PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kaminski vložek Kratki Wiktor

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Edina možna napak bi bila lahko samo še vlek, ampak se mi zdi, da dimnik vleče več kot odlično . Pokadi samo malo, kadar prehitro odpreš vrata.

Drugače se mi vse zdi ok Smile
Ga ni kamina na tem svetu, za 100€ ali 10.000€, ki ne bi vsaj minimalno zapacal steklo. Pa lahko trdi prodajalec kar hoče.
Zdravo

Hja, nekateri nimajo teh težav. Moj oče ima kamin že kar nekaj let, pa nima teh problemov, res pa je da je pri njemu zadeva malo drugačna, saj je imel nekoliko starejšo izvedbo vložka, ki ga je obzidal. Pri njem je ta del nad samimi kuriščem višji, zato se mu dim ne nabira ob vratih, ampak na vrhu, dokler dimnik ne potegne na polno. Pri sodobnih kaminih, pa je tega prostora nad kuriščem manj in posledično se vsi tisti začetni dimi nabirajo in krožijo pred vrati.

Pisal sem tudi direktno na Kratki Poljska in jim priložil slike, pa da vidimo kaj bodo rekli. Sam mislim, da je tisti "ščit" prekratek in premalo potegnjen v vogal. Ker je tam zračenje pred steklom tudi malo manjše, ker reže niso čisto do konca, prične prvo nabirati para, ki je vidna, kasneje pa se pričnejo na to para usedati saje oziroma dim.

Je pa res še ena zadeva, ki je nisem nikoli omenil. Objekt je še v fazi gradnje in ni ogrevan, posledično je v objektu dokaj hladno. Opazil sem, takoj ko se zakuri celotni vložek malo kondenzira, tako da je lahko problem tudi v tem. Ne vem ugibam in navajam možnosti Smile

Lep pozdrav,

Benjamin_S
Zdravo

Evo smo odkrili napako. Kot že sam trdim od vsega začetka, je problem v "ščitu", ker ni potegnjen do konca v kot in zaradi reže prihaja do čudnega kroženja zraka, ki paca steklo.

Naj samo omenim, da je zadeva trenutno testna, ker smo se hoteli prepričati ali je res to vzrok. Sedaj moram najti samo še mojstra, ki mi bo naredil nov "ščit"

Drugače pa steklo čisto kot solza po dveh dneh kurjenja Smile

[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?1j/3P/1wb1bqWQ/1/20151226132728unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/1j/3P/1wb1bqWQ/1/20151226132728unichr("46")jpg[/img][/url]

[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?Q/KG/2tSpRenV/1/20151226132800unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/Q/KG/2tSpRenV/1/20151226132800unichr("46")jpg[/img][/url]

Lep pozdrav,

Benjamin_S
Verjetno, bi bila pri novem podaljšanem ščitu priporočljiva, diletacijska fuga zatesnjena z 1200° silikonskim kitom.
Zdravo

Ja, bomo videli kako bomo sedaj rešiti tale "ščit" Smile
Hvala za opozorilo.
Se pravi, da si zatesnil samo tisti centimeter na konceh?
Pozdravljen

Točno tako. Zatesnjen je smo tisti centimeter lufta med ščitom in vložkom.

Zadeva dela, kot iz prospekta Smile Ne vem še kako bomo rešili novo izvedbo ampak mislim, da ne bo večjih težav.

Lep pozdrav,

Benjamin_S
Ena od opcij, najhitrejša in najcenejša je temperaturno obstojna tesnilna vrvica, debelejša od fuge. Kajti, če sem prav opazil je ščitnik Ltž in verjetno onemogočena njegova demontaža.
Zdravo

Ffff odlična ideja Smile
To je to kar človek išče, več glav več ve Smile

Pomoie bo to kar to Smile
Se javim ko resimo.

Lep pozdrav,

Benjamin_S
Pozdravljeni

Danes sem prejel odgovor še s strani dobavitelja. Glede na videno rešitev in slike, ki so bile poslane kot dokaz, je proizvajalec odgovoril, da bo poslal nova vrata in okvir kamina, ker bi lahko bila napaka v tesneneju.
Kaj točno bodo poslali kot rešitev, bom opisal, ko prejmem zadevo.

Očitno pa je napaka znana, ker kompliciranja ni bilo.

Lep pozdrav,

Benjamin_S
Pozdravljeni
tudi mene zanima rešitev. Osebno namreč mislim, da mazanje stekla ni razlog, ker bi bila kulisa (temu zgornjemu delu se tako reče)prekratka ali pač. Ta kulisa ima nalogo, da primarni dovedeni zrak od zunaj, mimo stekla navzdol, in ga obenem ščiti, zagotavlja potreben kisik za gorenje. Seveda sistem ne deluje, če kurišče pušča !
Torej spremljam rezultate,
Lep pozdrav
D.
1 2
Iskanje po temi