PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Vrt in okolica Priprava podlage za tlakovce-nasvet

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nisem jaz zdaj neki znalac, ker imam samo to eno izkušnjo iz prakse, kjer nam zdaj stoji velika nadstrešnica za avte. Pa imeli smo ta luksuz, da se nam ni mudilo, pa smo pač pustili zadevo čez poletje, da je narava svoje naredila. In se mi zdi, da je bila kar opazna razlika v višini terena. Tak da, jaz bi predlagal, da nasuješ materiala na zahtevano višino, zbiješ, pa pustiš nekaj cajta stat. Razen če te žena in/ali želodec preganja, da ta žar stoji čim prej.
Lep pozdrav,

Sedaj se bom tudi jaz lotil polaganja tlakovcev ob hiši. In sicer imamo 80cm od hiše že kar nekaj let postavljene robnike. Tik ob hiši so dranažne kugle, potem pa do robnika tampon. Kot omenjeno je v takšnem stanju že nekaj let. Hiša ni podkletena tako da večjega nasutja pred tem ni bilo. Za lažjo predstavo pripenjam sliko. Sedaj me zanima, kako pripraviti površino za tlakovce. Obstoječ tampon bom verjetno moral za nekaj centimetrov znižati, ker je previsok. Nanj bi nato minimalno (samo za izravnavo) nasul pesek 0-4 ali pa koruzo 4-8 (ne vem, kaj bi bilo bolje) ter položil tlakovce. Ne vem pa, kaj narediti ob steni. Tam se bo pesek ali koruza zgubila med dranažnimi kuglami. Razmišljam, da bi dal filc ter nato prav tako minimalno peska ali koruze. Ali razmišljam prav?
Ima kdo kakšen pomislek ali pa drug predlog?
Bo pa to zgolj pohodno ob hiši.
LP

Priložene datoteke Predogledne slike

Ob hiši, kjer imaš debelejše nasutje, odkoplji malo globlje 10-20 cm, položiš gradbeni filc, čez gramoz+utrditev, še ena plast gradbenega filca pod celotno površino tlakovcev (da ti ne spira peska v globino), potem plast finega peska 0-4 in tlakovce gor in mivka vmes.
Naklon naj bo vstran od hiše (kakšen cm nižje), ker se bodo fuge z leti zapolnile in potem bo voda tekla, kamor bo nagib tlakovcev.
OK
Ravno to 10-20cm me mori. To pomeni, da skoraj vse kugle poberem ven. Hiša ni podkletena in je drenaža ob temelju do globine max 30cm. Potem bo dejansko brez drenaže ob temelju...
Pozdravljeni! Na travnati površini imam namen narediti 50 cm široko potko, s travnatimi rešetkami. Izkopal sem jarek globine ca. 25 cm, v katerega bom nasipal tampon in ga utrdil z žabo. Na tla jarka bom položil filc. Zanima me ali moram filc položiti tako, da bodo stranice izkopanega jarka tudi obložene s filcem, ali je dovolj samo, da ga položim na tla jarka. Hvala za odgovore. Lp
1 2 3 4 5
Iskanje po temi