PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Integracija TČ v obstoječ sistem?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V bistvu niti ne rabi namenskega bojlerja, če bo radiatorje gonil.
Ker bo ogrevalna voda, verjetno, vedno dovolj topla za ogrevanje bojlerja.
In če ga počasi stalno dogrevaš, ni panike.
Bo pa najbrž malo malo tople vode. Ker bo ogret na manj stopinj.

Za take zadeve pa res ne rabiš dobrih majstrov, prej kmečko pamet. Je pa to težje najti, kot dobrega majstra.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Pri taki vezavi se bo dolgo časa čakalo na novo toplo vodo, ko se porabi. TČ ima svoje cikle, ne bo se toliko ozirala na prazen bojler, hkrati pa nima tolikšne moči na razpolago kot centralna peč.
Če pa imaš tripotni ventil in po pravilih vezan bojler ki ima prednost pri ogrevanju se to hitreje zgodi. Nima smisla šparat in delat nekaj po svoje. Vezava TČ ima svoja pravila, ne brez veze.
Pri meni je bila ogrevalna voda iz TČ večinoma okrog 40 stopinj. S tako temperaturo in majhno kačo v samo 80 litrskem bojlerju, prilagojenem klasičnim centralnim sistemom, se bo možakar lahko le knajpal... ˝verjetno˝?
Sem pred kratkim zvezal diferenčni termostat za gretje SV, eno tipalo na cev ki pelje k radiatorjem, drugo v bojler, histereza čim manjša in bom videl kako se bo to obneslo čez zimo. Črpalka se bo vklapljala ko bo temp. vode v cevi za par stopinj višja od temp. vode v bojlerju. V mojem hibridnem sistemu bo TČ pošiljala vodo v cev pri nastavljeni temp. 40°C +/-2 °C, ko pa zjutraj zalaufa peletka pa okoli 50°C in bo čez dan dovolj tople vode za dva, jo ne rabim odkrivat n-tič.
Če nobena peč ne dela pa deluje samostojno STČ 200 lit  ki je nastavljena ravno tako na 40°C . Pomaga tudi sonce z vodnim 12 cevnim kolektorjem in 300W grelec ki ga fura 420W sončni panel.  Big Grin
1 ... 9 10 11 12 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi