15.6.2010 ob 08:20
V dnevni sobi želim postaviti lončeno peč (za lončeno peč namesto za kamin sem se odločil zaradi večje akumulacije toplote). Vendar mi klasične niso všeč, zato želim nekaj modernega. Sedaj pa me zanima ali je to izvedljivo + ali bi bili lahko kakšni problemi oz. kako se morajo narediti detajli.
Dimenzije:
- širina 170cm
- globina 90 cm + dekorativni kamen (cca- 10 cm)
- višina do stropa (240 cm)
- prostor za drva na levi strani 35cm x 35 cm x 140 cm višina (okvirno)
Površina kamina je zariban omet v temno bež / svetlo rjavkasto. Na sprednji strani je kamen (svetel, rumenkast / bež), če se da je kamen debel cca. 2 cm, ostalo, da se doseže 10 cm izbokline je pozidano).
Širina vratic je 80 cm.
Upam, da so želje dobro razvidne iz skice in iz priložene slike. Peč mora biti narejena tako, da bim lahko v njej tudi pekel kruh ali pizzo. Kot sem se pogovarjal z mojstri naj bi to pomenilo, da je potrebno spodaj narediti vratca, da se lahko žerjavica pospravi en nivo nižje in da se potem na šamotnem kurišču lahko peče.
Dimnik je že narejen - inox premera 16 cm, priklop na višini 190 cm, poševno navzgor.
Vprašanja:
- ali je to mogoče narediti?
- ali bo OK, če bo površina iz zaribanega ometa in ne iz pečnic?
- kje mora biti dovod zraka - lahko priključim na:
1. na cev poleg dimnika, ki je namenjena kot zračnik (dovod s strehe)
2. na cev poleg dimnika, ki je namenjena kot zračnik in je že povezana s kletjo, kjer služi kot zračnik za tuš (dovod s kleti)
3. na eno čisto novo cev, ki jo nekako speljem nekam ven ali v hodnik
Iščem tudi izvajalca, ki bi mi tole naredil. Lokacija Lesce.
Dimenzije:
- širina 170cm
- globina 90 cm + dekorativni kamen (cca- 10 cm)
- višina do stropa (240 cm)
- prostor za drva na levi strani 35cm x 35 cm x 140 cm višina (okvirno)
Površina kamina je zariban omet v temno bež / svetlo rjavkasto. Na sprednji strani je kamen (svetel, rumenkast / bež), če se da je kamen debel cca. 2 cm, ostalo, da se doseže 10 cm izbokline je pozidano).
Širina vratic je 80 cm.
Upam, da so želje dobro razvidne iz skice in iz priložene slike. Peč mora biti narejena tako, da bim lahko v njej tudi pekel kruh ali pizzo. Kot sem se pogovarjal z mojstri naj bi to pomenilo, da je potrebno spodaj narediti vratca, da se lahko žerjavica pospravi en nivo nižje in da se potem na šamotnem kurišču lahko peče.
Dimnik je že narejen - inox premera 16 cm, priklop na višini 190 cm, poševno navzgor.
Vprašanja:
- ali je to mogoče narediti?
- ali bo OK, če bo površina iz zaribanega ometa in ne iz pečnic?
- kje mora biti dovod zraka - lahko priključim na:
1. na cev poleg dimnika, ki je namenjena kot zračnik (dovod s strehe)
2. na cev poleg dimnika, ki je namenjena kot zračnik in je že povezana s kletjo, kjer služi kot zračnik za tuš (dovod s kleti)
3. na eno čisto novo cev, ki jo nekako speljem nekam ven ali v hodnik
Iščem tudi izvajalca, ki bi mi tole naredil. Lokacija Lesce.

.