Objave: 140
Teme: 10
Ocena:
0
Jaz bi se na vašem mestu obrnil na Valtisov servis. So strokovnjaki in zadeve dobro obvladajo.
Sigurno bodo rešili tudi vaš problem.
Objave: 175
Teme: 46
Ocena:
0
No, včeraj sem ponovno dve uri visel v kotlovnici. Ko sem peč prvič prižgal je zagnala pumpe pri 65 stopinjah, izključila jih je pri 58-ih. To je super.
V obratovanju naprej jih je pa komaj pri 67-ih izključila pa že pri 64-ih. Zakaj? Da ni zaradi termostata na varovanju povratka? Imam ga na 60 stopinj. Ko sem ga zmanjšal na cca. 57 pa je peč še vedno delala naprej tudi pri 64-ih stopinjah in navzdol. Mislite, da lahko termostat na varovanju povratka dam na npr. 55 stopinj - bojim se namreč kondenzacije. Hvala vnaprej...
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Jaz imam 45 pa ni kondezacije. Z to kondenzacijo se ne preveč ukvarjat.
Ocena:
1
ZP
Če si kdaj zmontiral kakšen kotel bi moral vedet ,da se okrog kondenzacije pretirava. Seveda kondenzira samo tega je tako malo ,pa še to v prehodnem obdobju in mogoče pri jutranjem zagonu. Peletne kotle silit ,da obratujejo samo na visokih temperaturah je bedarija. Kotli ki obratujejo vedno na ON nimajo težav z tem. Kotli na polena in pelete z zalogovniki pa imajo to težavo ,ker gredo po opravljenem delu na OF dokler ni spet potrebe za ogrevanje zalogovnika in takrat brez pomoči laddomata ali mešalnega ventila ne gre ,ker 1000l ali več ne ogreje z njegovo kotlovno vodo. Oljni kotel so mi serviserji terali v obrate ,daje bilo vse v dimniku in to vse zaradi kondenzacije ,dokler jim nisem rekel adijo in nastavil gorilnik sam ,ter z nastavitvijo zmanjšal porabo za 400l. Kotel je star 14 let in še ga ni nič požrlo pa je imel pri meritvah temperaturo dimnih plinov 97sC. Kondenzacijo je enostavno rešit z primerno regulacijo ,ki ne temelji na handgetrib sistemu ON/OF. Z zvezno regulacijo tudi kotli ,ki imajo malo količino vode, ne kondenzirajo oziroma samo v tistih primerih ,ki sem jih že omenil.
Ocena:
0
Ok!
Sedaj mi pa na kratko povejte - če imam dvižni vod 65 stopinj (takrat pač peč vklopi pumpe), koliko je lahko v tem primeru povratni vod minimalno, da ne bo prihajalo do recimo temu "mrzlih šusov" v peč? Termostat povratka dam minimalno na koliko??? Hvala!
Ocena:
1
Pri meni je sedaj v dvižnem vodu 39 v povratnem31. To so temperature za mešanim ventilom. Pred mešalnim ventilom je topli vod 55 to je iz kotla in v kotel 32. Kotel je v fazi gorenja pri trenutni temperaturi 56. Te temperature kotla sedaj vedno bolj rastejo in so čez 10 mim takšne.
Kotel je ugasno pri 71 pa še raste do 77
T izhod kotla 72
M vhod kotla 44
Dvižni vod 37
Povratni vod 33
Mešalni ventil je 1/3 odprt
To se vse skozi spreminja.
Ocena:
1
Kakšne pa imaš možnost nastavitev povratnega voda. Malo opiši kaje vgajeno pri kotlu.
Ocena:
1
Ne nimam te ga kotla ,ampak to ni pomembno. Moj kotel uporablja svojo pamet samo za sebe to je za prižiganje in ugašanje. Vse ostalo upravlja regulacija stanovanja. Tudi to ,da mi kotel ne kondenzira. Sem gledal shemo pa vidim ,da nima regulacija nič od ogrevanja stanovanja ampak je smo za delovanje kotla. Če se ne motim imate sobni termostat že od prej.
Če bi bila kakšna slika ali shema kako je narejeno bi bili vse bolj jasno,oziroma če je tako povezano kot je na spodnji shemi.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ogrevanje-kotli.si/#!kotli-na-pelete-pellson/cfvg">http://www.ogrevanje-kotli.si/#!kotli-n ... llson/cfvg</a><!-- m -->
Objave: 3458
Teme: 1
Ocena:
9
Bomo videli, kako hitro bo kotel zanič. Kondenzacija je resen problem in se z njim ni za igrat. Vsi proizvajalci bi si želeli tako nizkih obratovalnih temperatur kot jih imte nekateri, le bi le bile možne brez škode.
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Kaj pa sestava kondenzata. Vemo, da je pri olju problem vsebnost žvepla in s tem posledično tvorba žveplene kisline pri kondenzacija. Kaj je pri lesu tako agresivnega?
Ocena:
0
Hvala lepa za odgovor in shemo.
Moja vezava je identična, edino česar nimam je vremenska vodena regulacija. Mogoče bom spet ponovil isto vprašanje, pa vseeno...
Torej če peč požene pumpe pri 65-ih stopinjah, temperatura vode za mešalnim ventilom je pa cca. 60 stopinj (dvižni vod), koliko je po vašem v tem primeru minimalna dopustna temperatura povratnega voda, da kotel ne bo kondenziral. Sedaj imam termostat pumpe (varovanje povratka) pred h. kretnico naštiman na 55 stopinj. Je to v redu? Hvala!
Ocena:
0
Hvala za konkreten odgovor. No, letos bo verjetno še brez, drugo leto bomo pa razmišljali o nakupu te regulacije. Ne vem zakaj mi je že v štartu niso ponudili, slišim namreč veliko dobrega o njej... Naknadna vgradnja pa le vpraša svoje. Lep pozdrav, Andrej
Objave: 140
Teme: 10
Ocena:
0
Točno tako, kot je opisal "zdravapamet" imam zadevo izvedeno jaz - pellson, hidravlična kretnica, regulacija WDC 10B in zaenkrat zadeva špila bp.