaz in sestra pa sva dediča.
Ali lahko kateri izmed dedičev proda svoj delež brez vednosti lastnika ali drugega dediča?
Objave: 1555
Teme: 7
Ocena:
0
ne
mama je živa in kot takšna edina pristojna za upravljanje z nepremičnino
Objave: 11
Ocena:
0
Se pravi da lahko dedič proda delež samo ob soglasju lastnika če sem prav zastopil?
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Ne, dedič ne more prodati ničesar, dokler ni opravljen prenos lastništva, oziroma zapuščinska razprava po umrlem lastniku.
Objave: 2356
Teme: 2
Ocena:
0
Če je mati še živa potem pač še nista dediča. Ne vem, kako bi prodajala nekaj, kar ni vajino??
Objave: 783
Ocena:
0
...delat računa brez krčmarja...baje ne gre....v"izrednih razmerah pa lahko sestrin delež deduje tvoj nečak-inja...pa boš z njim pač"barantal
ps
..še najlepše pa bi bilo da ti mati napiše"izročilno,sestra pa se na njo podpiše :wink:
Objave: 2380
Ocena:
9
Prodati nekaj, kaj ti je lastna mati podarila, je za mene bedarija.
Ocena:
0
@Beri: verjetno imaš ti še vedno vse premoženje, ki si ga dobil od svojega praprapraprapradedka, ker verjetno nobena od generacij ni bila tako sprevržena, da bi prodala, premoženje, ki ga jim je "podaril" njihov predhodnik.
@papez46: bolje rečeno je, da je potencialni dedič in ne kandidat. Ker po zakonu dedič bo, razen če se bo tej pravici sam odpovedal.
Ocena:
9
@jaki79, preberi kaj je avtor teme napisal.
Kaj jaz imam in kaj nimam je nevažno.
Njegova mati je ŠE živa a njemu je zadišal denar.
Torej, mati je še živa in on bi poleg žive matere prodal in lastni materi na hrbet naprtil tujca.
Kapiš ?
Ocena:
0
Kje si sedaj pa še tujca našel?? Kako veš, da njegova mama sploh živi v tej nepremičnini?
Ocena:
9
jaki79, takole je avtor zastavil vprašanje:Ali lahko kateri izmed dedičev proda svoj delež brez vednosti lastnika ali drugega dediča?
Kaj misliš, komu naj bi prodal svoj delež - če ne tujcu ?
Prava figa kje mami živi, problem je da on želi prodati brez njene vednosti a če je brez njene vednosti, potem se to prodaja tujcu.
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Brez veze se zdaj prepirate.
Pisec vprasanja jeponiknil, case closed :twisted: