31.1.2011 ob 14:53
Lokacija kjer imam hišo zajema dve, po velikosti enaki parceli (dve parcelni številki). Hiša je postavljena na sredini, torej čez obe parcelni številki, klasifikacija obeh parcel po PUP-u pa je enaka - zazidljivo zemljišče. To me popolnoma nič ne moti, nimam nobenih težav in je vse OK.
Me pa vseeno zanima, če je smiselna združitev obeh parcel v eno (da bi imel torej eno parcelno številko). Če je to samo strošek in uradniško opravilo, se mi zdi brez veze.
Ali pa so morda kakšne "cake", da je bolje združiti v eno?
Še nekaj. V hiši smo že dve leti, imamo hišno številko, vsi smo na tem naslovu prijavljeni, narejeno je bilo uradno količenje geodeta (imamo zapisnik), ko pa gledam PISO (orto-foto posnetek), pa hiša ni vrisana (ni okvirčka). Kje se to prijavi in spet; ali ima smisel ali ne?
Prosim za pojasnilo?
Me pa vseeno zanima, če je smiselna združitev obeh parcel v eno (da bi imel torej eno parcelno številko). Če je to samo strošek in uradniško opravilo, se mi zdi brez veze.
Ali pa so morda kakšne "cake", da je bolje združiti v eno?
Še nekaj. V hiši smo že dve leti, imamo hišno številko, vsi smo na tem naslovu prijavljeni, narejeno je bilo uradno količenje geodeta (imamo zapisnik), ko pa gledam PISO (orto-foto posnetek), pa hiša ni vrisana (ni okvirčka). Kje se to prijavi in spet; ali ima smisel ali ne?
Prosim za pojasnilo?