PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Centralni rekuperator Mitsubishi Lossnay LGH-RVX serija - mnenja in izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Zaradi financ sem sprva odlašal, sedaj pa v novogradnji vseeno načrtujem postavitev prezračevanja z rekuperacijo. Gledam te Mitsubishijeve rekuperatorje, ki so dokaj poceni, pa me zanima če ima kdo kakšno mnenje ali izkušnje z njimi. So OK, ali se jih je bolje izogniti in nabaviti kaj kar je 2x, 3x dražje..? 

Hvala za odgovore.
Ja, doma imamo Lossnay RVX 35- instaliran 2017
- gre za industrijsko varianto rekuperatorja z entalpijsko kocko 
      - ni "lep", deluje pa povsem v skladu s pričakovanji:
- na I stopnji je temperatura vpiha pri pogojih Te= -12°C / Ti = 22°C :  +17°C (realna meritev)
- takih oz. podobnih (a večinoma večjih mašin) obratuje po svetu nekaj sto tisoč - povečini vezanih v HVAC postrojenja.

Prezračevanje smo instalirali v sklopu prenove podstrešja, rekuperator je povezan s kanalsko klimo Mitshubishi 5kW. Kar mi je žal je le to, da tega nismo zmontirali prej![Slika: lightbulb.png]

Vem še za dva Lossnaya v bližini: oba uporabnika sta zadovoljna. LP Silvo
(14.11.2020 ob 08:25)Ssilvo33 Napisal: Ja, doma imamo Lossnay RVX 35- instaliran 2017
- gre za industrijsko varianto rekuperatorja z entalpijsko kocko 
      - ni "lep", deluje pa povsem v skladu s pričakovanji:
- na I stopnji je temperatura vpiha pri pogojih Te= -12°C / Ti = 22°C :  +17°C (realna meritev)
- takih oz. podobnih (a večinoma večjih mašin) obratuje po svetu nekaj sto tisoč - povečini vezanih v HVAC postrojenja.

Prezračevanje smo instalirali v sklopu prenove podstrešja, rekuperator je povezan s kanalsko klimo Mitshubishi 5kW. Kar mi je žal je le to, da tega nismo zmontirali prej![Slika: lightbulb.png]

Vem še za dva Lossnaya v bližini: oba uporabnika sta zadovoljna. LP Silvo

Sam se odločam za ta model. Imam zelo podobno situacijo. Se še danes dobro obnese? 
Je entalpijska kocka iz "plastičnega" materiala, ali nekaj papirnato kot so bile na začetku? 

Kako pa je s filtri? Pri ostalih imajo bolj resne filtre, tu zgleda to bolj na izi Smile
Kadar se prezračevanje kombinira z dodatnim tretiranjem zraka, (kanalska klima) je to zagotovo daleč najcenejša rešitev.
(28.3.2025 ob 08:11)sassapo Napisal: Kadar se prezračevanje kombinira z dodatnim tretiranjem zraka, (kanalska klima) je to zagotovo daleč najcenejša rešitev.

Pa je pomembno da je v tej kombinaciji? Jaz bi imel samo prezračevanje.
Če je malo manj učinkovita mi ni tako pomembno, če je vse toliko bolj preprosto in investicija manjša.

Filtriranje zraka se mi zdi tudi z odprtimi okni vredu, nismo alergiki astmatiki.

Ne razumem zakaj bi dal 4k, če dobiš za 1.5k Smile
Pozdravljen,

po dodatnih 5 letih delovanja je mnenje enako: deluje BP, 2x na leto  zamenjam filtre, dela 24/24 - 365/365 - ugasnem ga samo, ko menjam filtre. Kocka je "plastična" - ni pa pralna! Zaenkrat  kocke še nisem menjal, se pa vidi sledi 8 let obratovanja. 
LP Silvo
Če iščeš poceni imaš kar nekaj rekuperatorjev Kitajske proizvodnje krepko pod 1.000€
Konec koncev je to sila preprosta naprava sestavljena iz dveh ventilatorjev in rekuperacijske kocke.
Za okroglih 1.000€ pa že lahko kupiš Optimo basic, ki bo tudi tišji in učinkovitejši od Lossnaya.
Preko Amazona.de ga imaš doma v treh dneh.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Hvala za odgovore Big Grin
Ampak Lossnay je na ekosklad seznamu, tako da nima smisla sam kitajcev kupovat. Sej napeljat bi dal nekomu, pa niti ni tak problem da bi želel najceneje, ampak nekako smiselno. 

A kaj ko sem dobil ponudbo za Airobot, neko estonsko no name podjetje. Sicer zgleda super, ampak če jih čez 10 let ne bo več je bedno.
Nekako računam da bo sistem za 30let s kakšnim manjšim popravilom.
Druge ponudbe pa pridejo že 10k, kar se mi pa vseeno zdi mal velik za to.

BTW koliko dražje pa pride če na Lossnay še 5kw klimo vežem? To najbrž pomeni drugačen razvod?
Interesting thread, people share real‑world experience with the Mitsubishi Lossnay LGH‑RVX system and its efficiency. 99 nights in the forest
[quote='MacGyver' pid='1029739' dateline='1743365321']
Hvala za odgovore Big Grin
Ampak Lossnay je na ekosklad seznamu, tako da nima smisla sam kitajcev kupovat. Sej napeljat bi dal nekomu, pa niti ni tak problem da bi želel najceneje, ampak nekako smiselno. 

A kaj ko sem dobil ponudbo za Airobot, neko estonsko no name podjetje. Sicer zgleda super, ampak če jih čez 10 let ne bo več je bedno.
Nekako računam da bo sistem za 30let s kakšnim manjšim popravilom.
Druge ponudbe pa pridejo že 10k, kar se mi pa vseeno zdi mal velik za to.

BTW koliko dražje pa pride če na Lossnay še 5kw klimo vežem? To najbrž pomeni drugačen razvod?

Danes katerokoli napravo računat na 30 let je utopično. Vse kar je več kot 10 let brez problemov je že zmaga.
Zagotovo je smiselno Lossnaya kombinirat s klimo. Bo pa verjetno 2,5kw, saj za 5kw potrebuješ že konkretno dimenzioniran razvod...
Iskanje po temi