PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Topli pod po podstrešju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaradi enostavnejšega čiščenja, bi na podstrešju položil topli pod (vinil v roli). Trenutno je po tleh apnen pod (letnik hiše cca 1800), ki se divje praši in tega prahu se ne morem rešiti (če sem na podstrešju več kod 20 minut postane težko za dihat).
Izolacija proti podstrešju je rešena na spodnji strani (knauf, folja, izolacija, origninal strop).
Je kdo naredil kaj podobnega? Lahko nastane problem z vlago, ki je ujeta med dve folji?
puma91 ,
kje imaš parno zaporo?
Na vrhu poda imaš ............kaj? Nič?
Na pamet sem vzel 15 cm izolacije, betonsko ploščo15 cm in toplo pod ( epdm) za kontrolo in pokaže zelo nastanka kondenza. To ne bo v redu.
Kakšno imaš parno zaporo; tip?
Lep pozdrav
Parna zapora je pod ploščo, med knaufom in izolacijo (lepjena na podkonstrukcijo), točnega tipa ne vem, zgleda kot alufolja...
Na zgornji strani pa nič, trenutni pod potem pa neogrevano podstrešje brez izolacije (streha podeskana, sekundarna kritina in opečniki)
puma91,
kakšen je zgoraj pd? V prejšnem si napisal " apnen pod ". Kaj je dejansko to?
Lep pozdrav
Zgleda kot estrih ampak je po konsistenci, ko se ga kak kos odlušči je bolj podoben ometu, klasika v tovrstnih objektih. Skratka zametao, toliko da je leš skrit
Topli pod ne bo v redu, tja moraš dati paroprepustno oblogo.
Najprej mi pade na pamet izravnalna masa, npr: http://www.kema.si/product/linea-820-m/

Seveda če je tvoj pod dovolj trden, če vse skupaj razpada, je vprašljivo.
Če razpada, je boljša ideja npr. suho nasutje da se poravna, gor pa položiš suhi estrih (npr. cementno vlaknene plošče). To je vse paroprepustno.
puma91,
dej poglej ali je res apno?? Ta se uporablja za zidanje in ometavanje; beljenje.
Da ni samo " perlit " omet na podu?
Lep pozdrav
Iskanje po temi