PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri BIODOM 27 - priporočila, graje, info in ostalo...

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sam nimam nobene masti ali katrana. Odzivnost Gipo-ta sem imel cast preizkusiti pred točno 8 leti na prvo pobožičn soboto zvečer, ko sem soprogo in najmlajšega le dan prej pripeljal iz porodnišnice. Zunaj že tretji dan okrog -20, v bajti pa komaj 18 plusa. Koga v soboto klicat. Najdem njihovo brošuro z neko 080 cifro (namenjena trženju) in za hec pokličem. Možakar se oglasi in hoče iz primorske priti še isti večer. Ker sem imel na lagerju 3 kaloriferje, sem rekel, da bo naslednji dan čisto OK. Na sončno nedeljsko jutro nas zbudi hupanje z dvorišča. Možakar zamenja svečo v garanciji, še malo zglanca peč, spije čaj in se poslovi. Od takrat jih hvalim kjer le gre in kar nekaj sedaj zadovoljnih znancev je takrat na podlagi tega vzelo njihovo peč.
Živjo,

Na peči se mi je pojavil napis SerU, se pravi, da je potrebno opravit servis.
Peč imam že dolga leta in servis opravljam sam. Mogoče ima kdo navodila za
resetiranje intervala?

hvala v naprej
Biodom so dobri kotli v tem razredu. V štirih leti imam preko 10 montiranih kotlov tega proizvajalca, do sedeaj me še za vžigalno svečko ni klical nihče nazaj na servis. Očitno deluje dobro.
Ta kotel se je prodajal tudi pod blagovno znamko GORENJE je bil popolnoma identičen temu. Na kvaliteto pelet ni občutljiv. Nekdo mi je nekoč rekel, da ga je poskusil tudi s koruznim zrnjem kurit in je tudi šlo.  
S takim kotlom se izognemo gostilniškim debatam o kvaliteti pelet. Največkrat je razlog zastojev krivda v pečeh ne pa v peletih, kot potem radi uporabniki razlagajo kateri peleti so dobri in kateri ne. Pri tem kotlu tega skoraj ni. Poje skoraj vse pelete, ki jih dobi. Seveda je pa od kvalitete peletov odvisno izgorevanje in količina pepela ki nastane. 

To pretočno gretje ne poznam, je pa sigurno bolje vzeti ločen bojler v kombinaciji sanitarno toplotno črpalko,  da poleti ni potrebno kotla kurit. To je najbolj pogosta konfiguracija kotla na pelete ali pa sončni kolektorji, kar pa pomeni, da kadar sonca ni potrebujemo spet kotel prižigat ali pa elektriko kurit.
sonce4
Pritisni istočasno dvojni puščici levo zgoraj in desno spodaj (diagonalno) drži, da se pokaže na displeju RESET in to je to.
Peleti12,

hvala za info, ta trenutek prišel iz kurilnice. Na mojem modelu, ne vem kateri verziji elektronike tole ne deluje. Sem držal od nekaj sec do 30 sek. Še kakšen predlog!

lps
Pozdravljeni imam pec biodom 27 biologic valter.nastala je tezava da kotel pogreje do 60 stopinj pozene v sistem in pade na 51 stopinj in pol traja kr nekej casa da pride spet do 60 stopinj.na sobnem termostatu ne dosezemo vec kot 18 stopinj.mogoce kdo ve kaj je narobe?
Ali si očistil kurišče kotla in turbulatorje?
Turbulatorje nisem ocistil
To je normalno, da pade temperatura vode v sistemu, ko se črpalka vklopi. Po kakšni uri delovanja kotla, bi pa morala biti voda v sistemu segreta na 60 stopinj. Ogrevanje imate verjetno narejeno na urnike zato imate nizko temperaturo v prostorih. Te urnike ukinite, naj peč deluje 24/7 pa boste imeli prostore primerno ogrete, poraba peletov tudi ne bo bistveno višja.

Pa čiščenje kotla je tudi zaželjeno storiti večkrat v sezoni.
Pozdrav
Sem ocistil vse kot je treba turbulatorje dimnik in kurisce.kotel deluje hvala za pomoc vsem
Lp
Ima mogoče kdo izkušnje z kotli na drva Biodom (x20, x25, x30..)?
zadeva mi zgleda dokaj preprosto in naj nebi bili občutljivi tako na slabša drva, me pa zanima ,
če so kakšne težave z samim kotlom oziroma bolj elektorniko? kakšne izkušnje?

LP
1 2 3
Iskanje po temi