PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri montaža monobloka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TČ naj po možnosti ne bo pričvrstena na steno ali pločnik hiše-trotoar. Pač pa samostojni podstavek - fizično ločen od objekta...

Če boš priklop izvedel v skladu z navodili proizvajalca si lahko skoraj 95% prepričan, da situacija ne bo slabša. Če bodo vibracije po namestitvi cevi večje pač ostraniš gibljive cevi. Če bodo enake ali manjše pač iščeš naprej...
Zagotovo je bistveno, da se sama naprava fiksira na temelj, ki je ločen od hiše. Še posebno je to pomembno pri montažni gradnji, kjer se vibracije prenašajo precej bolj intenzivno kot v primeru masivne hiše.
Seveda pa vse monobloke ne moremo primerjati med seboj. Medtem, ko pri tistih iz višjih kakovostnih razredov dostikrat niti ne vemo, da deluje, so lahko nekateri iz nižjih, že precej moteči.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Monoblok je postavljen na 1,5 cm debelih gumi podložkah, na dveh bet. robnikih, na peščenih tleh, 1,6 m od hiše. Z TČ sem sicer dobil ene 4 cm debele gumi podložke.
Če potipam pritrditev, ni nekih tresljajev, na priključkih vode pa malo so.
Saj jaz niti ne vem koliko slišno je še normalno v hiši. Prej me je skrbelo, koliko bom notri slišal zunanji hrup TČ, ker nekatere (cenejše) v okolici so precej glasne, pa ga zdaj sploh ne. Tole me je presenetilo, ker prej še nisem nič prebral o prenosu hrupa TČ po ceveh.
Se pa sliši malo manj kot prej, ko sem imel na peči na trda goriva ob strani oljni gorilec.
Kako se pa hrup prenaša po hiši pri split TČ, kjer je notranji del v kurilnici. To bi teoretično moralo biti še slabše.
tomaž 0, hitachi yutaki, se prav nič ne sliši, edino kar se čuje v notranjost je pretok vode pri defrostu ko piči na 100% pa tudi ko stojiš zraven notranje enote v kurilnici se ne čuje.
Z blažilci na ločenem temelju od hiše, lahko narediš tudi več škode kot koristi. Pri direktnem vpetju na dovolj masiven betonski jašek, se vibracije bolj ali manj izničijo, v primeru gumi blažilcev, pa le ti omogočajo vibriranje celotnega ohišja naprave.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Sej men se je tudi zdel, da je najbrž bolje če je stroj pritrjen trdno, zaradi gibljivih delov, ki pri mehkem vpetju dobijo dodaten gib. Samo to je premalo, da bi mojstra učil, kako naj naredi.
V navodilih piše, da se na bet. temelj pritrdi z razteznimi vijaki, ali na kovinski okvir z gumi podložkami, ki se postavi na tla ali streho.
To pomeni, da so po nepotrebnem dali gumi podložke, te se dajo, če se pritrdi na del hiše, da se ne prenašajo tresljaji.
Zdej izgleda, da bi jaz moral prej prebrat navodila za montažo in potem monterju, ki vgradi več kot 150 TČ letno, govorit kako naj dela. To se mi zdi mal prepotentno.
Monter pravi, da jih vgradi 150 letno? Kot tisti, ki je prišel k meni na ogled, rekel, da ima izpit za fluo pline že ne vem koliko let, v uradni evidenci je pa pol leta. Sem mu prostovoljno dal 20 EUR za stroške, mu povedal, naj me ne sprašuje nič več, se zahvalil tazgornjemu, da ga več ne vidim. Iz ene manjše občine v okolici Brnika. Laž ima kratke noge...
kadotr -
za montažo so 4 delavci porabili manj kot delavnik, s pripravo in prihodom pa celega. TČ, zalogovnik, bojler je pripeljala dostavna služba že prej. Sam sem pa izkopal drenažo in postavil metrske bet. robnike.
Tako lahko zmontirajo eno na dan in pridejo na 150+ različnih TČ. Delajo pa za trgovca = uvoznika, ne zame. Sem kupil TČ z vgradnjo.
Sem dolžan pojasnilo, kaj je povzročalo brnenje v bojlerju in zalogovniku pri monobloku.
Že takoj je serviser opomnil, da je vodna črpalka v monobloku preglasna, najbrž zaradi usedlin, stara hiša. Ko pa jo je odprl, je našel dva 5mm kamenčka. En se zagozdil med lopatice, kar je povzročalo brnenje. Not je pa izgleda prišel ob priključitvi cevi, ker je okoli TČ tak pesek, cevi so pa ležale na tleh.
Je pa ena dobra plat tega. Če ne bi bilo teh težav, ne bi naredili priključka z gibljivima cevema in bi po nekaj letih lahko počilo na priključku.
Moje mnenje o monterjih se ni spremenilo.
1 2
Iskanje po temi