15.4.2015 ob 10:17
Kera pa ne?
Sivka Napisal:Zadovoljni kupci Daikinove Altherme, ki smo poslušali nasvete Telmosa, pa se samo smehljamo!tu sploh ni govora o tem, kar ti sedaj "drobiš" in nobeden ti to ne oporeka, čisto druga stvar...Predvsem zaradi majhne porabe in prav nobenih komplikacij s to TČ. Ona samo tiho dela in nič drugega.
Homer Napisal:To je pač tista alergija na Daikin HT, ki jo nekateri imajo......pa dobro :roll: kdo je to :?: Jaz to nisem zaznal_nikjer v nobenem postu, še manj pa da bi se avtorja spomnil.....
razsvetli me.....Homer Napisal:Saj bi tudi z podatki do vključno velikosti gatPS. drugače te (nimam) oz. nisem imel za bedastega....
zdravapamet Napisal:Kar se pa tiče Sime in podobnih. Vsi lastniki imajo izkoristek goriva 91% ali več. A v primerjavi z pravimi kotli ( Weishaupt, Buderus, Wiessmann,....) kurijo x3kurijo krat TRI :oops: :roll:
zdravapamet Napisal:Kar se pa tiče Sime in podobnih. Vsi lastniki imajo izkoristek goriva 91% ali več. A v primerjavi z pravimi kotli ( Weishaupt, Buderus, Wiessmann,....) kurijo x3.Izjava je blizu realnosti. Lastniki boljših oljih in plinskih kotlov se le redko odločijo za zamenjavo ogrevanja, ker je dokaj ugodno že z obstoječimi napravami. Zato se večina tistih, ki želijo bit v trendu odločijo za nadgradnjo z TČ in bivalentim delovanjem. Z tako dograjenim sistemom si varčen, rabiš majhno el. priključno moč in ne more bit tako mrzlo, da hiše nebi moral ogreti ne glede na izolacijo in ogrevalni sistem.
Mogoče pa ima letni izkoristek naprave kaj pri tem ??????
Pa nimam nič proti omenjenim kotlom le omenjam kam spadajo. Delajo super so pa neekološki in žejni kot hudič. Sam sem v svojem življenju zmontiral ( na željo stranke kljub opozorilu ) dva kotla Riello ( rang sime ) a so jih po enem letu trajno ugasnili in kurijo kamine v dnevni sobi.
Sedaj opravljajo funkcijo - če ne bomo mogli kuriti kamin ga bomo pa prižgali !?!?
zdravapamet Napisal:Govori se, da jeseni prihaja nov zakon, ki bo zahteval letni COP in ne samo trenutni ( ta ki odgovarja proizvajalcu ). Ko tujcu ( Z ) omeniš kako si pri nas razlagajo COP se samo prime za glavo in zamahne z roko. V tujini zakon že poznajo zato nekateri naši uvozniki več ne uvažajo TČ katerih prodaja bo prepovedana.Da se ne bi polomil od nakladanja! To kar si navedel, je komentar "poden od podna! Kaj te tudi tebe muči preganjavica, ko vam zmanjkuje tistega velikega profita na račun nevednosti? Se dvem mesecem poletnega dopusta na račun klientov krajša doba? Daj se malo zadrži teh neumnih komentarjev brez osnove in preberi, kar sem zapisal. Drugače ti bom pokazal malo statistiko Viessmanovih kotlov na policijskih postajah, da se malo zamisliš nad delovanjem kurčevega simetovega in ta pravega viessmanovega kotla ter vzdrževalnimi stroški. Tukaj se res vidi, kaj je poden od podna iz vidika letnih stroškov.
Dobili bomo energetske razrede a, a+, a++,.... ( kot pri hladilnikih ). Bo še zelo zanimivo.
Kar se pa tiče Sime in podobnih. Vsi lastniki imajo izkoristek goriva 91% ali več. A v primerjavi z pravimi kotli ( Weishaupt, Buderus, Wiessmann,....) kurijo x3.
Mogoče pa ima letni izkoristek naprave kaj pri tem ??????
Pa nimam nič proti omenjenim kotlom le omenjam kam spadajo. Delajo super so pa neekološki in žejni kot hudič. Sam sem v svojem življenju zmontiral ( na željo stranke kljub opozorilu ) dva kotla Riello ( rang sime ) a so jih po enem letu trajno ugasnili in kurijo kamine v dnevni sobi.
Sedaj opravljajo funkcijo - če ne bomo mogli kuriti kamin ga bomo pa prižgali !?!?
Odpiratelju teme pa sem omenil dve možnosti. Prva je cenovno ugodna. Druga pa tehnično dobra rešitev.
zdravapamet Napisal:TelmosBi bilo pametno ja, da se daš malo v kot, ker klobasaš take neumnosti, da glava peče.
Kotli so ugasnjeni zato ker so preveč žejni in ne zato ker ne delajo. Delajo BP.
Kadar te zagrabi jeza se usedi v kot in počakaj da mine.
Potem napiši kakšen smiseln komentar.

jkjkjk Napisal:Hvala vsem! Bolj kot bereš, bolj si zbegan...
Bi bila Mitsubishi power inverter puhz-sw100yha ok izbira?
jkjkjk Napisal:Hvala vsem! Bolj kot bereš, bolj si zbegan...PUHZ SW 100 je popolnoma enaka zadeva kot vsi običajni inverterji brez injektorja. Za radijatorje v hladnejših predelih ni najboljša izbirar razen, če ne rabiš več kot 47°C za ogrevanje v najhladnejših dneh
Bi bila Mitsubishi power inverter puhz-sw100yha ok izbira?