PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ zrak/voda, ne ogreva kot bi moralo.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@remi po vcerajsnji odstranitvi je do omaric talnega gretja prisla voda mogoce za pol stopinje hladnejsa kot je zapustila TC, ko je bila namescena kretnica je bila ta razlika najmanj 1.5 stopinje - merjeno z IR termometrom. Plus tega obtocna v notranji enoti ne piska oz ne cvili vec, kot se je dogajalo zadnjih nekaj dni.
In koliko imaš zdaj pretoke po vejah? Ne dvomim, da bo notranja OČ zagotavljala dovolj pretoka.

remi Napisal:@Trueman,
Če je povratni vod 20°C, koliko je dvižni vod? Za začetek sezone je ponavadi treba nastaviti nekoliko višje, da TČ hitreje napolni estrihe, za vzdrževanje bo pa morda tudi 25/20 dovolj.
remi, po mojih izkušnjah se estrihi segrejejo na konst temperaturo v rangu nekaj ur. Enako tudi ohladijo.
@Energetik81 vceraj po ponovnem zagonu brez kretnice se pretoki niso kaj bistveno spremenili, vse veje imajo pretoke med 1.5 in 2L, torej obtocna crpalka precrpava dobra 2m3/h, kar je nekje na polovici njene deklarirane vrednosti. So pa vse veje odprte na full. Zaenkrat nekih sprememb ni opaziti, razen tisje OC, ki je kot receno piskala, da jo je bilo slisat v mansardo.
Potem si zmagal.
...pa račun montaže, se bo na račun tega, tudi kar znižal.
Misliš zvišal?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Montazo sem ze zdavnaj placal, odstranitev kretnice pa je bila v sklopu garancije, ker sistem ni deloval kot bi moral.. Wink
A si napisal uradno reklamacijo? In kaj točno si napisal?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Nic nisem napisal, poklical sem ga da OC oddaja cuden zvok oz da piska, pa da kretnica mesa T in ce lahko pride odstranit. Prisel, odstranil, pobasal OC in kretnico in sel..
Pol pa je cena reklamacije znašala toliko, kot je vredna skoraj nič rabljena OČ in material za kretnico. Če ne veš, si oboje plačal ob montaži. Dela ti ne more vrniti, material bi pa lahko imel za rezervo ali pa ga bi prodal na Bolhi.
@bozgom montazo sem placal skupaj s TC. Kretnica in obtocna sta bili montirani naknadno in bi jo moral naknadno tudi placat. Nista bili v ceni montaze. Sej sem pisal ne dolgo nazaj da se imam cas ju odstranit, ker racuna se sploh dobil nisem in ju nisem placal. Zdaj ju je odstranil in odnesel, ce bi ju placal bi mi ju pustil.
1 2 3
Iskanje po temi