Objave: 5307
Teme: 5
Ocena:
32
Ma na splosno mislim na EU crpalke.
JaBK Napisal:Pod "to raketo " misliš kakega drugega de dietricha ali EU TČ na splošno? ker en vem da ima nibeja (saj ta je ta prava?). Se včasih oglasi v temi o porabi... Sem si zapomnila, ker se mi je zdelo pogumno od njega....
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
JJDrenbo@
Kako je sedaj s porabo ko se je hiša pregrela? Tudi jaz imam večino časa nastavljeno na 19 stopinj v novogradnji. Poraba z 8KW hotjetom se giblje od 8-11KWH na dan. Gre pa za hišo bruto 230m2 (neto cca 190m2) z 20 cm navadnega EPS na fasadi tako da ne bi rekel da imaš pod dimenzionirano napravo. Moja ob trenutnih razmerah ne gre preko 2 KW trenutne porabe tako da tudi če bi laufala 24 ur bi to zneslo 48 KWh na dan.
Nimam pa nevem koliko stekla, tako da ....
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
Zdaj glede porabe...
Jaz spremljam to temo že od začetka in se spomnim kako sem pomislila, da ta pa živi ene tok iz KR ko jaz, bogve v katero smer... (pač najprej lokal patriotizem ven vseka). Kakorkoli, tiste dni ko je bila poraba največja je pri nas ponoči pritiskalo do -5 in -6, čez dan pa ni šlo čez nulo, čez nekaj dni ko je poročal o porabi 30kwh/dan so bile temperature bistveno ugodnejše in vem, da sem pomislila, da tole se ne da primerjati, da itak je poraba manjša... domnevam da je on imel podobne T ali pa vsaj trend, da so šle T potem gor.
Nekaj itak lahko pade na podhlajen objekt, ampak ta problem bi moral biti sedaj že rešen, še atomic je uspel v sosednji temi segreti in dvigniti T na večji površini brez izolacije z manj renomirano. Kaka je poraba te dni?
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Sedaj se več ne oglaša... Po moje je zagnal paniko po prvih nekaj dneh od vklopa, podobno kot atomic, ker štartajo v mrzle estrihe in mrzlo hišo v novogradnji in je poraba v začetku visoka, kar pa se potem po kakem tednu umiri, sploh če je fasada gor.