PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Biodom 21 Double fan 25 temperatura plinov in komore

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opazil sem, da se temperatura dimnih plinov med gorenjem spreminja. Normalno stanje je, da se med gorenjem na ekranu izmenjujejo nastavljena in dejanska moč, temperatura vode, temperatura dimnih plinov... Včeraj pa sem opazil, da ko je na ekrančku temperatura dimnih plinov, da vrednost niha. Včasih se celo zgodi, da se v enem intervalu izpišeta dve vrednosti za temperaturo dimnih plinov. Kar je še bolj zanimivo je, da se ti vrednosti vedno razlikujeta za 40°C. Za piko na i pa sem potem ugotovil, da se enako dogaja za vrednost temperature komore, le da se tu vrednost razlikuje za 42 (ta ni na osnovnem ekranu, zato nisem takoj opazil). Kar imata ti dve vrednosti skupnega je to, da sta temperaturna senzorja bimetalna, ostale vrednosti (npr. temperatura vode), kjer je senzor uporovni so normalne. Delovanje peči je razen opisanega videti normalno. Se komu sanja kaj bi lahko bilo? Se mikrokontroler poslavlja ali je le kakšen operacijski? Hvala. Lp
I think the fact that both bimetal temperature sensors are showing a very consistent difference (40–42°C) could point more toward a sensor or signal interpretation issue rather than the whole controller failing. I would probably start by checking connections, oxidation on contacts, or whether there is a calibration/offset problem in the control board. EaglerCraft
Iskanje po temi