![]() |
|
Nastavitve DeDietrich Awhp 8 MR - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Nastavitve DeDietrich Awhp 8 MR (/showthread.php?tid=63775) Strani:
1
2
|
Nastavitve DeDietrich Awhp 8 MR - JJDrenbo - 29.11.2015 Pozdravljeni vsi! Verjetno se je v preteklosti že kaj pisalo o tej temi, sicer po pregledu foruma nisem zasledil konkretnih zadev. V kolikor nisem v pravem delu foruma, se že vnaprej opravičujem. Prosim za vašo strokovno pomoč glede nastavitev TČ DeDietrich AWHP 8MR. Osnove: Novogradnja klasika, 180m2 Talno gretje, Izolacija 16cm stiropor, Izolacija strop 32cm volna 0,32, 3 slojna stekla Lokacija: Gorenjska, 8km iznad Kranja Vgradnjo TČ in prvi zagon je opravil pooblaščeni monter, s kakšnimi nastavitvami ne vem. Prosim za pomoč pri nastavitvi omenjene črpalke, saj opažam, da se le-ta konstantno zaganja, dnevna poraba čez vikend (temp. od -2,0°C do +5°C) pa znaša med 50-60kWh/dan. Hišo grejem na 20,5°C čez dan, 19,0°C čez noč, saj še ni vseljena, sanitarna voda se prav tako ne ogreva (sicer samostojen zalogovnik, vezan na TČ, volumen 300l). Re: Nastavitve DeDietrich Awhp 8 MR - JJDrenbo - 30.11.2015 Dobri ste, forumaši.. Re: Nastavitve DeDietrich Awhp 8 MR - Poldee - 30.11.2015 Ocitno si med redkimi s temi ta hudimi TC na forumu. Ce bi znal, bi ti pomagal samo te naprave ne poznam. Pa ocitno drugi tudi ne, ceprav po imenu sodec bi rekel, da gre za EU (top shit?) zadevo. Imas pa kar hudo porabo, tko odokativno... Re: Nastavitve DeDietrich Awhp 8 MR - Merlin1 - 30.11.2015 Ali gre za 8Kw in ogromno steklenih površin? Re: Nastavitve DeDietrich Awhp 8 MR - JJDrenbo - 2.12.2015 Da, gre za 8kW in precej steklenih površin. Sobni termostat sem navil na dnevnih 22°C, nočnih 19,5°C. Poraba se je s tem zmanjšala na 30kW/dan, seveda brez ogrevanja sanitarne vode. Z dvigom sobne temp. se je posledično (ali obratno) dvignila MIT temperatura na 25-28°C. Menim, da je poraba še vedno prehuda.? Re: Nastavitve DeDietrich Awhp 8 MR - xavi - 2.12.2015 Poraba pri meni je te dni okrog 20 kw. Zmanjšala se je na račun toplega vremena. Izolacija 1x slabša. Re: Nastavitve DeDietrich Awhp 8 MR - Merlin1 - 2.12.2015 Menim, da se boste morali sprijaznit z porabo. Izkušnje kažejo, da zasteklitve običajno ne dosegajo navedenih izolacijskih lastnosti. Boljša izbira TČ bi bila izbira naslednje velikosti TČ. Poraba se bo še za 10-15% zmanjšala ko se bo hiša ogrela in ko se boste vselili in jo sami z svojimi aktivnostmi segrevali. Re: Nastavitve DeDietrich Awhp 8 MR - JJDrenbo - 10.12.2015 Hvala zaenkrat za vaše odgovore! Re: Nastavitve DeDietrich Awhp 8 MR - sassapo - 10.12.2015 Poldee Napisal:Ocitno si med redkimi s temi ta hudimi TC na forumu. Ce bi znal, bi ti pomagal samo te naprave ne poznam. Pa ocitno drugi tudi ne, ceprav po imenu sodec bi rekel, da gre za EU (top shit?) zadevo. Imas pa kar hudo porabo, tko odokativno... Gre za Mitshubishi z DeDietrich napisom :wink: Poraba je res precejšnja za takšno notranjo temp. Lahko je kriva podimenzioniranost naprave glede na objekt, ali pa gre samo za novogradnjo katera se še ni presušila Re: Nastavitve DeDietrich Awhp 8 MR - Poldee - 10.12.2015 Ja poraba je za trenutne razmere res mal huda... Drugace pa vidis zakaj mi gre to brandanje tako na k***c. Sami nategi, slisi se vau, carsko, firma... pol pa (sicer zame tudi huda firma) nekaj tretjega. Re: Nastavitve DeDietrich Awhp 8 MR - JaBK - 10.12.2015 Pa jaz ne bi sprejela na prvo žogo argumenta, da je prešvoh. Imata sigurno omenjena dva, ki sta na to pomislila, največ kilometrine na področju, ampak se mi zdi, da kot prvo je treba res malo pogledati, kako je kaj skupaj zvezano in naštelano. Vsekakor je najbolj zaskrbljujoče pri tej stvari, da se išče pomoč na napačnem koncu. Forum je že fajn za teoretizirat pa si krajšat čas, ampak v tvojem konkretnem problemu se je pa njaprej obrniti na monterja, pa pojdita še enkrat skozi... Re: Nastavitve DeDietrich Awhp 8 MR - sassapo - 10.12.2015 Ob predpostavki, da je vse narejeno bp. Seveda je lahko vzrok čisto drugje, vse to je zgolj ugibanje in velikokrat razlog za prekomerno porabo. Poldee... v nizkocenovnem segmentu imajo čisto vsi eu. proizvajalci daljnovzhodne naprave :wink: Re: Nastavitve DeDietrich Awhp 8 MR - Poldee - 10.12.2015 Sassapo: vidm ja, da res vsi nategujejo z nalepkami na azijcih. Samo japonc je se vedno japonc, noben me ne bo preprical, da so EU crpalke res tak hud presezek. Sej sploh ne vem kdo na forumu ma to raketo od crpalke? Vecina nas ma japonce, par kitajce, ostalo TT... K je sploh kdo tu, ki ima high-end EU crpalko? Vedno bolj se mi zdi, da gre za nekaj pravljicnega... Re: Nastavitve DeDietrich Awhp 8 MR - JaBK - 10.12.2015 Pod "to raketo " misliš kakega drugega de dietricha ali EU TČ na splošno? ker en vem da ima nibeja (saj ta je ta prava?). Se včasih oglasi v temi o porabi... Sem si zapomnila, ker se mi je zdelo pogumno od njega.... Re: Nastavitve DeDietrich Awhp 8 MR - Fantocci - 10.12.2015 DeDietricha imel bi tudi jaz, če ne bi bili tako smotani pri Vetotu, da mi na dva povpraševanja niso nič ponudili, samo obljubljali so. ma, tudi tako je ok... Se je poraba sedaj že kaj zmanjšala? |