Objave: 16
Teme: 7
Ocena:
0
Stroj je star 3 leta, do sedaj je vse delalo bp. Zdaj je pa ropotajoč zvok (kot da se notri nekaj premetava) in pa centrifuga več kot očitno ne dela, saj je perilo popolnoma mokro po koncu programa.
Ima kdo izkušnje ali pa idejo, kaj bi lahko bilo?
Zadnjič sem klicala enega serviserja, pa je hotel računati 50€ samo za pregled?!
Hvala!
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Najprej pretipaj bo bobnu na luknjah če se je kje zataknilo (npr) dratovje od modrca..bo tudi drsalo po bobnu ko ga zavrtiš na roko (Vzami si čas za podorben pregled).
Drugo kar je za pogledat..na prednji strani stroja spodaj desno (običjano je tam) so vratca preko katerih dostopaš do filtra za črpalko za vodo. Pripravi si brisačo ker bo teklo ven, šlo bo verjetno bolj na trdo in zna bit da bo potreben izvijač..tam odpri, potegni filter ven in poglej če se je kaj v njemu zataknilo...posveti v luknjo s svetilko (telefon) če je kaj ujetega.
Objave: 321
Teme: 9
Ocena:
1
Premajhni obrati centrifuge so lahko posledica obrabljenih ležajev ali pa obrabljenih krtačk na motorju.
Objave: 1384
Teme: 8
Ocena:
1
Pa če napišeš model, da vemo ali je lahko motor in ali je mogoče že kdo imel take težave...?
Sam sem pomislil na ležaje, vendar je 3 leta le malce premalo. Precej zanimovo je razmišljanje Vincenta, to bi ga mogoče lahko res kar konkretno zaviralo...
Objave: 1629
Teme: 4
Ocena:
0
Kdo še kupi stroj brez 5 let garancije?
Objave: 83
Teme: 14
Ocena:
0
Našega so odpeljali na servis zaradi okvare ležaja. Ko so nam ga pripeljali nazaj, je bil pri centrifugi še glasnejši. Slišalo se je kot da bi s kladivom tolkel po stroju. Serviser je postavil diagnozo, da ni ravno postavljen ("v vaservago"). Seveda tudi to ni pomagalo, zato sem ga sam odprl in opazil, da na servisu niso dobro privijačili betonske uteži, ki je na bobnu oz. na plastiki okrog bobna, tako da je le ta pri centrifugi skakala cca 2 cm gor in dol.
Objave: 83
Teme: 14
Ocena:
0
Bil je v garanciji. Gorenjev, cca. 3-4 leta star.
Objave: 103
Teme: 9
Ocena:
0
Pri našem Boschu je bilo isto, samo ne po treh temveč po 10ih letih.
Problem sta bila oba pokvarjena amortizerja, kar je pomenilo da se je boben skupaj z utežmi zaletaval v ohišje stroja. Ker ima sam stroj tudi elektroniko ki je zaznavala prekomerno tresenje ob centrifugi, je centrifugo izključil, kar pomeni neožeto perilo.
Nabavil 2 amortizerja, zamenjal in spet dela kot nov.
LP
Objave: 261
Teme: 0
Ocena:
0
preveri črpalko ki črpa vodo iz bobna sem 100% da boš tam našel/la težavo. namreč črpalke se zabijejo s stvarmi ki jih pozabimo po žepih.
sem mel isto težavico